Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

GlaxoSmithKline szándékosan elrejtette
a bizonyítékot az Avandia ártalmasságáról,
állítja a szenátus tanulmánya

(Naturalnews) a GlaxoSmithKline, az Avandia nevű diabétesz gyógyszer gyártója tudta, hogy a készítmény szívrohamok tízezreivel hozható kapcsolatba, mégis mindent elkövetett, hogy a nyilvánosság elől elrejtse ezt az információt; állítja az amerikai szenátus gazdasági bizottsága által közzétett 344 oldalas tanulmány.

Forrás: Naturalnews
Fordította: Kicsák Zita

 

A Google adatkezelési elvei

 

A tanulmány az FDA-t is megvádolja a nyilvánosság bizalmának elárulásával, indoka, hogy az FDA hivatalnokok szándékosan elutasították a cég saját tudósaiban felmerülő kétségeket a gyógyszer biztonságával kapcsolatban.

A tanulmányban szereplő statisztikai elemzés szerint, ha az összes jelenleg Avandiát szedő cukorbeteg áttérne egy "biztonságosabb" készítményre, azzal csak az Egyesült Államokban havonta 500 szívrohamnak és 300 szívelégtelenségnek lehetne elejét venni. A beszámoló becslése szerint napjainkban továbbra is több százezer amerikai fogyasztja ezt a gyógyszert, és havonta százával halnak meg miatta.

Ez a tanulmány, amely mellett Grassley és Baucus, két egyesült államokbeli szenátor is kiállt, a GlaxoSmithKline-tól és az FDA-tól begyűjtött 250 000 oldalnyi dokumentációt átvizsgáló nyomozói munka eredménye. A dokumentum felfed pár meglehetősen megdöbbentő tényt az Avandia veszélyeiről, köztük az FDA saját tudósaitól származó bizonyítékokat, melyben levonták a következtetést, miszerint az Avandia 83 000 szívrohammal hozható összefüggésbe.

A GlaxoSmithKline megfélemlíti a tudósokat

Ez a tényfeltáró tanulmány azt is leleplezi, hogy a GSK az orvosok megfélemlítésébe is belekezdett: "GSK igazgatók megkíséreltek megfélemlíteni független orvosokat, arra a stratégiára koncentrálva, hogy minimalizálják vagy félreértelmezzék az eredményeket, miszerint az Avandia valószínűleg növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát; illetve, hogy elbagatellizálják azt a tényt, hogy egy konkurens készítmény ezt a veszélyt csökkenti.

"A páciensek megbíznak a gyógyszervállalatokban, de a GlaxoSmithKline visszaélt ezzel a bizalommal." mondta Sen Baucus. (Huha, igazán? Van bárki is, akinek meglepő, hogy a GSK előtérbe helyezi saját pénzügyi érdekeit több ezer emberi élettel szemben? )

Baucus és Grassley szenátorok az FDA megbízott, Margaret Hamburg számára küldött független levelükben hozzáteszik: "az összes bizonyíték arról tanúskodik, hogy a GSK már évekkel ezelőtt tisztában volt az Avandia és a szívbetegségek lehetséges kockázata közötti összefüggéssel, mielőtt mindez a nyilvánosság előtt is kitudódott volna."

Az FDA saját kutatása is jelezte az Avandia okozta jelentősen megnövekedett szívroham-kockázatot, az FDA mégsem tett eddig semmit az emberek védelme érdekében. A szervezet saját tudósai az alábbit írták 2008-ban: "Erős bizonyítékunk van rá, hogy a rosiglitazone (Avandia) összehasonlítva a pioglitazone-nal (egy rivális termék a piacon) növeli a szívroham és szívelégtelenség kockázatát." Ezt azonban az FDA teljes mértékben semmibe vette.

Az FDA híres Dr David Grahamje--a Vioxx botrány nagy leleplezője-saját kutatása során így következtetett: "A rosiglitazone-t el kéne távolítani a piacról."

Még az American Medical Association-a Big Pharma gyógyszerek régi védelmezője- is beismerte az Avandia veszélyességét. Folyóiratuk, a JAMA 2007-ben az alábbit írja: "Csökkent glükóz-toleranciát mutató és 2-es típusú diabéteszes páciensek között a rosiglitazone legalább 12 hónapon át tartó szedése a kardiovaszkuláris megbetegedések okozta halandóság szignifikánsan emelkedett kockázatán kívül a jelentősen megnövekedett szívizomelhalás- és szívelégtelenség-kockázatával is összefügg."

A The New England Journal of Medicine egy 2007-ben publikált cikkben szintén figyelmeztetett a gyógyszer megbízhatatlanságára.

A sokszori figyelmeztetés ellenére egy FDA bizottság 22:1 arányban szavazott az Avandia piacon tartása érdekében. Ez természetesen nem meglepő azok számára, akik tudják hogyan működik valójában az FDA (és mit részesítenek előnyben).


Mit is jelent ez az egész?

Most ugratnak minket? Egy gyógyszer vállalat adatokat rejteget nagynyereségű termékéről, amely a szívroham megnövekedett kockázatával hozható összefüggésbe? Egy gyógyszer cég orvosokat félemlített meg és rászedte a nyilvánosságot, miközben dollár milliárdokat zsebelt be annak a szernek az eladásából, amelyet az FDA saját tudósai is kivonnának a forgalomból?

Úgy néz ki, a működés zavartalan az FDA "söpörjünk mindent a szőnyeg alá" részlegénél. Ismételten, Dr David Graham bizonyul a legkeményebb fickónak az FDA-ban, kellő bátorsággal bírva, hogy elmondja az igazságot, mikor idióták és bűnözők képviseletével van körülvéve.

A gyógyszeripar minden bizonnyal utálja ezt az embert. De nem tudnak megszabadulni tőle, mert ő azon kevés tudósok egyike az FDA-nál, aki ténylegesen a nyilvánosság védelme mellett kötelezte el magát. Milyen filozófia ez? A teljes FDA már oly régóta teljes letett az emberek érdekeinek védelméről, hogy jóformán már senki nem is emlékezik arra, mit is jelentene ez.
Védelmezni a nyilvánosságot? Hogy érti ezt? Talán úgy, hogy veszítsünk a profitból egy veszélyes gyógyszer betiltásával, amellyel történetesen óriási pénzeket kaszálunk?

Ez elképzelhetetlen az FDA-nál, manapság tisztában vagyunk ezzel. Az ügynökség a gyógyszerek promóciójáért van, nem pedig eladásuk korlátozásáért. Korlátozni pusztán arra hivatkozva hogy évente százezer ember esik össze holtan az FDA által jóváhagyott gyógyszerek szedése miatt? Ugyan már.

Ha a biztonság vagy nyereség mellett kell dönteni, az FDA újra és újra a Big Pharma a nyereségét választja.

Végezzünk egy kis számítást: ha az Avandia 83 000 szívrohammal hozható kapcsolatba, és ezek durván 50%-a halálos kimenetelű (ez csak egy becslés), akkor az Avandia elképzelhetően 40 000 ember haláláért felelős. A szeptember 11.-ei terrortámadások 3000 amerikai életét követelték, míg egyetlen, az FDA által valamilyen rejtélyes okok miatt még mindig piacon tartott gyógyszer úgy tűnik tízszer annyi amerikai áldozatot hagy maga után, mint a terroristák.

Szóval, milyenné is teszi ez az FDA-t? Természetesen jóval veszélyesebbé, mint amilyenek a terroristák.

De akkor miért engedélyezik még mindig az FDA működését Amerikában, ha annyira veszélyes szervezet, hogy rengeteg amerikai polgárt gyilkol meg? Azért mert nyereséges, természetesen.

Egy dolog van, ami a háború és orvostudomány esetében is igaz: Amíg a megfelelő szervezetek csinálják a pénzt, egyáltalán nem számít, hogy a folyamat hány emberi életet követel.

Itt van valami, amit minden azonnali egészség-javulást kereső amerikai cukorbetegnek feltétlenül tudnia kell: Az FDA-ba, gyógyszergyárakba és a pirulákat ránk erőszakoló orvosokba vetett hitnek ára van. Ez az ár akár az ön saját élete is lehet.

Tudják, a cukorbetegségre létezik kezelési mód. Akár négy nap leforgása alatt is megfordíthatjuk étrendünk megváltoztatásával. Olvassák el Dr Gabriel Cousens vagy Dr Julien Whitaker cukorbetegségről szóló könyvét. Vagy tájékozódjanak még többet a diabéteszről itt a NaturalNews honlapján.


Kommentár:

Érdemes lesz megfigyelni orvosai és a magyar gyógyszerfelügyelet reakcióidejét. Az fog történni, hogy miközben halnak meg az emberek, ők majd arra várnak, hogy az EU mondjon valamit. Az EU jó sokáig nem fog mondani semmit, mondván, hogy ez Amerika belügye, hozzájuk meg nem érkezett adat. Az ÁNTSZ-t, az OGYI-t, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH)-t most különben is sokkal fontosabb ügy köti le, az aljas, vitaminjaival az emberek életére törő vitamincéget kell tönkretenni. Után amajd nagytó alá kell venni a többi sunyi vitamináruló céget, aztán jöhetnek a különféle alternatív szereket áruló cégek. A gond ugye csak az, hogy ezek a termékek legrosszabb esetben is csak ártalmatlanok, veszélyt nem jelentenek senkire. A fő veszély, hogy esetleg tényleg jobban lesz valaki, aki addig vitaminhiányban szenvedett. De ezt a veszélyt az érdekeinket oly remekül képviseli szervek igyekeznek hatékonyan elhárítani. Vajon eljön-e az az idő, amikor a GVH majd kivet 100 millió bírságot a GlaxoSmithKline-ra azzal az indokkal, hogy gyógyhatásúnak állította be gyilkos hatású "gyógyszerét". Nem fog eljönni ez az idő, erre mindenki beveheti az Avandiát.

A II-es típusú cukorbetegség ráadásul gyógyítható, mondhatni nem is betegség, hanem mesterségesen fenntartott anyagcserezavar. Hogy is teszik az embereket cukorbeteggé?
Első lépésben a közegészségügy étrendi ajánlása szerint mindenki esküszik a gyorsan felszívódó szénhidrátok (gabonafélék, burgonya, kukorica, cukor) és a tejtermékek alapvető fontosságára. Az ezeket fogyasztó emberek jó része elhízik ettől az étrendtől, de legalábbis az alattomban állandóan magas vércukor- és inzulinszinttől inzulinrezisztencia alakul ki, amely túlműködésre serkenti a hasnyálmirigyet, amely ebbe kifárad. Akkor jönnek a derék diabetológusok, és "beállítják" az inzulint és a tablettás kezelést. Nem ám elmagyarázzák az embereknek, hogy a cukorbetegség akár meg is szűnhet, hanem azt mondják, sajnos mostantól életük végéig kezelni kell őket, majd kiszámolják, hány zsömlét ehetnek meg hány egység inzulinért cserébe. Ez az a pont, amire sajnos csak azt lehet mondani: innentől az emberek jól tejelő gyógyszerfogyasztókká válnak, ami jó az orvosnak és jó a gyógyszeriparnak. Karbantartják őket, hogy jó sokáig éljenek és jó sokáig hozzanak hasznot egy olyan betegséggel, ami máskülönben megszüntethető volna, sőt ki sem alakult volna megfelelő táplálkozás esetén. Ennek több alternatívája van. Én a paleolit táplálkozást tartom a legjobbnak, ennek hatásosságát vizsgálatok is igazolják ( 1 , 2 ; 3 ; 4 ).
De hatásos még az un. lowcarb, azaz alacsony szénhidrát fogyasztáson alapuló diéta (lásd. Paleolit táplálkozáskönyvemben) és az Atkins diéta is. A paleolit táplálkozás mellett alapvető érvek sorakoznak. Az ember arra lett teremtve, hogy zöldséget, gyümölcsöt és állati fehérjét fogyasszon, és a cukorbetegség ismeretlen azon népek körében, akik ilyen táplálkozást folytatnak. Amint ezek a természeti népek kezdenek áttérni a nyugati táplálkozásra, azonnal rohamosan terjedni kezd körükben a cukorbetegség.
Paleolit gyógyulások oldalamon olvashat több beszámolót arról, hogyan gyógyult/javult meg a paleo életmód hatására a cukorbetegség.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre