Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Dr.Jamie Deckoff-Jones:
A biztonságos oltások mítosza

Fordította, szerkesztette:Váradi Judit

Forrás:Jamie Decko-Jones: The Vaccine Safety Myth

Az oltások biztonságosak ugye? Meg lesz lepve, ha megtudja, mennyire nincs bizonyítékokkal alátámasztva ez a hiedelem...

 

A Google adatkezelési elvei

 

Néhány napja a Washington Post egy orvosetikus írását közölte, aki úgy vélekedik, minden orvostól el kellene venni az engedélyét, aki kételyeit fejezi ki az oltásokkal kapcsolatban. A múlt héten arról cikkeztek, hogy börtönbe kellene küldeni, vegy beperelni azokat a szülőket, akik nem engedik gyermekeiket beoltani. Volt rá eset, hogy az oltás megtagadása egyenesen a gyermekvédelmi törvények szerinti elhanyagolás bizonyítékaként szolgált arra, hogy a gyermeket elvegyék a szülőktől. Bármit is gondolunk az oltásokról, alaposan meg kell fontolnunk, mielőtt felhatalmazzuk az államot egy anyagilag megtérülő, de esetlegesen kárt okozó orvosi eljárás lefolytatására anélkül, hogy előzőleg megfelelő tájékoztatást kapjunk.

Az oltásokat azzal teszik kötelezővé, hogy a közösség immunitását/a nyájimmunitást kockáztatja az, aki nem egyezik bele. Itt nem a kanyaróról van szó, hanem a szabad döntés jogáról, hogy megválaszthassuk, milyen anyagot engedünk be saját és gyermekünk szervezetébe.

A médiából és az orvosi intézményektől egyfolytában azt halljuk, hogy az oltások kétségbevonhatatlanul biztonságosak, ugyanakkor a legfelsőbb bíróság 2011-ben úgy ítélte, hogy "elkerülhetetlenül veszélyeket hordoznak." A kormány kártalanítja a gyógyszergyártó cégeket jogi felelősség esetén és a gyermekgyógyászokat sem lehet perbe fogni az oltásból fakadó egészségkárosodás miatt. Sőt speciális oltásügyi bíróság is létezik, amely kárpótolja azt a kevés panaszost, akik be tudják bizonyítani, hogy károsodásuk minden kétségen felül az oltásuk következménye. Egy kártérítési program több mint 3 milliárd dollárt fizetett ki a mai napig erre a célra.

Lehengerelnek bennünket annak bizonygatásával, hogy az MMR (kanyaró, mumsz, rubeola) oltás mennyire biztonságos. Aki ezt megkérdőjelezi, az nevetség tárgya. Az aggódó szülők ostobák, az aggódó doktorok nem értik a tudományt. Nos, mi közreadjuk a tudományt, a kérdésről megjelent teljes irodalom átvizsgálásával, melyet a legfrissebb Cochrane Review adott közre.


A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


A Cochrane Review-k egy-egy tudományos kérdést szisztematikusan áttekintenek vagy meta-analíziseket végeznek a bizonyítékokon alapuló orvoslás elismerten legmagasabb színvonalán.

Cochrane Database Syst Rev. 2012 Feb 15;2:CD004407. doi: 10.1002/14651858.CD004407.pub3.

MMR oltás: Kanyaró, mumpsz és rubeola ellen

Demicheli V1, Rivetti A, Debalini MG, Di Pietrantonj C.

Összefoglalás

Háttér:

A kanyaró, a mumpsz és a rubeola veszélyes betegségek, melyek súlyos betegségekhez, rokkantsághoz és halálhoz vezethetnek. Ennek ellenére több országban számosan ellenzik és vitatják a hármas vakcina biztonságosságát, és az oltási lefedettség is visszaesett, jóllehet a vakcina világszerte használatban áll és elismerten hatásos.

Célok:

Megvizsgálni az MMR oltás hatásosságát és mellékhatásait.

Kutatási módszerek:

Átvizsgáltuk kontrollált vizsgálatokat keresve a Cochrane központi adatbázisát, amely magában foglalja a következőket: Cochrane Acute Respiratory Infections Group's Specialised Register, PubMed (July 2004 to May week 2, 2011) and Embase.com (July 2004 to May 2011).

A szerzők következtetése:

Azok a tudósítások, amelyek az MMR vakcinára vonatkozó vizsgálatok módszertanáról és következtetéseiről szólnak a forgalombahozatalt megelőzően és követően, nagymértékben inadekvátak. A mellékhatások jelentkezését az oltást követően nem lehet elválasztani az oltás fenti betegségek megelőzésében játszott szerepétől.

A szerzők hozzávetőlegesen 5000 tanulmányt néztek át, 139-et találtak idézésre alkalmasnak és 31-et emeltek ki, ami megfelelt az elvárásaiknak. A 31 vizsgálatból 26 erősen vagy közeopes elfogult volt, leggyakrabban az alanyok kiválasztásában.

Arra a következtetésre jutottak, hogy nem volt adat, ami a hatásosságot támasztotta volna alá. "Csalódottan állapítottuk meg, hogy nem tudtunk olyan hatékonysági vizsgálatokat találni, amelyek a népességre gyakorolt egészségügyi hatásosságot vagy klinikai hatásosságot tudott volna bizonyítani. Mivel a nagy oltási kampányokkal a betegségeket a népességben megszüntették, ezért nincs okunk kétségbevonni az MMR oltás hatásosságát."

Szóval higgyük el, mert láttuk, hogy bekövetkezett, de nem azért higgyük el, mert létezik olyan tanulmány, ami ezt alátámasztaná. (Itt ugye az a probléma, hogy ezek a betegségek már az oltások bevezetése előtt visszaszorultak, azaz, közel sem biztos, hogy az oltások miatt nincsenek komnoly járványok.)

Azt állítják, nincs bizonyíték az MMR oltás és az autizmus közötti kapcsolatra, de az egyetlen tanulmány, amely erre a kérdésre választ adhat, s amely az oltatlan és az oltott gyermekek összehasonlítását vizsgálja, a 2002-ben készült Madsen és mtsi. vizsgálata (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12523209). E tanulmány egyik társszerzője az a Poul Thorsen, aki a Főügyészség (OIG Office of Inspection General) körözött listáján szerepel csalásért. Thorsen társszerzője 22 autizmusról és 5 oltásbiztonságról írt dolgozatnak, amelyeket széleskörűen idéznek más szerzők.

A Cohrane Review szerzői az alábbi következtetést vonják le: "A dignosztikai jegyzőkönyvek követése 1999 dec 31-én véget ér, a korcsoportba való felvétel utolsó napja után. A születéstől a dignózisig terjedő időszak hossza miatt, meglehetősen valószínűtlen, hogy a csoport később született tagjait diagnosztizálni lehet." A szerzők megállapítják, hogy hiányoznak az oltatlan kontrollcsoportokkal végzett vizsgálatok. Ennek okaként azt hozták fel, hogy nem etikus oltatlan csoportok létrehozása.

A 2004-es DeStefano vizsgálatot is idézik a szerzők. E vizsgálat egyik szerzője állítólag közérdekű bejelentői státuszt és mentelmi jogot kapott, miután közzétette, hogy a vizsgálat szerzői manipulálták az adatokat, hogy eltitkolják az oltóanyag és az autizmus közötti kapcsolatot a 36 hónapos koruk előtt beoltott afro-amerikai kisfiúk esetében. (lásd erről: Ho:Az MMR oltás mégis autizmust okozhat.)

Számos tanulmány született az Oltás/autizmus kapcsolat témakörben (86 itt olvasható: (http://www.scribd.com/doc/220807175/86-Research-Papers-Supporting-the-Vaccine-Autism-Link), a média azonban folyamatosan azt állítja, nincs rá bizonyíték, hogy az oltások autizmust okoznának.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Hogy lehet az, hogy soha nem készült egy jól megtervezett vizsgálat, amely az oltott és oltatlan gyermekeket hasonlítaná össze? Az a hír járja, hogy az amish gyerekek között nincsen autizmus. Miért nem tesz meg mindent az egészségügyi kormányzat azért, hogy kiderítse, igaz-e ez, s ha igen miért?

Elgondolkodtató, hogyan is készül egy vakcina, milyen összetevők alkotják, bizonyítható-e hatékonyságuk, biztonságosságuk, és milyen hatásuk van a különféle egyedi immunprofilokra? Én úgy gondolom, az ME/CFS (mindkét rövidités a Krónikus fáradtság Szindrómát jelenti) betegeket és utódaikat nem kellene beoltani, amiként az autista gyerekeket sem.

A neuroimmun betegségekben szenvedő páciensek állandó immunaktivációs állapotban vannak, melyet gyulladáscsökkentő kezelésekkel szükséges enyhíteni. Az oltások azonban épp az ellenkező hatást váltják ki. Ráadásul egy oltást megelőzően fennálló gyulladásos állapotban nem is lehetnek hatásosak.

A thimerosalt (higanyvegyület az oltásokban) 10 évvel ezelőtt elhagyták az oltóanyagokból (a többdózisú influenza ampullák kivételével), de az autizmus aránya azóta is növekszik! Az adatok azt mutatják, hogy az 1 éves kor előtt beadott oltás erősen összefügg a csecsemőhalandósággal.

Valamit elhallgatnak a kanyaró vakcina vitában is. Nézzük csak meg a hordozóanyagok jegyzékét! Vegyük észre, hány oltóanyag tartalmaz aluminiumot, vagy ismert neurotoxint, melyeket az ASIA (az adjuváns -immunválaszt serkentő adalékanyag- okozta autoimmun betegség) bizonyít - szám szerint 75 2008 óta. Néhány száz dolgozat jelent meg az aluminium és a neurotoxicitás kérdéskörben, két dolgozat az ASIA és a CFS/fibromyalgia témáról, egy áttekintő tanulmány pedig az aluminium adjuváns szervezetben való felhalmozódásáról és a késleltetett neurotoxicitásról:

Krónikus fáradtság szindróma és fibromyalgia a hepatis B oltást követően: a hordozóanyagok által okozott autoimmun szindróma (ASIA) (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25427994)

A krónikus fáradtság szindróma immun eredetű kialakulása: a vakcina által okozott fertőzésektől a hordozóanyagokon át az ASIA szindrómáig (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22054760)

Hozzájárul-e az oltóanyag aluminium adjuváns az autizmus kirívó emelkedéséhez? (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22099159)

Az aluminium adjuváns felhalmozódása és az agyban való koncentrálódása (http://journal.frontiersin.org/Journal/10.3389/fneur.2015.00004/full)

Az FDA (Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelet) állítása szerint az oltóanyagokban található aluminium mennyisége biztonságos. Azzal érvel, hogy a gyermekek a környezetben amúgy is találkoznak az aluminiummal, így egy kicsivel több nem árthat nekik. Azután a nátriumglutamát, a formaldehyde, az állati és emberi sejtek, a véletlenszerű vírusok és sorolhatnánk még, mind-mind megfontolásra érdemesek.

Az amerikai Járványkezelési és Megelőzési Központ (CDC) honlapjáról: "Az 1963-at megelőző évtizedben, amikor az oltás még nem volt elérhető, majdnem minden gyermek kanyarós lett 15 éves koráig. Az USA-ban hozzávetőlegesen 3-4 millió ember fertőződött meg évente, 400-500 ember halt meg, 48000 került kórházba és 4000 kapott agyvelőgyulladást a kanyarótól."

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Ez körülbelül 0,1 %-os kockázat az agyvelőgyulladásra, és rengeteg irodalom van arról, hogy nagy dózisban szedett A vitaminnal jelentősen lehet csökkenteni a kockázatot. A legutóbbi adatok azt mutatják, hogy jelenleg az autizmus, azaz az agykárosodás kockázata egyes helyeken 20-szorosa ennek. (Azaz, az oltás nem csökkentette, hanem növelte az agykárosodott eseteket.)

Az allergiás, neuroimmun és autoimmun zavarok járványának korszakát éljük. Gyermekeink krónikus betegségeinek gyakorisága 50 %-nál is nagyobb. ((http://www.medscape.com/viewarticle/717030) 16% -uk fejlődési rendellenességekkel küzd (http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/data.html). 11 % ADHD-s (http://www.cdc.gov/ncbddd/adhd/features/key-findings-adhd72013.html), 2 % autista (http://www.cdc.gov/nchs/data/nhsr/nhsr065.pdf). Ez a vészhelyzet, nem a kanyaró! Nem állítom, hogy egyedül az oltások okozzák ezt a katasztrófát, de okunk van feltételezni, hogy hozzájárulnak! Ahelyett, hogy még több oltást rendelünk el, próbáljuk inkább megérteni, kik vannak veszélyben: egyéni oltásprogramra lenne szükség.

Az oltások miatti aggodalmunk nem azt jelenti, hogy lebecsüljük a fertőző betegségek veszélyeit. Attól, hogy nem bízunk vakon a Járványkezelési és Megelőzési Központban és a gyógyszeripari cégekben, az még nem tudományellenesség, hanem körültekintő, óvatos viselkedés, hiszen számtalan esetben hazudtak, csaptak be bennünket. A gyógyszeripari cégek rendszeresen fizetnek dollármilliárdokat büntetésként csalásért folyó peres ügyek elrendezésére. A Merck például éppen peres eljárás alatt áll, amelyet közérdekű bejelentők indítottak.

Íme néhány hihetetlen példa, ami megvilágítja mennyire nem aggódnak a vakcinaprogram levezénylői a gyermekek egészségéért.

1. Újszülötteknek, akiknek semmiféle fertőzési kockázatuk nincs, butaság hepatitis B-t beoltani. A hepatitis B oltás és az autizmus közötti kapcsolat kimutatásáról szól az alábbi dolgozat:

Hepatitis B vaccination of male neonates and autism diagnosis, NHIS 1997-2002. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21058170)

Szerzők azt a következtetést vonják le, hogy az amerikai újszülött fiúgyermekek hepatitis B-vel való beoltása 1999 előtt háromszoros autizmus kockázattal járt, összevetve azokkal a kisfiúkkal, akiket ugyanezen időszak alatt nem oltottak be.

2. A bárányhimlő régen jóindulatú betegség volt gyermekkorban. Az oltás hatása eltűnik idősebb korban. A fertőzött gyermekek közelében tartózkodás régebben megelőzte az övsömör kialakulását, manapság azonban herpes zoster vakcinát kell kapnia az idősebb felnőtteknek, hogy a vírust kordában tartsák, még akkor is, ha természetes úton fertőződtek.

A legyengített vírus éppúgy okozhat övsömört, mint a vad vírus. Az övsömör előfordulása megnőtt, mióta a vakcinát bevezették.

A bárányhimlő oltás biztonságossági mutatói még az MMR vakcináéinál is karcsúbbak és a hordozóanyag különösen ártalmas.

Ott kellene elkezdenünk, hogy csökkentjük a gyermekeinknek beadott oltások mennyiségét. Minden felnőtt, aki már kapott egy oltást, emlékeztető oltást kell kapjon később. Ha hagynánk a vad vírust újra megjelenni a gyermekekben, akkor valószínűleg nem lenne többé szükség a herpes zoster vakcinára.

3. A kormányunk azt szeretné, ha mindannyian influenza oltást kapnánk, jóllehet elismeri, hogy ebben az évben sem működött az oltás. A Járványkezelési központ ajánlása szerint minden 6 hónapos kort betöltött gyereket és az annál idősebbeket ajánlott beoltani az influenza ellen. Terhes asszonyokat, betegeket és bármilyen egészségi állapotban levőket. Csak azok ne kapjanak védőoltást, akik allergiásak a vakcinára vagy valamelyik alkotóelemére. Az oltások tökéletesen biztonságosak, kivéve, hogy zihálást, Guillain Barré Szindrómát okozhatnak és immunhiányos személyek körében nem vizsgálták hatásukat.

Azok az emberek, akik ezeket a döntéseket meghozzák, nem törödnek a gyermekek egészségével. Hazudnak Önnek az oltások biztonságosságáról.

Nem állítom, hogy egyszerű dolog az oltás-nem oltás kérdésben döntésre jutni. Én magam a gyermekeimet nem oltattam be 3 hónapos korukig és a hepatitis B oltást is jóval később adattam be nekik. 5 és fél éves korukban megkapták a bárányhimlőt, így a fiam lehet, hogy nem védett. A hepatitis B sorozatot iskolás korukban kapták meg, a lányom 9, a fiam 4 éves korában. A fiú nagyon beteg lett az első adag után, 2 hónapig nem járhatott óvodába. Nem engedtem, hogy további oltást kapjon.

Kristálygömb nélkül nem tudhatjuk, mikor teszünk jót.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre