Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Celeste McGovern:
Egy új autoimmun szindrómát kötnek az oltásokban található alumíniumhoz

Fordította: Szendi Gábor

Forrás: Celeste McGovern: A New Autoimmunity Syndrome Linked to Aluminum In Vaccines. Greenmedinfo. 2014. marc. 30.

Az alumínium adalékanyag autoimmunizáló hatására nem hisztériakeltésből, hanem a megfontolt döntéshozatal érdekében tartom fontosnak a figyelmet felhívni. Le sem közölném ezt a fordítást, ha nem ellenőriztem volna a hivatkozott szakcikkeket, és az idevágó szakirodalmat. Úgy látom, a kötelező oltások esetében a legtöbb, amit tehetünk, hogy imádkozunk, de az önként választható oltásoknál talán még is jobb nem orvosától és gyógyszerészétől tájékozódni a kockázatok tekintetében. Mert őt is félretájékoztatták.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Az Autoimmunitás Nemzetközi Kongresszusán vezető immunológusok az oltásokban adalékanyagként használt aluminimumot teszik felelőssé egy új oltás utáni szindróma kialakulásáért.

Miközben az oltást ellenzőket maradinak és tudománytalan félelemgerjesztőnek pocskondiázzák a társadalom meggyőzését szolgáló kampányokban, a vezető immunológiai tudományos kutatás egyre több bizonyítékot gyűjt össze annak bizonyítására, miféle zavarok támadnak akár évekkel később is az oltások adalékanyagai miatt. Az emberi immunrendszer kutatásának legnagyobb nevei köthetők azokhoz a friss tanulmányokhoz, amelyek a legnagyobb tekintélyű immunológiai lapokban jelennek meg, és kapcsolatot mutatnak ki a széles körben alkalmazott oltás összetevők, mint az alumínium és az autizmus és Alzheimer riasztóan terjedő modern járványa között. Továbbá azonosítottak egy teljesen új oltás utáni szindrómát: Adjuváns keltette Autoimmun Gyulladásos Szindróma (Autoimmun Inflammatory Syndrome Induced by Adjuvants =ASIA). (Az adjuváns az oltás okozta immunválaszt fokozó segédanyag, általában egy alumíniumvegyület). Miközben az ASIA tanulmányozása megvilágítja a háttérben álló mechanizmusokat, amelyeken keresztül az oltás összetevői betegséget indíthatnak el, aközben repedések keletkeznek az évszázados konzervatív oltásügy talapzatán is.

A cég általam ajánlott kedvezményes termékei itt tekinthetők meg


Közel 3000 orvos és tudós gyűlt össze a világ minden tájáról a IX. Autoimmunitás Nemzetközi Konferenciájára (ICA), melye a francia Riviérán tartottak a Nice Acropolis Convention Center-ben. Tucatnyi szeminárium és panelbeszélgetés volt az autoimmun betegségek okairól és kezeléséről. De a két évente tartott konferencia négy napjából egy egész napot a III. Nemzetközi Oltás Szimpóziumnak szenteltek az ICA keretén belül.

Ignasi Rodriguez-Pinto, a Barcelona Kórház Klinika autoimmunológusa, és a kiváló tel avivi Autoimmun Betegségek Zabludowicz Központjának tagja azért vett részt a szimpóziumon, hogy bejelentje az az ASIA világméretű regisztrációs rendszerének létrehozását.

Az ASIA-t először Dr. Yehuda Schoenfeld a Zabludowicz Központ alapítója azonosította egy 2011-es a Journal of Autoimmunology -ban megjelent tanulmányában (1). Az ASIA neurológiai és immunológiai jelenségek széles spektrumát foglalja magába, amelyek az oltások után jelentkeznek az oltásban található hatásfokozók, mint az alumínium hatására. Az ASIA diagnosztikus kritériumai: gyengeség, szorongás viszketés, krónikus fáradtság, alvás zavar és egy csomó autoimmun betegség -a Szisztémás Lupus Erytematózustól a reumatoid artritiszig- megjelenése, akár évekkel az első jelek után.

Az ASIA-t Schoenfeld szindrómának is nevezik Schoenfeld miatt, aki több mint 1700 cikket publikált az orvosi szakirodalomban és széles körben úgy tekintenek rá, mint az autoimmunitás vezető tekintélyére. Az autoimmun betegségek oka a test bizonyos fehérjéi elveszítik "immun kivételezettségüket" vagy másként védett státuszukat és az emberi védekező rendszer gépezete idegen betolakodóknak vélve őket támadást intéz a saját test ellen.

"ASIA egy kiterjedt fogalom, amely magában foglal bármilyen környezeti faktort, amely igazoltan autoimmun állapotot alakít ki" mondta Rodriguez-Pinto. A ASIA alá sorolhatók az Öböl Háború Szindróma esetei, amelyet a squalen alkalmazása váltott ki, amit katonáknak adtak be oltással az Öböl háború idején, és szintén az ASIA-hoz tartozik a szilikonózis, amit a szilikon tartalmú protézisekből és mell implantátumokból származó szilikon vált ki immunközvetítéssel, mondja.

A regisztert ez év januárjában állították fel, lehetővé téve, hogy a kutatók világszerte elemezhessék az ASIA eseteket, hogy össze tudják hasonlítani az oltás utáni klinikai tüneteket és hogy azonosítani lehessen az autoimmunitás közös kiváltóját, valamint össze lehessen hasonlítani a kezelések hatékonyságát. A működés első hónapjában 283 regisztrált igazolt esete volt a szindrómának - 73% oltást követően alakult ki, míg a fennmaradó részt ismert mérgek váltottak ki.


A képen egy felnőtt ASIA-ban szenvedő bárány látható: extrém lesoványodás, gyenge minőségű bunda, vöröses bőr, az izomzat sorvadása és általános gyengeség, majd halál

A legutóbb regisztrált ASIA esetek Hepatitis B (70.7%) alakultak ki, mondta Rodriguz- Pinto. Ezen esetek 40%-ban olyan jól leírt autoimmun betegségek alakultak ki, mint Multiplex szklerózis, és egy 20%-nyi alcsoportnak egyidejűleg több autoimmun betegsége is kialakult.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


"A hatásfokozókat évtizedek óta alkalmazzák a vakcinák által kiváltott immunválaszának fokozására, és egy nagy létszámú csoport egy tagja az alumínium és a szilikon a legismertebbek", magyarázza a 2013 júliusában az Immunologic Research-ben megjelent szakcikk, melyet négy vezető immunológus, köztük Schoenfeld jegyez (2).

"Azonban, mint azt egyre több beszámoló is alátámasztja, önmagában még genetikailag arra hajlamosakban is ritkán képes az oltóanyag egy autoimmun betegség kifejlődését elindítani; ez az oltásban jelenlévő hatásfokozóknak tulajdonítható. Az idői kapcsolat a vakcina beadása és a betegség megjelenése között lehet pár hét, de lehet több év".

A tanulmány hozzáteszi, hogy "mára bőséges szakirodalom igazolja, hogy mind az ember, mind az állatok esetében a különböző forrásból származó alumíniumnak romboló hatásai vannak az idegrendszerben, különösen felnőtteknél".

A bőséges szakirodalom szerzői közt szerepel a kanadai Christopher Shaw, a Gyermekek Orvoslással kapcsolatos Biztonságot Kutató Intézet igazgatója és egyben a British Columbia Egyetem kutatója, aki az IAC-on múlt héten úgy írta le az alumíniumot, mint "alattomosan veszélyeset".

"Hogy az alumínium ion nagyon mérgező, az jól ismert", mond Shaw. "Mérgező hatása 1911 óta ismert, és az emellett szóló bizonyítékok azóta csak megerősödtek", mondja, különösen növekvő tömegű bizonyítékunk van arra, hogy szerepe van az autizmus és az Alzheimer kialakulásában.

Bár megtalálható némely élelmiszerben és vízben, 1920 óta az alumíniumot egyre több oltásban használják, mondja Shaw, és a különbséget az eredményezi, milyen formában és módon adják be.

"Az alumínium igazolt idegméreg", teszi hozzá. "A molekuláris szinttől, a genomon és a fehérjéken át a sejtszintig és a idegekig nincs olyan szintje az idegrendszernek, amelyben az alumíniumnak ne volna negatív hatása."

Shaw beszámolt kutatásáról, amelyben egereknek annyi alumíniumot adott be, amely arányaiban megfelel az emberi oltóanyagokban találhatónak. Az állatok progresszív izomerővesztést mutattak, és sejtszinten "súlyos mozgató neuron pusztulás történt".

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Shaw és más kutatók az oltott egereknél "szociális kapcsolati deficitet" és megnövekedett szorongást mutattak ki; utóbbi kényszeres lépcsőmászásban és a sötét és világos területek közti nyugtalan ingázásban nyilvánult meg. Shaw küszöbön álló kísérlete azt fogja bemutatni, hogy az alumínium hatással van a génfehérjékre és a génaktivitásra, és hogy mindez kapcsolatban van az autizmussal.

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) vezető kutatója, Stephanie Seneff bemutatta az aluminium tobozmirigyre gyakorolt hatását vizsgáló kutatásokat; ez a hatás magyarázhatja azt, hogy az ASIA betegek körében igen gyakori az alvászavar.

Romain Gherardi francia kutató bemutatta csoportja 2013-ban végzett vizsgálatát egerekben súlyos agyhártyagyulladás alakult ki, olyan mennyiségű nanorészecskékből álló alumínium beadására, ami megfeleltethető arányaiban az emberi oltásokban használt alumínium mennyiségének. A csoport mindössze az oltás után négy nappal alumínium lerakódásokat talált az óriás falósejtekben (nagy immunsejtek az idegen anyagok megsemmisítésére), a nyirokcsomókban, a lépben és az agyszövetekben, s ezek az elváltozások egyetlen oltás után is még egy év múlva is kimutathatók voltak. "Az alumínium részecskék beépülnek és az idegekben vándorolnak", vonta le a következtetést. "Ezeket a tulajdonságokat korábban lebecsültük", mondta, és "ez magyarázhatja a neurobiológiai mellékhatásokat".

Egy másik kanadai kutatónő, Lucija Tomljenovic vázolta azt a mechanizmust, ami szerinte két lány halálához vezetett: egy 19 éves lány álmában halt meg hat hónappal a HPV oltást követően, és egy 14 éves lány a fürdőkádban halt meg 15 nappal a második HPV oltást követően. Tomljenovic mindkét lány agyából vett agyszövet mintát vizsgált és bizonyítékát találta annak, hogy az alumínium egyfajta "Trójai faló"-ként viselkedett az agyban. Az oltóanyaggal eljutva az agyba autoimmun hatás révén agyvérzést okozott.


A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Bár nem humán vizsgálat, mégis, a spanyol állatorvos kutató Lluis Lujan kísérlete az alumínium tartalmú vakcinával oltott bárányokkal még fontosabb. Lujan kimutatta, hogy a 2008-as spanyol kötelező kéknyelv elleni oltáskampányban tömegesen elhullt birkák az ASIA bárányváltozatában haltak meg.

Lujan 2013-as vizsgálatában a járvány kiváltó okát vizsgálva azt találta, hogy az oltott birkáknak mindössze 0.5%-nál jelentkeztek az oltást követő első 2-6 nap között olyan akut reakció k, mint letargia, átmeneti vakság, tehetetlenség, elgyengülés és rohamok. Azonban, a halálos kéknyelv oltás követően, késleltetett kezdettel egy krónikus szakasz jelent meg változatos formájú tünetekkel, amely a nyája 50-70%-ban megjelent és olykor az adott nyáj összes állatát érintette. A reakciót gyakran az indította el, hogy az állatok hidegnek lettek kitéve, és ekkor kényszeres bundatépkedés és nyugtalanság jelent meg, ami a bőr kivörösödésébe alakult át, majd általános gyengeség, súlyvesztés, izomremegés, majd a végső fázisban az állatok visszamentek a helyükre és többet nem álltak fel. Nem reagáltak semmire, kómába estek s végül meghaltak. A boncolásos vizsgálatok "súlyos idegsejt elhalást" és az agyszövetekben alumínium jelenétét mutattak ki.

"Úgy gondoljuk, ki kell egyensúlyozni az előnyöket és a hátrányokat", mondta Lujan. "Az volt az üzenet, hogy az oltásnak csak előnyei vannak, és a többiről elfeledkeztek vagy nem törődtek vele és senki nem akart hallani róla".

bizonyára sok ember van, aki nem akar hallani a legújabb kutatásokról, amelyek az oltásokat gyógyíthatatlan és az életminőséget károsító betegségekkel kapcsolja össze. Az ASIA következményeinek réme és a jelenleg az egész világos kiterjedten használt alumínium hatásfokozó mérgező hatása láthatólag még nem jutott el az orvoslás tudatáig.

A közegészségügyi politika alig került a konferencián szóba, bár szó volt arról, hogy újabb és még több oltás kerül folytonosa a gyermekorvosi protokollokba, anélkül, hogy számításba vennék a mérgező alumíniummal való telítődést. És vajon mi lehet egy egészséges újszülött oltásában található idegméreg még tolerálható mennyisége?

A cég általam ajánlott kedvezményes termékei itt tekinthetők meg


Komoly kérdés a tájékozott belelegyezés hiánya. Vajon hány szülő veszi fontolóra a Hepatitis-B vagy a HPV oltás későbbi kockázatait, amikor az oltást választva kiteszi gyermekét annak, hogy később többszörös, visszafordíthatatlan és a tudomány által ma még alig feltárt neuroimmunológiai betegségek alakuljanak ki.

"Az első, hogy ne árts!", hangoztatták az amerikai gyógyszer-felügyeleti hatóság (FDA) jelenlévő kutatói. "Amikor tudjuk, hogy valami méreg, akkor azt nem szabad embereknek beadni, különösen nem egészségeseknek. Hallottunk ma elég bizonyítékot arra, hogy az eluminium méreg. Vitathatjuk ezt, de a tapasztalataim alapján sem igazán jó hatásfokozó".

Senki még csak nem is említette, hogy a gyógyszeripari óriásokat kéne megszólítani és követelni tőlük, hogy vonják ki az alumíniumot az oltóanyaggyártóktól, bár az ICA-n résztvevő kutatók a legjobb jelöltjei e feladat véghezvitelének.

Az ASIA áldozatok egy olyan egészségügyi rendszerben vannak, amely teljes mértékben tudomást sem vesz a hatásfokozó problémáról. Tüneteiket, még ha közvetlenül az oltás után is jelennek meg, az orvosok, akik -az évszázados védőoltás paradigmában élve- nem ismerik fel. Küldözgetik egyik szakértőtől a másikig a betegeket, akik végül a pszichiáterek kezében kötnek ki (Ez a link egy lányról, Natasja Larsenről szól, aki 2011-ben kapta meg a három HPV oltást, és azóta a legkülönfélébb súlyos idegrendszeri bántalmakban, bőr kisebedésben, ízületi fájdalmakban szenved. Orvosai végül 3 év után azt állítják, hogy fájdalmai pszichés eredetűek és pszichiátriai kezelést javasoltak. - ford. megj.)

Sarah Jensen, a dán Oltásfórum bizottság tagja, az ASIA adatbázisnak el fogja küldeni az általa összegyűjtött 200 dán esetet, mind 14 és 25 év közötti lányok, akik súlyos egészségkárosodást szenvedtek a HPV oltást követően. Jensen feltételezi, hogy legtöbb HPV áldozat, akár csak azok, akik szerint az oltási ártalmak csupán mítosz, soha nem hallottak az ASIA-ról.

Míg sok, az IAC-on részt vett orvos és kutató úgy véli, a probléma megoldása egyszerűen az, hogy ki kell cserélni az alumíniumot egy biztonságosabb hatásfokozóra, egy sokkal alapvetőbb kérdést is kiprovokál az ASIA kutatása. Az alumínium mérgező hatását majd egy évszázadig tagadták, de vajon mi a helyzet az olyan oltóanyag összetevőkkel, mint a vírus DNS szennyeződés (tárgyalták a konferencián), vagy magával a fertőző oltóanyaggal? Mi van, ha az egész védőoltás-modell is csak része a kudarcot vallott "egy gyógyszer-egy hatás" paradigmának? Mi van, ha az oltás paradigma mélyen alábecsüli az emberi immunrendszer rendkívüli bonyolultságát.

Lujan birkáinak a többsége nem mutatott akut választ közvetlenül az oltás után. Milyen hosszú a lappangás emberben? Lujan birkái nyilvánvalóan egy dózisfüggő alumínium mérgezést szenvedtek el. Mi van akkor, ha egyetlen alumínium injekció hajlamosítja az immunrendszert arra, hogy évekkel, vagy akár évtizedekkel később neurológiai vagy immunológiai betegségeket idézzen elő? Ebben az esetben az ASIA csupán a jéghegy csúcsa (mivel a további bonyodalmak majd jóval később jelentkeznek. - ford. meg.)

 

A Google adatkezelési elvei

 

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre

 

 

Hivatkozások

1, Shoenfeld Y, Agmon-Levin N. 'ASIA' - autoimmune/inflammatory syndrome induced by adjuvants. J Autoimmun. 2011 Feb;36(1):4-8.

2, Colafrancesco S, Agmon-Levin N, Perricone C, Shoenfeld Y. Unraveling the soul of autoimmune diseases: pathogenesis, diagnosis and treatment adding dowels to the puzzle. Immunol Res. 2013 Jul;56(2-3):200-5.

3, Luján L, Pérez M, Salazar E, Álvarez N, Gimeno M, Pinczowski P, Irusta S, Santamaría J, Insausti N, Cortés Y, Figueras L, Cuartielles I, Vila M, Fantova E, Chapullé JL. Autoimmune/autoinflammatory syndrome induced by adjuvants (ASIA syndrome) in commercial sheep. Immunol Res. 2013 Jul;56(2-3):317-24.