Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

"Csoda" vagy utánajárás?

Az alábbi gyógyulástörténetet azért teszem közzé, mert úgy vélem, a konkrét kórképen túlmutató tanulságai vannak. A gyógyulni akaró embernek tudomásul kell vennie, hogy az orvoslás egy szakma, amelyben a még oly lelkiismeretes orvosok is szakmájuk torzulásai miatt bizonyos kérdésekben csőlátással bírnak. Tudhatnak mindent a gyógyszerekről, az orvosi beavatkozásokról, de ez a tudás nem fedi le az alternatív orvoslás megannyi felismerését és tapasztalatát. Az alábbi történetben sok következtetés talán vitatható (mérgek a szervezetben, kineziológus, mint a "lélek" terapeutája), de egy vitathatatlan: az eredmény. A történet üzenete: "Ember, vedd kezedbe a sorsodat! Az egészséged neked a legfontosabb".

 

A Google adatkezelési elvei

 

 

2005 őszén elkezdett panaszkodni az akkor 16 éves lányunk, hogy fáj a háta. Mivel nagyon magas volt, (akkor már 176cm), arra gondoltam, gyorsan nő, és ennek tulajdonítottam a panaszt. De addig, addig panaszkodott, és egyre sűrűbben, hogy a végén, 2006 tavaszán úgy gondoltam, ha ennyit nyekereg, meg kellene nézetni, mi okozhatja a panaszt. Sohasem gondoltam volna, hogy egy "gyógyíthatalan??????????" betegségbe botlunk bele. Először ortopédiára vittük. Az 2 irányú gerinc rtg nem mutatott ki elváltozást, így nem ortopédiai ellátásra szorult. Viszont panasz esetén reumatológiai kivizsgálást javasolt az orvos. A panasz nem szűnt meg, és a reumatológián kötöttünk ki vele. Szerencsére az orvosnő komolyan vette a panaszt, és kiírt betekintő szakrum felvételt (ami annyit jelent, hogy a beteg hanyatt fekszik az rtg alatt, és egy bizonyos szögben fényképezik le a medencét, mintha kiterítve lenne, úgy látszik a felvételen ), és izotóp vizsgálatot. Nos, a 17. születésnapjára ajándékként kapott egy diagnózist, Bechterew-et, más néven SPA, vagyis spondylitis ankylopoetika. A dr-nőnek 2 mondata volt.

1.Nem írtam még le, de így szokott kezdődni a Bechterew. (Miután látta, hogy kikattantam, -az orvos elszólta magát, hiszen nem tudta, hogy én eü-s háttérrel rendelkezem, és tudom, miről van szó, tételem volt a szakvizsgán, és ennek sajnos minden formáját láttam,- lett egy második mondata is.)
2. Szedje össze magát, mert nagyon sok lelki támaszra lesz szüksége.

De az első gondolatom az volt, hogy ezt nem, ezt nem engedem meg, mindegy, hogy mit kell megtenni, megteszem, de a lányom nem hagyom. Ez volt a mozgató rugó.
A Bechterew MULTIFAKTORIÁLIS KÓREREDETŰ BETEGSÉG, TEHÁT KÜSZÖB FELETTI MÉRTÉKŰ SPECIÁLIS POLIGÉN TERHELTSÉG ESETÉN, KÖRNYEZETI TÉNYEZŐK PROVOKÁCIÓS HATÁSÁRA ALKUL KI. Idült, előrehaladó, a gerinc elmerevedését és az izületek pusztulását okozó betegség, ami, később érinti a belső szerveket is, így az aortabillentyűt, és a veséket is. Összenő a gerinc borda, szegycsont borda, altatni nem lehet, ha netán valamikor műtétre kerülne sor, mert nincs mellkasi kitérés, epidurálni nem lehet, mert az összenőtt csigolyák között nem lehet beszúrni a tűt, rámegy a csípőkre, vállakra, rámegy a szivárványhártyára, ez látáskárosodással jár, majd mikor annyira elhatalmasodott a betegség, sebészeti úton eltávolítják a gyulladt szöveteket, és protézisek beültetésével javítják az elveszített mozgást. Miközben a veseérintettség miatt ott az amyloidosis veszélye. És lehet, hogy nem is volt beteg.

Először nem hittem el. Nyakamba vettem az országot, és vittem amerre az eszem kiadta. Arra gondoltam, hátha mégsem Bechterew, és a legjobb esetben félrediagnosztizálták, engem meg jól megijesztettek. Hát, nem. A New-Yorki kritériumoknak teljesen megfelelt, az rtg és izotóp a kontrolon is pozitívan jött ki. Nem volt mese, ez van. Elkezdtük a terápiát, de tudtam, hogy hagyományos kezeléssel ez az út hova vezet. Ment a gyógytorna, vizitorma, UH kezelés, Aflamin, Apranax, Indometacin, mindegy, hogy mit tettünk, semmi nem ért semmit, de semmit. És egyre betegebb lett. Közben kaptunk egy lehetőséget, hogy biológiai terápiát kaphat, mivel nem használ semmi, semmit. Ahhoz, hogy a biológiai terápiát hamarabb kaphassa, belementünk a gyógyszergyártó cég kutatási, kísérleti programjába, amiben az összehasonlító anyag Enbrel (etanercept) és Salazopyrin volt. De ahhoz, hogy mehessen a program, a study, ahhoz kellettek belgyógyászati, és tüdőgyógyászati eredmények. Valahonnan innen indult el a kálvária. Vittem a belgyógyászhoz, aki gyorsan megcsinált mindent, de van neki egy barátnője, aki ugyanebben a betegségben szenved //// ett, és úgy volt, hogy mi segítünk neki hogy a megfelelő kezelést megkaphassa. Ma Ő maszírozza a lányom. De máshogy alakult. Közben nálunk ment a kísérlet, ami nem ért semmit, feltehetően placebót kaphatott, ( a mai napig nem tudom) hiszen nem reagált a szervezet semmire. Már havonta kb.460 db gyógyszert szedett, 3x2 Indometacinum, fokozatosan emelve 3x2-re a Salazopyrin, gyomorvédő, Tramadol, ami nem szűntette meg a fájdalmat, vashiány miatt Maltofert, Movalist, mert az Indometacin nem ért semmit, stb. Mikor lement a study, másnap az Anyu az Égbe ment. Csak hogy, ha meg kell bolonduljak, biztosan sikerüljön. Majd decemberben Aput vittem a Főorvosnőhöz, és csak úgy illendőségből megkérdeztem, hogy van a barátnőd? Te figyelj, jól. Ha hiszed, ha nem, jól .És ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. Megkérdeztem, mit csinál, és össze tudnál e vele hozni. Persze, nagyon szívesen.Majd 2008 januárjában találkoztam valakivel, aki már meg akart halni, bottal járt, megrogyott a gerince, alig látott, és úgy pörgött a talajon a szemem előtt, amitől az eszem megállt. Láttam a 20 cm magas zárójait, a 8 féle leírt diagnózisát, a fiókját, amiben mindeféle földi jó volt, ( Contramal, Rheosolon, Medrol, Tramadol, Quamatel, stb.), és kérdeztem, mit szedsz? Hát ezeket. Mutatott nekem vitaminokat, nyomelemeket, és arany folyadékot. Ott reszkettem előtte, hogy Uram Isten, mi lesz, vajon nálunk is hat-e, vagy nem. Innen kezdődött a következő idegek harca.

A biológiai terápia blokkolja, a sejtmembránon kórosan keletkező gyulladt TNF-alfát, aminek az immunrendszerben van fontos szerepe, és pont az a gyulladt. Mi meg erősítettük az immunrendszert, és azt hittem, ezzel a gyulladást is fokozzuk. Homlokegyenest szemben állt a kettő. A biol blokkol, mi meg erősítettük az immunrendszert. De láttam valakit, aki ebből egész jól van, és ez adott erőt ahhoz, hogy próbáljuk ki, hátha bejön. Majd 1 héttel később felhívtam egy ismerőst, aki ugyanebben szenved///ett, azt gondolván hátha neki is valami jó lesz. Mikor beszéltünk, azt mondta nekem. FIGYELJ, JÓL VAGYOK. MI VAN???????????? MIT CSINÁLSZ?????????????????? Azt válaszolta: bementem a gyógynövény boltba, megvettem a legerősebb vitamint és nyomelemet, heti 1x kineziológushoz járok, és jól vagyok.
Én 1 hétig fogtam itthon a fejemet, és nem tudtam mást mondani, csak azt mondtam a lányunknak, hogy te Atya Ég. Te nem is vagy beteg, csak hiány beteg. Akkor esett le, hogy nem beteg.

Majd felmentem a netre, különböző fórumokra, és kutakodtam. És nekem rengetegen segítettek. Egy ország fogott össze, hogy nyugi, jó úton haladunk, csak csináljuk végig, ez lesz a helyes irány. De volt olyan fórum is, ahonnan 4x töröltek, elhordtak mindenféle hazugnak, kiforgatták a szavaimat, de ezt csak azért csináltam tovább, mert így találtak meg engem azok , akik ebből a betegségből jól vannak, meg azok is, akik valóban betegek, elkezdték ugyanazt a terápiát, amit mi, és mindenki reagált rá. Van aki gyorsabban, van aki lassabban. És ebből a tapasztalatból azt látom, nem az számít, hány éves, hanem mióta roncsolja a szervezetét a kór. Ahány éve, annyi hónap, amire aránylag, rendbe jön, ez a szervezet károsodásának függvénye. De mindenki reagált rá. Megtalált engem Erzsike Veszprémből, Zoli Mohácsról, Zoli Szeged mellől, Pali Záhonyból, Gabriella Budapestről, Dani Budapestről, Erika Szolnok megyéből, Andor Érdről, Feri Kiskunhalasról, Éva Paksról, Éva Kiskunhalasról, Krisztike, akit sajnos 28 évesen már le kellett százalékolni, de mindenki reagált valamire. És én kutakodtam a közös többszörös után. Nem mindenki tette ugyanazt, de mégis valahogy ugyan azt tette.

Meglett a kiváltó ok. A mérgek. És erről beszéltek nekem rengetegen, de egyszerűen nem esett le, mit akarnak velem megértetni.

A máj a szervezet méregtelenítő központja. 120 nap alatt szétesnek a vörösvértestek, ezt sokan tudják, miközben a szervezet többi sejtjei is "kicserélődnek". De ezeknek a sejteknek ( itt sejtszintre kell lemenni, hogy érthetővé váljon) megvannak a saját bomlástermékei, salakanyagai. Ha valami oknál fogva, túl sok méreganyag, ami lehet saját vagy bekerült, ez lehet a táplálkozással, mindenféle tartósító, permetszer, fertőzött víz, a szervezet biológiai egyensúlya felbomlik, a nyirokrendszerből nem kerülnek ki a méreganyagok, miközben a szervezet saját bomlástermékei is tovább szennyezik az egyébként is beteg szervezetet. Emiatt a sejtek olyan mintha olaj venné körül, ne tudják kiüríteni a saját melléktermékeiket, kevés a vitamin, nyomelem, ami a sejt egészséges működéséhez szükséges, a szervezet , a sejt működése felborul, de miután a sejt élni akar, védi magát, ellenanyagként egy fehérjét képez, ami szintén a gyulladás miatt gyulladt. és ekkora galibát okoz. Majd rengeteget olvastam, és Az Ételben az orvosság könyvből (Dr Henry Bielertől), értettem meg nagy nehezen, hogy a nyomelemek kötik meg a méreganyagokat, és szép lassacskán kitessékelnek a szervezetből.

Hiánybeteg volt. Valami valamikor felborult, emiatt nem épültek be a szerveszet egészséges működéséhez szükséges vitaminok, ásványi anyagok. Én az életben nem gondoltam volna, hogy ezek mennyire fontosak. A másik, hogy ahhoz, hogy az ő szervezete egészségesen működjön, pótlásra van szükség, vagyis több kell, mert csak a táplálékkal nem tud bekerülni annyi elem, amire az ő sejtjeinek szüksége van. Van aki szőke, van, aki barna. Ennyi.

Mi elkezdtük a méregtelenítést, vitamin, nyomelem bevitelét, a Dunakanyarból hordtuk 200km-ről a teljesen tiszta forrás vizet, figyeltem a bekerült táplálék ph értékét, semmi tartósító, nem mehetett be semmi, csak kifele jöhetett. Tavaly jan. 31-el kezdtük, miközben febr.14-el indult a biológiai terápia kérvényezése, párhuzamosan ment a kettő, gyógyszereit nem szedte, azt mondta minek úgysem ér semmit, (miközben a testvére fordította meg, mert nem tudott megfordulni, menni nem tudott) és mikorra megkaptuk az Enbrelre a támogatást, köszönte szépen, tényleg nagyon aranyosak, de jól van, nem kéri. Ami érdekes, hogy kontrolon voltunk, a lányom mosolygott, és én életemben másodszor akkor befogtam a számat, de megkérdeztem az orvost. HA ENNYIRE JÓL VAN, AKKOR IS KELL A BIOLÓGIAI? IGEN, AKKOR IS. Volt a válasz. Még megkértem, hogy azért megvizsgálná e. Megvizsgálta a lányt, majd leült a számítógép elé, bal kezével úgy, hogy a hüvelykujja az álla alatt volt, a mutatóujja a szeme mellett, megtámasztva, mereven nézett a monitorra, és csak annyit mondott, HIHETETLEN, HOGY ENNYIRE JÓ A MOZGÁSA. Erre kiírta a kontroll rtg-t és izotópot. Az rtg-t leletező orvost külön megkértem, hogy úgy nézze ezt meg, hogy ettől függ, hogy kell-e a biológiai terápia, vagy nem. Nos, ami hihetetlen, a III-IV-es stádiumú sacroileitis ( keresztcsont medence közötti) , ami mindkét oldalon részlegesen ankylotizált, ( csontosodott, összenőtt), úgy visszaépült, hogy jobb oldalt negatív, bal oldalon csak maradványtünetek vannak. Az rtg-t nem lehet becsapni. Majd ment az izotóp kontroll, ott rohangáltam a folyosón, hogy vajon mi fog kijönni. De láttam, hogy nem olyan, amilyen előtte volt. Természetesen ez is negatív lett.

Megkerültem vele a Földet, és erre kiderült, hogy itt zajlott le a saját otthonomban. Kb. 100ezer ft-ból rendbe hoztuk a szervezetet sejtszinten. Sajnos ezeket a szereket nem támogatja a TB. Ez lehet, hogy másnak sok. De ha már az anyagiaknál tarunk, hogy mi mibe került, és ha én ezt hamarabb tudom, megspóroltam volna kb. 2 milliót.

De , hogy mi mibe került? Megszámoltam, 51db ambuláns lapot szedtem össze 2 év alatt. Az ehhez társuló beutalók, az megint 51. Plusz a laborok, amik nem ugyanazon a napon voltak, a vizitdíj, az utazási költségek, (ebből 3x kaptam visszatérítést, amit ki is fizettek), a zsebbe csúsztatott borítékok, az úszás, a heti gyógytorna, több, mint 1 évig, a gyógylabda, a maszírozógépek különböző fajtái, hátha az egyik jó lesz, a gyógyszerek, a study, az úton az ásványvíz, a parkolójegyek tömkelege, a kenőcsök hada, a plusz fotel, ami tartja a fejét, mert nem tudott máshogy ülni, a plusz autó, amivel hordom, mert nem mehet egy 17 éves lány egyedül a világba gyógyulni, az ott hagyott munkahelyem, a rengeteg ideg, az a rengeteg átvirrasztott éjszaka, mit tegyek, hogyan tudom megmenteni, a gyors jogosítvány, hogy suliba tudjon járni, lelkivilága, mikor szembesült azzal a ténnyel, hogy nagyon beteg, a fájdalom, amikor a tesója fordította meg, mert nem tudott megfordulni, hiszen a gerincből kilépő ideggyököket nyomták a gyulladt izületek, és én csak annyit tudtam, hogy időben kifordultam az ajtón a szobájából, és sírtam. És még sorolhatnám. Nagyon nehéz volt. És lehet, hogy nem is volt "beteg", vagyis beteg volt, de ennyire hiány beteg. De nem tudtam.

Már régen megvoltak a negatív leletek, mikor lassacskán megértettem, Dr Henry Bieler könyvéből, hogy a nyomelemek kötik meg a méreganyagokat. De van egy nagyon, nagyon kedves ismerősöm, aki azt mondta nekem, AMIKOR HELYREÁLL A BIOLÓGIAI EGYENSÚLY, A SZERVEZETNEK MEGVAN EGY ÖNGYÓGYÍTÓ EREJE. És mi ezt csináltuk meg. Hosszan magyarázta nekem az antioxidánsok, nyomelemek szerepét, hogy hogyan működnek a sejtekben, és lassacskán megértettem, hogy nem fog ez a "betegség" visszatérni. Ma már csak magamat kell rendbe tegyem. Annyira megviselt ez a 3 év. Ebből a 3 évből szerencsére majdnem 1 éve tünet és panaszmentes. De a nyomait bennem meghagyta az emlék, a küzdelem egy életért.


Amit tettünk. Vitamin, nyomelem bevitele, amennyit csak lehetett. Egészséges táplálkozás, a 70/ 30-as szabályt tartottuk be. 70% zöldség, 30% húsok, az is szárnyasok, ecet helyett citrom leve, olívaolaj , teljesen tiszta víz a Pilisből, nyirokmasszázs hetente, és kineziológushoz vittük 9x, mert valaki azt mondta nekem, Szegedről, hogy a lelket is kezelni kell. Hát azon ne múljon. Mi mindent megtettünk egyszerre, és 3 hónappal később meglett az első negatív fizikális lelet. Majd a többi is. A Bechterew gyógyítható, vagy nagyon jól karban tartható. Ez a döbbenet.

És én megköszönöm elsőként a lányunknak, hogy végigcsinálta, bármilyen "őrültséget" találtam ki, bízott bennem, habár többször fel akarta adni a küzdelmet. Férjemnek, aki mindvégig támogatott anyagilag, hogy ezt végig tudjuk csinálni, és még Ő sem tudta, mi lesz a jó, mi nem.
Fiamnak, aki mindvégig türelmes volt, látta azt az emberfeletti küzdelmet, amit teszünk, és segített. Szüleimnek, Anyósomnak, akik anyagilag támogattak, hogy bírjuk az egészet.
És mindenkinek örök hála, aki valaha is segített nekünk ezen az úton. KÖSZÖNÖM.

(Szendi Gábor megjegyzése: Az eset leírója, Lendvai Kata 2012-ben sajnos elhunyt, így kérdéseket továbbítani számára nem tudok. Kata éveken át áldozatos munkával segített hasonló betegséggel küzdőket és nagyon sok beteg meg is gyógyult. Ők biztosan örök életükre hálával fognak gondolni rá.
Talán nem sértem az emlékét, ha azt írom, hogy lánya gyógyulásának fő oka véleményem szerint a paleolit táplálkozásban rejlett. Ő váltig állította, hogy a flavonidok nélkül biztosan nem működne, a többiről később maga sem gondolta, hogy feltétlen szolgálta a gyógyulást. A flavonidok persze csak használhatnak, akár csak minden más vitamin és nyomelem is, a gyógyuláshoz tehát hozzájárulhattak. De az autoimmun betegséget nem "mérgek" okozzák, hanem az immunrendszer saját szövewtek ellen intézett támadása. A paleolit táplálkozás egyik fontos sajátossága, hogy kiiktatja a táplálkozásból az autoimmun folyamatokért felelős élelmi anyagokat.)

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre