Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Handley:
50, az oltások kockázatosságát bizonyító tanulmány, amelyet az AAP elfelejtett megküldeni Trump elnöknek

Fordította: Czárán Judit

Forrás: J.B. Handley, Jr. 'Vaccine Safety Commission': 50 studies the AAP failed to send President Trump GreenMedinfo February 15th 2017

Az USA-ban aggódó tudósok, orvosok, újságírók és szülők Vakcina Biztonsági Bizottság néven új nonprofit szervezetet hoztak létre, amely nem az oltások ellen küzd, hanem az oltások biztonságosabbá tételéért.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Aggódó tudósok, orvosok, újságírók és szülők Vakcina Biztonsági Bizottság néven új nonprofit szervezetet hoztak létre. A szervezet egyelőre névtelenséget kér, de remélhetőleg ez nem marad mindig így. A csoportnak formálisan nincs köze sem Robert F. Kennedyhez, sem Trump elnökhöz, viszont azt állítják magukról, hogy aktívan toboroznak új tagokat.

Én is úgy látom, hogy mi itt Amerikában a mai napig sem vagyunk képesek nyíltan beszélni az oltások káros hatásairól, és ha valaki mégis kimondja az igazságot, azt még mindig menetrendszerűen tönkreteszik. Remélem, ennek a csoportnak a megalakulása újabb lépés lesz az őszinte párbeszéd felé vezető helyes úton. Hogy erre milyen nagy szükség van, azt Mish Michaels Harvardon végzett tudományos újságíró esete is bizonyítja.

Mish Michaels, aki oltásellenes nézetei miatt vesztette el az állását a WGBH Newsnál, a minap azt nyilatkozta, hogy a szavait "rosszul értelmezték".

Michaels ugyanis még 2011-ben támogatta a massachusettsi parlament törvényjavaslatát, miszerint azok a gyerekek is járhassanak iskolába, akiknek a szülei úgy döntenek, hogy nem oltatják be a gyermeküket. (Jelenleg nem beoltott gyerekek csak orvosi igazolással vehetnek részt a közoktatásban, illetve akkor, ha a szülők írásban nyilatkoznak, hogy az oltás ellenkezik a vallási meggyőződésükkel.)

Azóta már az Orvosok a Tájékozott Beleegyezésért nevű nemrégiben Kaliforniában létrejött csoport is nyilvánosan is kiállt az oltások önkéntessé tétele mellett, és Trump elnök is elkötelezte magát az oltásbiztonság mellett. A British Medical Journal kiváló szerkesztője, Dr. Peter Doshi is megszólalt a témában, az alábbiakban az ő gondolatait foglalom össze.

"Fontos, hogy a tudósok és az orvosok többsége mit gondol valamiről. De egy orvosi újságírónak az a dolga, hogy a betegek jogos aggályaival is foglalkozzon. És ha valakinek kétségei vagy aggályai vannak bizonyos vakcinák biztonsági kockázataival kapcsolatban, ez még nem jelenti azt, hogy "oltásellenesek". Kétségkívül vannak olyanok, akik általában elleneznek mindenféle oltást, de oltásellenesnek bélyegezni mindenkit, aki kérdéseket fogalmaz meg a jelenlegi oltáspolitika irányelveinek helyességét illetően - magamat is ezek közé számítom - több szempontból is elhibázott. Először is azért, mert nem mindegy, milyen természetűek ezek az aggályok. Fejlődési rendellenességben szenvedő gyerekek szülei, akik korábban beadatták a gyerekeiknek az oltásokat, joggal tehetik fel a kérdést, játszott-e szerepet a vakcina ezeknek a rendellenességeknek a kialakulásában. Az oltásellenesség egy ideológia, és azokat a szülőket, akik beoltatják a gyerekeiket, nehéz lenne oltásellenességgel vádolni."

"Másodszor, így minden vakcina egy kalap alá kerül, mintha a kockázat-haszon mérlegelése alapján meghozandó döntés nem függne a konkrét betegségtől - gyermekparalízis, szamárköhögés, himlő, mumpsz, diftéria, hepatitisz B, influenza, bárányhimlő, HPV, japán agyvelőgyulladás, stb. -, illetve a vakcina típusától - hogy élő legyengített, inaktivált teljes-sejtes, hasított vírust tartalmazó, nagydózisú, kisdózisú, adjuváns, monovalens, polivalens stb. vakcináról van-e szó. Ez körülbelül olyan, mintha az embereket annak alapján osztanánk fel gyógyszerpártiakra és gyógyszerellenesekre, hogy voltak-e valaha aggályaik valamilyen gyógyszer mellékhatásaival kapcsolatban."

"Harmadszor, ha oltásellenesnek bélyegzünk mindenkit, akiben kérdések merülnek fel egy vakcina biztonságosságát illetően, ezzel csak mélyítjük az árkokat és megmerevítjük az álláspontokat. Az "oltásellenes" - pláne annak sértő változata, az "anti-vaxxer" (így csúfolják Amerikában a kételkedőket) - egy fajta címke, amivel stigmatizáljuk azokat, akik kérdéseket mernek feltenni az oltások biztonságosságával kapcsolatban."

"Negyedszer, a címke azt sugallja, hogy a kérdésre adott válasz vagy fekete, vagy fehér. Holott ez a "vagy velünk vagy, vagy ellenünk" mentalitás orvosi kérdésekben teljesen használhatatlan. Sok szülő mérlegeli a gyereke egészégével kapcsolatos döntéseit, és végül dönt - vagy beoltatja a gyermekét vagy nem. És bár a dolog természeténél fogva soha nem lehet egészen biztos benne, hogy jól döntött-e, meg kell adni neki a lehetőséget, hogy az egyik oltásra igent mondjon, a másikra meg nemet. Ettől ezek a szülők még nem fanatikusok, csak próbálnak okos döntést hozni egy olyan helyzetben, ahol minden bizonytalan és cseppfolyós."

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP) levele

2017. február 7-én az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia levelet írt Trump elnöknek, amelyben tiltakoznak a Vakcina Biztonsági Bizottság felállítása ellen, és mellékelnek egy 41 tanulmányt tartalmazó listát, amely szerintük bizonyítja, hogy az oltások "biztonságosak és hatásosak" és semmiféle kárt nem okoznak az amerikai gyermekeknek. Szerintük

"Az orvosi szakirodalomban semmi nem igazolja azokat az állításokat, hogy a szakemberek ajánlásai szerint alkalmazott vakcinák ne lennének biztonságosak. "

Figyelemreméltó az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia levelének a szövegezésében, hogy mikor "vakcinabiztonságról" beszélnek, gyakran homályosan fogalmaznak. A levélírók hangsúlyozzák például "feltétlen elkötelezettségüket a vakcinák biztonságossága mellett". De mire vonatkozik ebben az esetben a "feltétlen elkötelezettség"? Arra, hogy ha ártanak is a vakcinák, az megéri? Vagy, hogy egyáltalán nem ártanak? Az AAP levelében szereplő általánosító túlzások teljesen lehetetlenné tesznek minden őszinte párbeszédet a vakcinák hasznáról és kockázatairól.

A levél egyébként is komolytalan. Azt állítja, hogy az oltások biztonságosak, de a legtöbb csatolt tanulmány ezt csak egyetlen rendellenesség vonatkozásában vizsgálja, és ez az autizmus. És mi van azokkal a kutatási eredményekkel, amelyek a vakcinák alumínium adjuvánsai és a gyerekeink krónikus ételallergiái közti összefüggést bizonyítják? Mi van a HPV oltással, amelynek egyre több riasztó mellékhatására derül fény? Ezekről egy szó sincs a levélben. Ahogy arról is hallgat, hogy miért kerülnek a különböző kombinált vakcinákkal beoltott gyerekek jóval gyakrabban a sürgősségi osztályra. Lehet, hogy a cikk szerzői szerint egy vakcina akkor biztonságos, ha nem okoz autizmust? Nem kellene a biztonságosság fogalmát ennél egy kicsit tágabban értelmezni?

A személyes véleményem az a dologról, hogy bizonyos akut betegségek előfordulási gyakoriságának csökkenéséért cserébe a nyakunkba vettünk egy sor krónikus, elsősorban neurológiai illetve autoimmun természetű betegséget, amelyek ma már járványosan terjednek a gyerekeink között. Hogy érzékeltessem, mire gondolok, feltennék egy egyszerű kérdést:

Ha önnek van 4-15 év közötti gyereke, akkor tud-e mondani az óvodástársai/osztálytársai közül egyetlen egyet, aki ne szenvedne a következő betegségek valamelyikében: autizmus, ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar), asztma, ételallergia, cukorbetegség, tanulási nehézség, észlelt ingerekkel kapcsolatos feldolgozási zavar.

Vajon mi a baj a gyerekeinkkel? Miért ilyen betegek? Nem kellene mégis legalább hipotézisként elfogadnunk, hogy ez összefüggésben lehet a beadott oltások egyre nagyobb számával? A minap a következőket olvastam egy Catherine J Frompovich nevű író, újságíró és táplálkozástudományi szakértő blogján:

"Miután a RAND Corporation kutatói egyértelmű összefüggést mutattak ki bizonyos vakcinák és olyan súlyos betegségek, mint a Guillain-Barre szindróma, a myalgia, az agyvérzés, az agyhártyagyulladás valamint az agyvelőgyulladást között, és az ifjabb Robert F. Kennedy is szinte naponta tesz közzé újabb és újabb kutatási eredményeket a vakcinák és az agyi rendellenességek kapcsolatáról, érthetetlen, hogy miért kerülgetjük még mindig a témát. Ahelyett, hogy levonnánk a következtetéseket.

Sajnos a vakcina kutatások éppen csak érintik a vakcinákkal kapcsolatos igazi problémákat, és ez ellen az amerikai egészségügyi hatóságok és az egészségügyi minisztérium sem tesz semmit: nem szüntetik be a kérdéses oltásokat, ahogy teszi ezt néhány más ország néhány vakcinával. Ellenkezőleg, az USA Járványügyi Hatóságának oltáslistája folyamatosan bővül, aminek sürgősen megálljt kellene parancsolni. Jelenleg is majd háromszáz új vakcina áll fejlesztés alatt, belegondolni is rossz, hányat akarnak majd ezekből kötelező jelleggel beadatni a csecsemőknek, a kisgyerekeknek és a tinédzsereknek, miután engedélyezték a gyártásukat. Ráadásul mindenki tudja, hogy az oltások a gyógyszergyárak garantált állami megrendelései, úgyhogy tőlük biztos nem várhat védelmet a fogyasztó."

Egy közérdekűinformációt kiszivárogtató, egy keresett bűnöző és egy tanulmány, amely igazolja, hogy a vakcinák idegrendszeri problémákat okoznak

Az Amerikai Gyerekgyógyász Akadémia a gyerekgyógyászok szakszervezete. A gyerekorvosok egyik fő bevételi forrása a kisbabák oltása. Nos, ők azok, akik azt tanácsolják Trump elnöknek, hogy ne foglalkozzon az oltások biztonságosabbá tételével, holott a szövetségi kormány már eddig is 3,5 milliárd dollár kártérítést volt kénytelen fizetni olyanoknak, akik oltások következtében szenvedtek egészségkárosodást. Itt valami nagyon nincs rendben!

Ahogy Bill Posey, a Kongresszus tagja mondta: "Egyszer talán megtudjuk mire fizetett ki az Oltáskárosultakat Kárpótló Alapítvány három milliárd dollárt, miközben ezzel egyidőben azt állítják, hogy az oltások nem okoznak károsodást".

El tudja képzelni, hogy az autógyártók egy autók biztonságosabbá tételére létrehozandó szervezet ellen lobbizzanak Trump elnöknél?

Mint korábban már említettem, azok a "tudományos" cikkek, amelyeket az Amerikai Gyerekgyógyász Akadémia küldött el Trump elnöknek, kizárólag azt taglalják, hogy okozhatnak-e a vakcinák autizmust. De furcsa mód elküldtek az elnöknek több olyan cikket is, amelynek a szerzője Dr. Thompson az Amerikai Járványügyi Hatóság egyik -addig eltitkolt információ- kiszivárogtatója, aki bevallotta, hogy korábban meghamisították az MMR (kanyaró, mumpsz, rubeola) vakcina és az autizmus összefüggésével kapcsolatos adatokat (lásd erről írásunkat), továbbá egy másik cikket, amely rámutat, hogy a vakcinákban található higany igenis okoztak neurológai problémákat ( tikket és beszédfejlődési problémákat, vagyis nem "biztonságosak" (az eredeti cikk letölthető itt) És továbbítottak olyan cikket is, amelyet az azóta egymillió dollárnyi CDC támogatás elsikkasztásával vádolt dán Poul Thorsen? írt, azt állítva, hogy az oltások nem okoznak autizmust. (Sikkasztásáról azóta már könyv is megjelent.)

50 tanulmány, amelyekről az AAP elfeledkezett

Az én kedvencem a Vakcina Biztonsági Bizottság honlapjára feltöltött 50 tanulmány, amelyeket az AAP "elfelejtett" megküldeni Trump elnöknek, és amelyeknek teljes szövege elérhető a honlapon. (http://vaccinesafetycommission.org/pdfs/50-Studies.pdf) Szemezgessenek belőlük, és tegyék fel maguknak a kérdést:

Tényleg nem akarjuk, hogy az oltások biztonságosabbak legyenek?

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre