Shane Ellison: Az antidepresszánsok felszeletelik és felkockázzák az agyat

Forrás: newswithviews.com
Fordította: Tüll Kriszta

Képzelj el egy lobotómiát (frontális lebeny elválasztása)... Egy fűrész áthatol a koponyádon, majd követi egy szike, mely felszeleteli és felkockázza az agyad egy jelentős részét - azt a részt, mely segít abban, hogy megbirkózzunk a világ összes csúfságával. Tudod, olyasmikre gondolok, mint a csillagászati jövedelemadó, melynek következtében minden évben 4 hónapot ingyen dolgozunk, hogy fizessünk Állam bácsinak. Vagy a láthatatlan adó, melyet inflációnak hívnak, és mely életreszóló kapitalista rabszolgaságot biztosít Neked és gyermekeidnek. Vagy a védtelen újszülöttek milliói, akikbe oltást döfnek, és ennek következtében autizmusban szenvednek.

A lobotómia - a világ csúfságaival szembeni megküzdés képességétől való megfosztással - mindenféle elmebaj számára nyitná meg a kapukat... a depresszió, az öngyilkosság és a gyilkolás valósággá válnak.... És pontosan ez az, amit egy SSRI (antidepresszáns) okozhat molekuláris szinten: eltávolítja az agynak azt a részét, mely abban segít, hogy legyőzzük a nehézségeket... Valószínűleg ez történt a 81éves Jordan Stone-nal.

Miután a férfi 13 napja szedte az SSRI Prozacot, 2003 április 28.-án felesége Kathy, akivel 56 éve voltak házasok, a boltjuk mögötti helyiségben talált rá élettelen testére, mely egy gerendáról lógott. A vizsgálat időpontjában depresszióban nem szenvedő Jordan ingyenes antidepresszáns termékmintát kapott mellkasi fájdalmaira! Úgy tűnik egy csinos gyógyszerügynök meggyőzte Jordan orvosát, hogy a Prozac efféle - a tájékoztatón nem feltüntetett - esetekre is alkalmazható. Az FDA (Amerikai Gyógyszer Hatóság) rendelkezései szerint ez teljesen törvénytelen. De ezeknek a rendelkezéseknek a fogyasztók érdekeinek védelmére létrehozott hatóság soha nem szerez érvényt. Függetlenül attól, hogy mire írják fel, a kémiai lobotómia valós veszély az SSRI-t szedőknél.

Az SSRI megpróbálja a szerotoninként ismert 'megküzdési' molekula szintjét emelni. A szerotonin segít minket, hogy RÁTALÁLJUNK a boldogságra, amikor azt a csúfságok teljesen elborítják. Az SSRI megkísérli a szerotonin szint növelését oly módon, hogy 'szelektíven' gátolja annak idegsejtek által való 'visszavételét'. Innen származik az SSRI betűszó is: szelektív szerotonin visszavétel gátló (selective serotonin reuptake inhibitor). Ez az elegáns név úgy tűnik hipnotizálja az orvosdoktorokat, hogy megadást írjanak fel receptre, de ez nagyon buta elképzelés.

Semmi sem működik elkülönülve a testben. Amíg megpróbálja a szerotonin visszavételét gátolni, az SSRI egyben gátolja annak leadását is. Az agy azon részei, melyek a leadást és visszavételt gátolják átkozottul hasonlóak - végül is ugyanazzal a molekulával dolgoznak. Az SSRI nem annyira intelligens, hogy felismerje, melyik részre kell hatnia. Így hát azt teszi, amit bármelyik buta gyógyszer is tenne és mindkettőt gátolja. A végeredmény: nincsenek megküzdési molekulák az agyban. Mély szomorúság, félelem és harag veszik át az uralmat. Ezt meg is figyelték az SSRI kipróbálásának korai szakaszában, de a kísérleti alanyoknak megengedték, hogy kiszálljanak, vagy hogy a kémiai lobotómiából származó fájdalmat elnyomják fájdalomcsillapítókkal és/vagy izomlazítókkal. Így a gyógyszeripar könnyedén elrejthette az SSRI káros hatásait, jött a Gyógyszer Hatóság engedélye és ezzel egyidőben az öngyilkosságok terjedése.

Az igazság nem marad örökké rejtve. Az Amerikai Gyógyszer Hatóság azt javasolja, hogy minden antidepresszáns dobozára, mint például a Lexapro, Paxil (Seroxat, Paroxat), Prozac és Zoloft kerüljön figyelmeztetés, mely felhívja a figyelmet az öngyilkosság veszélyére. Ha ezek étrendkiegészítők lennének, a gyártóknak börtönbüntetés járna.... De nem a gyógyszeripar szereplőinek, ők csak egy kis feketebetűs figyelmeztetést kapnak a termékükre... A Hatóság nem őrködik, inkább behódol.

Az SSRI egy másik megküzdési molekulát is blokkol az agyban, a dopamint. Ez az a molekula, mely lehetővé teszi, hogy ÉREZZÜK a boldogságot. Amikor a feleségeddel szeretkezel, megnyersz egy maratont, vagy elküldöd a főnököd melegebb égtájakra, a dopamin a szerelem, teljesítmény és győzelem érzéseit váltja ki. Ez az a molekula, mely a Parkinson kórtól is megvéd minket. A Harvard School of Public Health (Harvardi Közegészségügyi Intézet) nemrégiben figyelmeztetett, hogy azok akik antidepresszánsokat szednek nemcsak zombiként lézengenek, de kétszer nagyobb esélyük van a Parkinson kórra, mint azoknak, akik nem.

A szerotonin és dopamin eltávolításával az agyból az antidepresszánsokat szedők nem képesek boldogságot TALÁLNI és ÉREZNI a fűrész és szike mentes lobotómiának köszönhetően. Boldogság helyett a világ csúfságainak lavinája mintegy betemeti őket. És ha nem képes az ember boldogságot találni és érezni az életben, akkor mi értelme az egésznek? Mi tartaná vissza az embert attól, hogy elvágja a torkát, vagy golyókat eresszen az osztálytársaiba?

A csinos gyógyszerügynököknek, a címke nélküli gyógyszerek terjedésének, és az Amerikai Gyógyszer Hatóság antidepresszánsokat érintő jóváhagyásának köszönhetően a kémiai lobotómia és annak gyorsan terjedő hatásai érezhetőek... de talán nem sokáig... ha elmondom, mi az én véleményem. A veszélyes gyógyszerek helyett forduljanak a jó öreg Természethez.

Azok a szerek, melyek a 'denaturáció' néven ismert kémiai reakcióban részt vesznek, segítik a megküzdést. Ilyenek például, a folsav, a trimetilglycin és a metilszulfonil metán. Ezek az életfontosságú anyagok természetes módon hozzáférhetőek a tejsavóból előállított fehérjében, a spenótban, a napraforgó magban, a kagylóban, a répában és a céklában. Súlyos depresszió esetén az esszenciális aminosav és természetes szerotonin fokozó L-triptofán (nem 5-HTP) sokkal biztonságosabb alternatíva, mint az SSRI. Könnyű hozzájutni, és nem fogja mellékesen felszámolni az ember megküzdési képességeit és öngyilkosságba vagy őrjöngésbe taszítani. A testmozgás és a cukorbevitel minimalizálása természetesen létfontosságú életmódbeli szokások, melyek a jó leki állapotot biztosítják.

A gyógyszerek mellőzése és a Természetre való hagyatkozás a megküzdésben biztosítja, hogy felül tudjunk emelkedni a világ csúfságain, és megpróbáljuk azt jobbá tenni. Kezdhetjük ezt azzal, hogy nemet mondunk a vényköteles gyógyszerekre, különösen az SSRI-kre.

Shane-nek egyetemi diplomája van szerves kémiából és közvetlen tapasztalata a gyógyszer kutatásban, tervezésben és előállításban. A szakirodalom elszánt kutatójaként célja a hamis állítások és a tények szétválasztása. Ezzel a tevékenységével emberek ezreit tette képessé arra, hogy egészségükről szabadon dönthessenek és nemet mondjanak a vényköteles gyógyszerekre. Könyvei: Health Myths Exposed (Leleplezett egészség mítoszok) és a The Hidden Truth about Cholesterol-Lowering Drugs (A titkolt igazság a koleszterin-szint csökkentő gyógyszerekről).

6-hónapos INGYENES életmentő jegyzetek a következő honlapról: www.healthmyths.net
E-mail: shane@health-fx.net 

 

 

 

 

 

 

Küldje el barátjának, ismerősének!