Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Dr. Mark Goulston
A boldog párok 10 szokása

Forrás: Dr. Mark Goulston: 10 Habits of Happy Couples

Fordította: Mezedi Elmira

Mitől lesz boldog egy párkapcsolat? Ha éppen azon munkálkodsz, hogy javíts a házasságodon/párkapcsolatodon, akkor hasznos lehet megismerkedned a boldog párok alábbi 10 szokásával.

 

A Google adatkezelési elvei

 

1. Egyszerre mennek lefeküdni

Emlékszel még, amikor a kapcsolatotok elején alig vártátok, hogy ágyba kerüljetek és szeretkezzetek? A boldog párok ellenállnak a kísértésnek, hogy eltérő időben menjenek lefeküdni. Ugyanakkor fekszenek le, akkor is, ha egyikük később felébred, felkel, és tesz-vesz, amíg a másik alszik. Jó utoljára még összebújni, és úgy elaluldni, hogy magad mellett érezheted a másikat.

2. Ápolják a közös érdeklődési területeket

Miután a szenvedély lecsillapodik, gyakran azon kapják magukat a párok, hogy nincs közös érdeklődési területük. Ne minimalizáljuk az olyan közös tevékenységek fontosságát, amelyek mindkettőnk számára élvezetesek. Ha nincs közös érdeklődésük, akkor a boldog párok kialakítanak ilyeneket. Ugyanakkor, az is nagyon fontos, hogy meg legyen a saját érdeklődési területünk, mert ez a társunk számára érdekesebbé tesz minket, és megkímél minket attól, hogy túlzottan alárendeltnek tűnjünk.

3. Kézen fogva vagy egymás mellett sétálnak

A boldog párok kényelmesen, kézen fogva vagy egymás mellett haladnak, és nem az egyik a másik mögött lemaradva kullog, vagy húzza maga után a párját. Tisztában vannak vele, hogy fontosabb a társukkal való együttlét, mint az, hogy minden nevezetességet lássanak útközben.

4. A bizalom és a megbocsátás a kapcsolat alapja

Ha és amikor nézeteltérés vagy vita alakul ki, ha nem tudják megoldani, a boldog párok a bizalmat és a megbocsátást gyakorolják, és nem a bizalmatlanságot és a sértődést.

5. Inkább arra összpontosítanak, amit jól csinál a társuk és nem arra, amit rosszul

Ha azt keresed, hogy mit csinál rosszul a társad, mindig tudsz találni valamit. Ha azt keresed, hogy mit csinál jól, hát, akkor is mindig tudsz találni valamit. Az egész azon múlik, hogy mire koncentrálsz. A boldog párok a pozitív dolgokra helyezik a hangsúlyt.


A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


6. Munkából hazatérve egyből megölelik egymást

A bőrünknek van "jó érintés" (szeretet), "rossz érintés" (durva bánásmód) és "nulla érintés" (elhanyagoltság) emléke. Azok a párok, akik egy öleléssel üdvözlik egymást, a bőrüket a "jó érintésben" fürösztik, amely beolthatja a lelküket az elszigeteltség érzése ellen.

7. Minden reggel örülnek egymásnak

Ez nagyszerű módja a türelem és a tolerancia építésének, mikor mindkét fél nap mint nap kilép a közlekedési dugókkal, hosszú sorban állással, és egyéb bosszúságokkal teli világba.

8. Minden este "jó éjszakát" mondanak egymásnak, függetlenül attól, hogy épp hogy érzik magukat

Ez azt jelzi a párodnak, hogy attól még, hogy éppen mérges vagy rá, változatlanul részt szeretnél venni a kapcsolatban. Ennek az az üzenete, hogy te és a partnered fontosabbak vagytok, mint az alkalomszerű összekapások.

9. Napközben nem árt egy "előrejelzés"

Hívd fel a párodat napközben otthon vagy a munkahelyén, hogy megérdeklődd, milyen napja van. Ez egy nagyon jó módja az elvárások helyreigazításának, hogy a munka utáni találkozáskor összhangban legyetek. Ha például a párodnak szörnyű napja van, akkor kevésbé elvárható, hogy lelkesedjen valami jó iránt, ami veled történt.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


10. Büszkén jelennek meg a párjukkal

A boldog párok szeretnek együtt mutatkozni, és gyakran valamilyen gyengéd érintéssel kapcsolódnak össze - kéz a kézben vagy egymást átkarolva állnak, a kezet a másik térdén vagy nyakán nyugtatva ülnek. Nem demonstrálnak semmit, csak kifejezik, hogy összetartoznak.

A boldog pároknak eltérő szokásaik vannak a boldogtalan párokétól. Egy szokás az egy olyan automatikus viselkedésminta, amit kis erőfeszítésbe kerül fenntartani. 21 napig tartó mindennapos ismétléssel egy új viselkedésforma szokássá alakulhat. Tehát, válassz ki a fenti listából egyet, ismételd 21 napig, és íme, szokássá alakul és boldogabb párrá tesz benneteket. Ha kiesel a szerepből, ne csüggedj, csak kérj elnézést a párodtól, kérj bocsánatot, és határozd el újra, hogy elkötelezed magad az új szokásnak.

A boldogulás kulcsa a szerelemben, az életben és talán még a sikerben is, hogy minden beszélgetésbe fenti szabályok szem előtt tartásával menjünk bele.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre