Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Ji, S:
A kormány kutatói megállapították, hogy az oltottak terjeszthetik a kanyarót

Fordította, kivonatot készítette és kiegészítette:Szendi Gábor

Forrás:SAyer Ji: Measles Transmitted By The Vaccinated, Gov. Researchers Confirm

A kutatók feltárták, hogy a kanyaró ellen oltott egyének nemcsak megfertőződnek a kanyarótól, de terjesztik is azt. Ez kétszeresen is cáfolja azt a széles körben terjesztett nézetet, miszerint a többszörös kanyaró oltás 97%-os védettséget nyújt.

 

A Google adatkezelési elvei

 

A kanyaróoltásról való gondolkodás egyik alapvető tévedése, hogy a kanyaró-mumpsz-rubeola (MMR) oltás azonos volna a kanyaró vírussal szembeni megbízható védelemmel. Mégis, az egészségügyi hatóságok, köztük az amerikai járványügyi hivatal (CDC) által terjesztett nézetek szerint a kétszer oltottak "97%-ban védettséget élveznek a kanyaróval szemben". Ez szembe megy a kutatások által feltárt tényekkel.

Ez a téves elképzelés vezetett oda, hogy a kitört kanyarójárványokért automatikusan a nem oltottakat teszik felelőssé. A 2015-ös Disneyland-ben kitört járványban a megbetegedettek 18%-a kétszer volt oltva.

Az egyik probléma, hogy az oltásnak vannak kockázatai, pl. nemrég ismerte be egy CDC kutató, hogy annak idején meghamísították az adatokat, hogy eltitkolják azt a tény, miszerint az afro-amerikai gyerekeknek több mint háromszoros volt az autizmus kockázata az MMR oltást követően. A másik gond, hogy az oltás nem nyújt biztonságos védelmet, sőt a kétszer oltottak képesek továbbfertőzni másokat. Erről elfeledkeznek akkor, amikor a járványokért a nem oltottakat teszik egyedül felelőssé. Igazság szerint én sosem értettem, hogy okozhat oltottak körében járványt egy nem oltott? Azt gondolhatnánk, hogy a nem oltottak maguknak csinálják a bajt, hiszen az oltottak védettek. Az Ukrajnából vagy Romániából behurcolt kanyaróvírus elvileg csak az oltatlanokat veszélyeztethetné.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


MMR oltottak terjeszthetik a kanyarót

Pár éve a Clinical Infectious Diseases-ben megjelent egy tanulmány, amelynek szerzői közt a New York Egészség és Mentálhigiéné osztály Immunizációs részlegének, és a CDC Immunizáció és Légúti betegségek centrumának kutatói szerepeltek. A tanulmány a 2011-es new yorki kanyarójárványt elemezte, amelyben olyan egyének fertőződtek meg és terjesztették a vírust, akik már átestek a kétszeres oltáson. A Sciencemag.org 2014 áprilisában erről ilyen címmel számolt be: "Első ízben történt, hogy a kanyarójárvány kitörése teljesen immunizált egyéneknek tulajdonítható.", ez a ráirányította a figyelmet az említett tanulmányra, amely "Kanyarójárvány tört ki olyan személyek közt, akik bizonyítottan immunizáltak voltak 2011-ben New Yorkban. A tanulmány megállapította, hogy "Kanyaró előfordulhat immunizált egyéneknél" (Rosen és mtsi., 2011). Hogy elemezzék, vajon a kétszer oltott egyének képesek-e megfertőződni és tovább terjeszteni a fertőzést, követtek egy ilyen kétszer oltottat. Megállapították, hogy:

"A 88 személy közt, akik érintkeztek a megfertőzöttel, 4 megfertőződött, pedig ők is kétszer voltak oltva vagy IgG antitest volt kimutatható náluk (azaz védettek voltak). Mindegyik vizsgált esetben laborleletek igazolták, hogy valóban kanyaróról van szó."

Figyelemre méltó a tanulmány végkövetkeztetése is:

"Ez az első beszámoló kétszer oltottak közti kanyaró fertőzésről és továbbfertőzésről. A továbbfertőzötteknél kimutatható volt, hogy korábban komoly immunválasz alakult ki náluk a kanyaróval szemben. Harmadlagos fertőzés nem volt kimutatható. Ez az eset aláhúzza annak a fontosságát, hogy az oltottság ellenére is fontos a tünetek alapján a kanyaróra gyanakodni".

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy kétszer oltottak megfertőződtek és továbbfertőztek kétszer oltottakat ill. immunológiai jellemzőik alapján védettnek tűnő egyéneket is. Erről a jelenségről, hogy az oltottak is megfertőződhetnek és továbbfertőzhetnek, a média és a hatóságok nem vesznek tudomást.

Pedig, mint láttuk, szakértők úgy találták, a kanyarójárvány kitöréséhez az oltottak is hozzájárulnak. Ennek ellenére, a média reflexszerűen kizárólagosan az oltatlanokat kiáltja ki bűnösnek a kialakult járványokért. (A nyilvánvaló probléma az, hogy az oltás nem nyújt akkora védelmet,mint amit tulajdonítanak neki. - Sz. G. megj.)

Talán különösen hangzik, de az igazságot évtizedek óta elnyomják. 20 évvel ezelőtt az akkori MMR oltás mindenkit kanyaróval fertőzött meg. A CDC akkori kutatói arra a zavarba ejtő következtetésre jutottak, hogy az MMR oltás az oltottak nagy részénél kimutatható kanyarófertőzést okozott (Rota és mtsi., 1995).

Fejezzék be az oltatlanok egyoldalú hibáztatását!

Az erkölcsi tanulság a történetből az, hogy nem hibáztathatók kizárólagosan az oltást megtagadó szülők a fertőzésekért és halálozásért, akkor, amikor maga az oltást nem nyújt megfelelő védelmet, és az oltás azt sem akadályozza meg,hogy az oltottak ne fertőzzenek meg más oltottakat is. Valójában a kanyaróoltás hatástalansága miatt olyan társadalmakban alakul ki ismételten kanyarójárvány, ahol a népesség 99%-a oltott.

Íme néhány eset,amiről a szakirodalom beszámolt:

1985 Texas:

a New England Journal of Medicine 1987-ben "Kanyarójárvány tört ki a Krisztus Teste közösség kamaszai közt 1985 tavaszán, annak ellenére, hogy az iskolalátogatás feltétele volt a teljes oltottság és ezt szigorúan ellenőrizték is. A hallgatók 99%-a oltott volt és 95%-uk védettnek is volt nyilvánítva". (Gustafson és mtsi., 1987)

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


1985, Montana, USA:

az American Journal of Epidemiology c. szaklapban "Tartós kanyarójárvány a megfelelő megelőzés és ellenőrző mérések ellenére" címmel jelent meg egy tanulmány. Montanában 137 kanyaróeset fordult elő. Az iskolai adatok alapján a gyerekek 98.7%-a megfelelően oltott volt. A kutatók következtetése: "Ez a járvány azt mutatja, hogy a kanyarófertőzés fennmaradhat bizonyos feltételek közt, dacára a jelenlegi kanyaróellenes intézkedéseknek is." (Davis és mtsi., 1987).

1988, Colorado, USA:

az American Journal of Public Health 1991-es tanulmánya szerint "az 1988 elején 84 fő körében kanyarójárvány tört ki Kolorádóban egy egyetemen, ahol a hallgatók 98%-a dokumentáltan megfelelő kanyaróellenes védelemmel rendelkeztek az 1986-tól kötelező kanyaróellenes oltás révén". A szerzők arra következtettek, hogy: "kanyarójárvány kitörhet oltott egyetemi népességben is". (Hersh és mtsi., 1991).

1989, Quebec, Kanada:

a Canadian Journal of Public Health 1991-ben megjelent tanulmányában az 1989-es kanyarójárvány "nagyban tulajdonítható a nem teljes átoltottságnak", de a kutatók alapos elemzés után mégis arra következtettek, hogy "A nem teljes átoltottság nem valóságos magyarázat a Quebec városában történt járvány kitörésére" (Boulianne és mtsi., 1991).

1991-1992, Rio de Janeiro, Brazília:

a Revista da Sociedade Brasileira de Medicina Tropical brazil szaklap szerint az 1991 márciusától 1992 áprilisáig tartó rio de janerio-i járványban a fertőzöttek 76.4%-a 1 éves kora előtt megkapta a kanyaró elleni védőoltást (de Oliveira és mtsi., 1995).

1992, Fokváros, Dél-Afrika:

az 1994-ben az South African Medical Journal-ban megjelent tanulmány szerint "Az 1992 augusztusában a különféle iskolákban kitört kanyarójárvány gyermeke esetei valószínűleg immunizáltak voltak". Az oltás lefedettség 91%-os volt, de az oltás hatásossága csak 79%-os volt, ami a szerzőket arra a következtetésre sarkallta, hogy az első és második oltás kudarca volt a járvány kitörésének magyarázata (Coetzee és mtsi., 1994).

Kína 2005-2013:

A WHO szaklapja szerint 2005 és 2013 közt Kínában 707 kanyarójárvány fordult elő, annak ellenére, hogy a gyermekpopuláció 90%-a már megkapta az első kanyaróellenes oltást (Ma és mtsi., 2014). 2012-höz képest 2013-ra megháromszorozódott a kanyaró esetek száma, ami az oltás alacsony hatékonyságát mutatja. Egy újabb vizsgálat, amit Zehjiang városában folytattak le, kimutatta, hogy annak ellenére tört ki kanyarójárvány, hogy a népesség 93.6%-ában kimutatható a kanyaróellenes antitest. Elvileg 88-92%-os védettség már elég a nyájimmunitásra, ennek ellenére a vizsgáltak 8.6%-a kanyaróban betegedett meg (Wang és mtsi., 2014).

2006 Marshall szigetek:

2003-ban kanyarójárvány tört ki, 826 megbetegedést reigsztráltak. Az 1-14 év közötti esetek 41%-a oltott volt kanyaró ellen (Hyde és mtsi., 2006).

2014 Hollandia:

8 egészségügyi dolgozó betegedett meg, közülök hat kétszer volt oltva, 1 egyszer, 1 pedig oltatlan volt. Továbbfertőződés nem történt. Az eset azután történt, hogy két kanyarós beteget vettek fel a kórházba (Hahné és mtsi., 2016).

2015, Mikronéz szövetségi Állam:

361-en betegedtek meg kanyaróban. A megbetegedettek kétharmada felnőtt volt, 49%-uk legalább két kanyaró elleni védőoltást kapott már betegsége előtt. Az ok: a vakcina elvesztette hatását. (Breakwell és mtsi., 2015).

2017 Izrael:

Egy kanyaró ellen 3-szor oltott izraeli katonánál európai utazása után kanyaró alakult ki, és megfertőzte 8 szintén oltott társát (Avramovich és mtsi., 2018).

2018 Portugália:

Egy egészségügyi intézményben 96 megbetegedés történt, közülük 67-en (70%) oltottak voltak. A járványt egy külföldről hazatérő megfertőződött fiatalember okozta (Sá Machado és mtsi., 2018).

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Ezek a beszámolók csupán töredékét jelentik azoknak a tanulmányoknak, amelyek dokumentálják a járványok kialakulását oltottak körében. De még ezek a mutatóban idézett vizsgálatok is elegek ahhoz, hogy rámutassunk arra: az oltás nem azonos a védettséggel, sőt a vérben kimutatható ellenanyagokból sem lehet következetni a védettségre. Ebből természetesen nem az következik, hogy az oltásra nincs szükség, hanem ez arra mutat rá, hogy az oltatlanok állandó hibáztatása elfedi azt a tényt, hogy az oltások nem nyújtanak megfelelő védettséget. Téves az az elképzelés, hogy a járvány az oltatlanok körében jelentkezik. Gyakori, hogy a vírust külföldről hurcolja be a vírusforrás, azonban az elsődleges vírusforrás, aki "importálta" a betegséget nem feltétlen oltatlan személy, hanem olyan, aki az oltás ellenére megfertőződik és képes tovább is fertőzni. Ilyen oltott és fertőzni képes személyek nélkül nem tudna átoltott országokban járvány kialakulni.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre

 

 

Hivatkozások:

 • Avramovich E, Indenbaum V, Haber M, Amitai Z, Tsifanski E, Farjun S, Sarig A, Bracha A, Castillo K, Markovich MP, Galor I. Measles Outbreak in a Highly Vaccinated Population - Israel, July-August 2017. MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2018 Oct 26;67(42):1186-1188.
 • Boulianne, N; G De Serres, B Duval, J R Joly, F Meyer, P Déry, M Alary, D Le Hénaff, N Thériault.[Major measles epidemic in the region of Quebec despite a 99% vaccine coverage]. Can J Public Health. 1991 May-Jun;82(3):189-90.
 • Breakwell L, Moturi E, Helgenberger L, Gopalani SV, Hales C, Lam E, Sharapov U, Larzelere M, Johnson E, Masao C, Setik E, Barrow L, Dolan S, Chen TH, Patel M, Rota P, Hickman C, Bellini W, Seward J, Wallace G, Papania M. Measles Outbreak Associated with Vaccine Failure in Adults--Federated States of Micronesia, February-August 2014. MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2015 Oct 2;64(38):1088-92.
 • Coetzee, N; G D Hussey, G Visser, P Barron, A Keen. The 1992 measles epidemic in Cape Town--a changing epidemiological pattern. S Afr Med J. 1994 Mar ;84(3):145-9.
 • Davis, R M; E D Whitman, W A Orenstein, S R Preblud, L E Markowitz, A R Hinman. A persistent outbreak of measles despite appropriate prevention and control measures. Am J Epidemiol. 1987 Sep ;126(3):438-49.
 • de Oliveira, S A ; W N Soares, M O Dalston, M T de Almeida, A J Costa. Clinical and epidemiological findings during a measles outbreak occurring in a population with a high vaccination coverage. Rev Soc Bras Med Trop. 1995 Oct-Dec;28(4):339-43.
 • Gustafson, T L; A W Lievens, P A Brunell, R G Moellenberg, C M Buttery, L M Sehulster. Measles outbreak in a fully immunized secondary-school population. N Engl J Med. 1987 Mar 26 ;316(13):771-4.
 • Hahné SJ, Nic Lochlainn LM, van Burgel ND, Kerkhof J, Sane J, Yap KB, van Binnendijk RS. Measles Outbreak Among Previously Immunized Healthcare Workers, the Netherlands, 2014. J Infect Dis. 2016 Dec 15;214(12):1980-1986.
 • Hersh, B S; L E Markowitz, R E Hoffman, D R Hoff, M J Doran, J C Fleishman, S R Preblud, W A Orenstein. A measles outbreak at a college with a prematriculation immunization requirement. Am J Public Health. 1991 Mar ;81(3):360-4.
 • Hyde TB, Dayan GH, Langidrik JR, Nandy R, Edwards R, Briand K, Konelios M, Marin M, Nguyen HQ, Khalifah AP, O'leary MJ, Williams NJ, Bellini WJ, Bi D, Brown CJ, Seward JF, Papania MJ. Measles outbreak in the Republic of the Marshall Islands, 2003. Int J Epidemiol. 2006 Apr;35(2):299-306.
 • Ma C, Hao L, Zhang Y, Su Q, Rodewald L, An Z, Yu W, Ma J, Wen N, Wang H, Liang X, Wang H, Yang W, Li L, Luo H. Monitoring progress towards the elimination of measles in China: an analysis of measles surveillance data. Bull World Health Organ. 2014 May 1;92(5):340-7.
 • Rosen JB, Rota JS, Hickman CJ, Sowers SB, Mercader S, Rota PA, Bellini WJ, Huang AJ, Doll MK, Zucker JR, Zimmerman CM. Outbreak of measles among persons with prior evidence of immunity, New York City, 2011. Clin Infect Dis. 2014 May;58(9):1205-10.
 • Rota PA, Khan AS, Durigon E, Yuran T, Villamarzo YS, Bellini WJ. Detection of measles virus RNA in urine specimens from vaccine recipients. J Clin Microbiol. 1995 Sep;33(9):2485-8.
 • Sá Machado R, Perez Duque M, Almeida S, Cruz I, Sottomayor A, Almeida I, R Oliveira J, Antunes D. Measles outbreak in a tertiary level hospital, Porto, Portugal, 2018: challenges in the post-elimination era. Euro Surveill. 2018 May;23(20).
 • Wang Z, Yan R, He H, Li Q, Chen G, Yang S, Chen E. Difficulties in eliminating measles and controlling rubella and mumps: a cross-sectional study of a first measles and rubella vaccination and a second measles, mumps, and rubella vaccination. PLoS One. 2014 Feb 20;9(2):e89361.