Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Dr. Mark Sircus:
A rák és a cukor

Fordította, kivonatot készítette:Mezei Elmira

Forrás:Dr. Mark Sircus: Cancer & Sugar - Strategy for Selective Starvation of Cancer

A San Franciscoi Kalifornia Egyetem kutatói szerint a cukor egészségügyi rizikót jelent, és világszerte évente kb. 35 millió halálozáshoz járul hozzá. A cukor toxicitása olyan magas, hogy pont ugyanolyan mérgezőnek kellene kikiáltani, mint az alkoholt vagy a dohányt

 

A Google adatkezelési elvei

 

A cukorbetegség kialakulásával olyan szoros összefüggést mutat, hogy indokolttá váltak bizonyos büntető rendelkezések, mint pl. az összes "hozzáadott cukrot" tartalmazó étel és ital megadóztatása. A kutatók azt javasolják, hogy a cukros termékeket ne lehessen megvásárolni iskolákban vagy azok környékén, illetve korhatárhoz kötött legyen a vásárlásuk.

A cukor káros hatásai nem korlátozódnak a cukorbetegségre, a metabolikus szindrómára, a hiper- és hipoglikémiára (túl magas, illetve túl alacsony vércukorszint), a savas refluxbetegségre és a szívbetegségre. A cukor és a rák is halálos kötésben fonódnak össze, az onkológusok azonban gyakran elmulasztanak a pácienseiknél mindent elkövetni annak érdekében, hogy hagyják abba a rákbetegségük cukorral való táplálását.

Az orvostársadalom ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy a megnövekedett rákrizikó és bizonyos típusú élelmiszerek közötti összefüggés halvány, csak névlegesen szignifikáns. Meggyőződésük, hogy a rák kialakulása nem kapcsolható össze bizonyos élelmiszerekkel. A szakirodalomban ugyancsak sok ilyen felszínes, minden szakmai mélységet nélkülöző hozzáállást találunk.

A cég általam ajánlott kedvezményes termékei itt tekinthetők meg


Ugyanakkor egyre több orvos és alternatív gyógyász van tisztában vele, hogy a rákkezelés leglogikusabb, leghatékonyabb, legbiztonságosabb és legolcsóbb módja, ha elvágjuk a ráksejteket és a tumorokat tápláló üzemanyag útját és glükózmegvonással kiéheztetjük őket. A tumorok szelektív kiéheztetésének táplálkozásterápiás módja a ketogén diéta, amely az egyik legszükségesebb eszköz a rák legyőzésében.

A Utah-i Huntsman Rákkutató Intézet munkatársai voltak az elsők, akik felfedezték, hogy a cukor "eteti" a daganatokat. A tanulmány megjelent a Proceedings of the National Academy of Sciences című lapban: "1923 óta tudott, hogy a ráksejtek sokkal több glükózt használnak, mint az egészséges sejtek. A mi kutatásunk segít bemutatni, hogy miként történik ez a folyamat, és hogy lehetne kontrollálni a tumornövekedést" - mondja Don Ayer onkológus kutató professzor.

****

Dr. Thomas Graeber, molekuláris és gyógyszertani professzor megvizsgálta, hogy a glükóz-anyagcsere hogyan hat a ráksejtek biokémiai jelzőrendszerére. Graeber és kollégái 2012. június 26-án publikálták kutatási eredményeiket a Molecular Systems Biology című lapban, amelyben bemutatják, hogy a glükóz éheztetés, - vagyis a glükóz ráksejtektől való megvonása - aktivál egy metabolikus és jelerősítő hurkot, ami a ráksejtek elhalásához vezet.[1]

A ráksejtek függenek a cukortól, ami sajnos szinte mindenben jelen van a nyugati táplálkozásban. A ráksejtek csak cukorból tudnak energiát nyerni, zsírsavakból nem, míg az ember egészséges sejtjei zsírsavakkal is tudnak táplálkozni.

A rák visszaszorítása/kialakulásának késleltetése/lelassítása/a ráksejtek elpusztítása

A szénhidrátok a három makrotápanyag csoport egyike, a másik kettő a fehérjék és a zsírok. Vannak egyszerű és összetett szénhidrátok. Egyszerű szénhidrátok találhatók a gyümölcsökben és gyümölcslevekben, a szénsavas üdítőitalokban, néhány zöldségben, a fehér kenyérben, rizsben, tésztában, a tejben és a tejtermékekben, a legtöbb nasiban, édességben, és sok feldolgozott élelmiszerben, stb… Az egyszerű cukrok okozzák azt az inzulinválaszt és glikációval összefüggő gyulladást, ami rákhoz vezethet.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Dr. Rainer Klement és Ulrike Kammerer áttekintették a szakirodalmat az étkezési szénhidrátok közvetlen vagy közvetett hatásáról a ráksejtekre. Következtetéseiket 2011-ben publikálták a Nutrition and Metabolism című szaklapban: a rák annyira érzékeny a cukorra, hogy a megvonása visszaszorítja a rákot.[3]

Ezen felül a finomított cukor és a gabonák magnéziumhiányt idéznek elő, ami nemcsak gyulladásra, de rákra is hajlamosító tényező. (Például a D-vitamin működésképtelenné válik a magnézium hiányában. -Sz.G.)

A magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup (HFCS) egyedi módon okoz rákot, mert a gyártás során gyakran higannyal szennyeződik. Ez szelénhiányhoz vezet, mert a higany megköti a szelént. A szelén nélkülözhetetlen a glutation (egy fontos antioxidáns) termelődéséhez, és a szelénhiány táplálkozás összefüggést mutat a rák előfordulási gyakoriságával.

A sok cukor az inzulinszint hirtelen kiugrásaihoz, és az inzulinellátás fokozatos kimerüléséhez vezet. A magas inzulin és IGF-1 (inzulinszerű növekedési faktor) szint a magas szénhidráttartalmú étkezéssel beérkező szénhidrátterhelés kontrollálásához szükséges. (A nyugati étrend tele van cukorral és gabonával). A magas inzulinszint gyulladásfokozó, rákkeltő, és az inzulin/IGF-1 jelzőpályán keresztül közvetlenül elősegítheti a tumorsejtek szaporodást.

Dr. Christine Horner fontos dolgokat üzen a nőknek az inzulin és a mellrák kapcsolatáról:

"A mellrák tekintetében az inzulin nem a barátunk. Ennek egyik oka, hogy a normális mellsejteknek és a ráksejteknek is vannak inzulin receptoraik. Amikor az inzulin hozzákapcsolódik a receptorhoz, az ugyanolyan hatású, mint amikor az ösztrogén kapcsolódik a receptorához: a sejtek elkezdenek osztódni. Minél magasabb az inzulinszint, annál gyorsabban fognak a mellsejtek osztódni; és minél gyorsabban osztódnak, annál magasabb a mellrák rizikója, illetve annál gyorsabban fognak nőni az esetleg már meglévő ráksejtek."

A magas inzulinszintnek van egy másik hátulütője is. Amikor az ösztrogén kering a vérben, akkor ösztrogén receptorokat keresve vagy egyedül utazik, vagy egy fehérjekötővel együtt, amely megakadályozza, hogy összekapcsolódjon a receptorral. Az inzulin szabályozza a fehérjekötők számát a vérben. Minél magasabb az inzulinszint, annál kevesebb fehérjekötő van, és így több szabad ösztrogén kering, amely hozzá tud kapcsolódni a receptorokhoz.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Amikor magas az inzulinszint, akkor a szabad ösztrogén szint is magas, ami felgyorsítja a sejtosztódást. A cukorfogyasztás azon az úton is hajlamosít a rákra, hogy óriási terhet ró az immunrendszerre.

Dr. Horner említ egy kísérletet (Harvard Medical School, 2004), amelyben azt találták, hogy a magas glikémiás indexű étkezés kamasz lányoknál később hajlamosító tényező a mellrákra.

Cukor, gyulladás, újér képződés és rák

A cukor, és a gyulladás, valamint a savas környezet, amit kialakítanak, a tumorok közvetlen környezetének fontos összetevői. A legtöbb rák esetében a gyulladás már előbb jelen van. "A gyulladás elősegíti a rosszindulatú sejtek burjánzását és túlélését, az újér- és az áttétképződést, felforgatja az adaptív immunválaszokat, és megváltoztatja a hormonokra és a kemoterápiára adott választ."[4]

A magas cukorbevitel, a nyomelem hiány, a dehidratáció, a cukorbetegség, a szívbetegség és a rák között egyre világosabb az összefüggés.

Dr. Anthony Heaney, az UCLA Cancer Center kutatója vezette azt a vizsgálatot, amely egyértelműen kimutatta a kapcsolatot a fruktóz bevitel és a ráksejt burjánzás között. Ez a vizsgálat az egyik legveszélyesebb ráktípussal, a hasnyálmirigyrákkal készült, ám az eredmény egyéb ráktípusokra is igaz lehet.
Kutatók kimutatták, hogy az alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú étrendek csökkentik a vércukor- és az inzulinszintet, a glikolízist, lassítják a tumornövekedést, ritkítják az előfordulását, és kiegészítik a meglévő terápiákat, anélkül, hogy fogyást vagy veseelégtelenséget okoznának.[7]

Dr. Otto Warburg 1924-ben tanulmányt írt "A tumorok anyagcseréje" címmel. Ebben így összegez: "Néhány szóval összefoglalva, a rák elsődleges oka az egészséges sejtek oxigénlégzésének cukor fermentációra való cserélődése." Ha valaha készítettek bort, akkor tudják, hogy a fermentációhoz cukor szükséges. A ráksejtek anyagcseréje körülbelül nyolcszor gyorsabb, mint a normális sejteké. Az orvosok régóta tudják, hogy a ráksejtek anyagcseréje teljesen más, mint az egészséges sejteké. A normális sejteknek oxigénre van szükségük, a ráksejtek elégséges glükóz jelenlétében nem vesznek tudomást az oxigénről.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Wartburg hipotézise az volt, hogy a rákos megbetegedést az okozza, amikor a ráksejtek oxigén használata nélkül energiává alakítják a glükózt. Az egészséges sejtek a piruvátok (piroszőlősav) oxigénné alakításából nyernek energiát. A piruvát az egészséges sejt mitokondriumán belül oxidálódik és Warburg azt feltételezte, hogy mivel a ráksejtek nem oxidálnak piruvátot, a rákot mitokondriális diszfunkciónak kell tekinteni.

1921-ben, cukorbeteg páciensek kezelése közben A. Braunstein megfigyelte, hogy azoknál, akiknél kialakult a rák, eltűnt a glükóz kiválasztás a vizeletben. Egy évvel később R.

Bierich leírta, hogy a tumorszövetek mikromilliőjében jelentős laktát felhalmozódás van, és kimutatta, hogy a laktát nélkülözhetetlen a melanóma sejtek környező sejtekbe való átterjedéséhez. Egy évvel azután, hogy Warburg elkezdte kísérleteit, Nobel díjat kapott.

A cukor, az immunrendszer tönkretétele által a szervezetet megfelelő tereppé alakítja a vírusok, baktériumok, gombák és a rák elszaporodásához.

Az Amerikában ma kezelt négymillió rákbeteg közül szinte senki nem kap tudományosan alátámasztott táplálkozási útmutatást, csak ennyit: "egyen jó minőségű élelmiszereket". Az onkológusok nem szégyellik magukat emiatt, és ragaszkodnak ahhoz az állásponthoz, hogy az étrendnek kevés köze van a rákhoz.

A rákbetegeknek nem szabadna a rákjukat cukorral táplálni. Képzeljük el, milyen nagyszerű lenne, ha az onkológusok belátnák ezt, és pácienseiknek helyes táplálkozási tanácsokat adnának, lebeszélve őket a cukorfogyasztástól.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre

 

 

 

Irodalom

 

[1] Nicholas A Graham, Martik Tahmasian, Bitika Kohli, Evangelia Komisopoulou, Maggie Zhu, Igor Vivanco, Michael A Teitell, Hong Wu, Antoni Ribas, Roger S Lo, Ingo K Mellinghoff, Paul S Mischel, Thomas G Graeber. Glucose deprivation activates a metabolic and signaling amplification loop leading to cell death. Molecular Systems Biology, 2012; 8 DOI: 10.1038/msb.2012.20
[3] Is there a role for carbohydrate restriction in the treatment and prevention of cancer? Rainer J Klement and Ulrike Kämmerer; Nutr Metab (Lond). 2011; 8: 75; Published online 2011 October 26. doi: 10.1186/1743-7075-8-75 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3267662/?tool=pubmed
[4] Cancer-related inflammation; Mantovani A, Allavena P, Sica A, Balkwill F.; Nature. 2008 Jul 24;454(7203):436-44; http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18650914
[5] http://www.watercure.com/dehydrationandcancerlecturedvd.aspx
[6] http://www.cancer.ucla.edu/index.aspx?recordid=385&page=644
[7] A Low Carbohydrate, High Protein Diet Slows Tumor Growth and Prevents Cancer Initiation; Victor W. Ho et al; Cancer Res July 1, 2011 71; 4484;
http://cancerres.aacrjournals.org/content/71/13/4484.full