Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Gyakran Feltett Kérdések

Ajánlott-e az ezüst kolloid fogyasztása?

 

A Google adatkezelési elvei

 

Ajánlott-e az ezüst kolloid fogyasztása?

Gyakran kérdezik, mi a véleményem az ezüst kolloid gyógyászati célú alkalmazásáról. Röviden: nagyon nem ajánlom. Az ezüst nem válogat a testfehérjék és a baktériumok között, beépül mindenbe, amivel találkozik. Bővebben a kérdéssel az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine foglalkozik. Összefoglalom az álláspontjukat.

Az ezüst kolloid termékekben parányi ezüstrészecskék lebegnek oldatban. Az FDA (amerikai gyógyszerhatóság) feladatának tekinti az ezüstkolloid forgalmazókkal szembeni jogi lépéseket. Ennek oka, hogy az ezüstkolloidnak nincsen semmiféle bizonyxított gyógyhatása, ellenben súlyos mellékhatásokkal rendelkezik.

Az ezüst gyógyászati alkalmazásának nagy múltja van, mára azonban alkalmazása beszűkült bizonyos újszülöttkori szemfertőzések kezelésére, égési sebek és szemölcsök kezelésére. Ezekben az alkalmazásokban csak külsőleg használják az ezüsttartalmú szereket.

Az ezüstkolloidot gyakran úgy árusítják, mint ami erősíti az immunrendszert, elöli a kórokozókat, mint ami az antibiotikum alternatívája. Ajánlják rák, AIDS, tuberkulózis, skarlát, szifilisz, herpesz, tüdőgyulladás és prosztatagyulladás ellen is.

A szakirodalom alapján azonban:
-az ezüstnek nincs funkciója a szervezetben
-az ezüst nem esszenciális ásványi anyag vagy mindent gyógyító szer
-nem létezik ezüsthiány, tehát nem kell az ezüstöt pótolni
-az ezüstkolloid különféle célú felhasználásai tudományosan nem igazoltak
-az ezüstkolloid alkalmazásának súlyos mellékhatásai lehetnek

Az állatvizsgálatok azt igazolják, hogy az ezüst beépül a testbe. Az emberi szervezetbe beépülve argyriát (ezüstmérgezést) okoz. Ennek következménye a bőr, belső szervek, köröm, íny kékes-szürke elszíneződése. Az argyria nem kezelhető, állandósult állapot. Az ezüst fehérjékhez kötődik és a napfény hatására, mint a fotópapíron, elszíneződik. Egyéb mellékhatásai a neurológiai tünetek (pl. epilepsziás rohamok), vesekárosodás, gyomorpanaszok, fejfájás, fáradtság, bőrirritáció.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre