Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Sayer Ji:
A 2013-as kanyaró járvány: nem az oltás maradt el, hanem az oltóanyag vallott kudarcot.

Fordította: Mezei Elmira

Forrás: The 2013 Measles Outbreak: A Failing Vaccine, Not A Failure To Vaccinate. 2013, szeptember 19.

A közelmúltban bejelentett kanyarós megbetegedéseket az USA-ban az oltás elmulasztása vagy a hatástalan vakcina okozta? Megdöbbentő módon, a 100%-ban oltott populációk körében a sikertelen kanyaróoltásról szóló, klinikailag igazolt beszámolók világszerte negyedszázados múltra tekintenek vissza.

 

A Google adatkezelési elvei

 

"2013-ban az USA kanyaró statisztikái 17 éve a legrosszabbak" címmel a közelmúltban elhangzott egy CNN Egészség vélemény, amit túl könnyű összetéveszteni egy beszámolóval. Elizabeth Cohen, a CNN Egészségügyi Tudósítója a CDC (Járványkezelési- és Megelőzési Központ) beszámolójában, a január 1.-e és augusztus 24.-e között előforduló 159 kanyarós esetért "az olyan országokból idelátogatókat, ahol a kanyaró gyakori", illetve "az USA-ban élő oltásmegtagadókat" hibáztatja.

Cohen nyilvánvalóan hivatkozások nélküli statisztikáit az teszi annyira zavaróvá, hogy egy tekintélyes mennyiségű irodalomról nem vesz tudomást. Ezek között szakmailag lektorált és publikált epidemiológiai és klinikai vizsgálatok is vannak, amelyek azt mutatják, hogy a közelmúlt kanyarós megbetegedéseit épp annyira okozhatta a hatástalan oltóanyag, mint a feltételezetten irracionális és/vagy felelőtlen szülők, akik törvényes jogukat és felelősségüket gyakorolva eldönthetik, hogy beoltatják-e a gyerekeiket vagy sem.

Emlékeztessük magunkat azokra az adatokra, amelyeket oly nyilvánvalóan eltüntetett a memória-süllyesztőbe ez a felelőtlen CNN "beszámoló".

Először is, ismerjük el az immunológia egyik keveset említett tényét: az oltóanyag által előidézett antitest emelkedés nem garantál védelmet a valós világban az ellen a kórokozó ellen, ami ellen a vakcinának immunizálnia kellene.

Ez nem új megfigyelés. Évtizedekre nyúlik vissza, amikor 1990-ben megjelent egy tanulmány a Journal of Infectious Diseases című szaklapban, amiben azt találták, hogy bár egy csoport városi afrikai gyereknek a 95%-nál találtak kanyaró antitesteket az oltás után, az oltóanyag hatékonysága nem haladta meg a 68%-ot.

Vagy nézzük meg azt a 2008-as vizsgálatot, amelyben azt találták, hogy még akkor is, ha a kanyaró oltás sikeresen előidézi a kanyaró-specifikus antitestek emelkedését, 20,7%-nál (29-ből 6-nál) nem nyújt védelmet a koncentráció. Vagy van egy 1988-as cikk, amely beszámol egy magas százalékban oltott közösségben kitörő kanyarójárványról, ahol a kanyaróra adott antitestválaszok 100%-ban megtalálhatók voltak a nem beoltott, és csak 89,2%-ban a beoltott alanyoknál. Ezt a konklúziót vonják le: "A megelőző kanyaróoltás nem mindig függ össze az immunitással, sem a specifikus antitestek jelenlétével."

A lényeg ugyanaz: az oltás kiváltotta szintetikus immunitás nem garantálja a valós világban a védelmet, és biztosan nem 100%-os hatékonysággal, annak ellenére, amire a CDC (Amerikai betegség nyilvántartó Központ, olyasmi, mint az ÁNTSZ), az oltóanyaggyártók, vagy a főáramlat hírbeszámolói célozgatnak: a nem beoltott lakosságot hibáztatják a hatástalan oltóanyag által előidézett megbetegedésekért.

Ha erről a kritikus szempontról még szükség van mélyrehatóbb magyarázatra, olvassák el a mi beszámolónkat (http://www.greenmedinfo.com/blog/study-disproves-cdcs-primary-justification-vaccination) az Immunity című tudományos folyóiratban megjelent 2011-es korszakalkotó vizsgálatról, ami kétségbe vonja az oltások elsődleges, antitest-alapú igazolását. (A tanulmány röviden a következőt fogalmazza meg: ma az oltások hatékonyságát azzal mérik, követi -e az oltást antitestek képződése. A való életben azonban az antitestek jelenléte nem jelent feltétlen védettséget, mert számos eset ismert, amikor magas antitest szint mellett a beteg meghalt pl. tetanuszban. Az oltások hatékonysága akkor áll fenn, ha antigén (azaz kórokozó) specifikus antitestek képződnek. Antitest választ ugyanis az oltóanyagokhoz adott tartósítószerek is kiválthatnak, de ezk hatástalanok fertőzések ellen. -Sz. G. megj.)

Számos tanulmány érhető el manapság, amely kimutatja a kanyaróoltással összefüggésbe hozható káros egészségügyi hatásokat, különösen a hármas mumpsz, kanyaró és rubeola kombinált oltásét, ami messze túlsúlyban van az állítólagos terápiás hatásaival szemben. Még ha egy oltás sikeresen megelőzi és/vagy késlelteti a kanyarófertőzést, ez nem jelenti azt, hogy a beoltottak általános egészsége is javul. Épp ellenkezőleg: több évtizede ismert tény, hogy a kanyaróoltás a fejlődő országokban valójában magasabb csecsemő mortalitást eredményezhet. Ez tartósan kritikai véleményt fogalmaz meg az UNICEF erősen oltáspárti stratégiájával kapcsolatban Afrika bizonyos régióiban, ami úgy tűnik, megnövelte a halálozási rátát. Nem egyedül az UNICEF hibáztatható, mivel elég sok "jótékonysági egészségügyi organizáció" veregeti hátba egymást az "életek megmentéséért" "az oltással megelőzhető betegségek" csökkentése által, épp abban a pillanatban, amikor az oltások káros mellékhatásaival összefüggő halálozás növekszik. Pontosan ez az, ami annyira zavaros a Globális Polio Megsemmisítési Kampányban is, amely azt állítja, hogy lényegében kiirtották a vad típusú poliót Indiában. Ez elfedi azt a tényt, hogy az élő oltás-specifikus polio törzs kétszer olyan halálos, mint a természetes formája, és lehet, hogy ma évente közel 48.000 polio oltáshoz köthető egészségkárosodást okoz.

Világszerte negyed évszázada dokumentált hatástalan kanyaróoltások

Lássuk a probléma gyökerét a CNN beszámolóban. A kanyaróoltás valós (és nem elképzelt) történetében, sorozatos kudarcokat írtak le:

  • 1985, Texas, USA: A New England Journal of Medicine 1987-es cikke szerint, "A texasi Corpus Christiben, 1985 tavaszán annak ellenére kanyarójárvány volt kamaszok körében, hogy az iskolás gyerekeknél az oltási követelményeket maximálisan betartották." A következtetés: "Konklúziónk, hogy kanyarójárvány annak ellenére kitörhet egy iskolában, hogy a gyerekek több, mint 99%-át beoltották, és több, mint 95% immunis."
  • 1985, Montana, USA: Az American Journal of Epidemiology című szaklapban megjelent, "Makacs kanyarójárvány a megfelelő megelőzés és kontroll ellenére" című cikk szerint Montanában 137 megbetegedést jelentettek. Az iskolai nyilvántartásból az derül ki, hogy a tanulók 98,7%-a megfelelően be volt oltva, ami a kutatókat a következő konklúzió megfogalmazására sarkallta: "Ez a járvány azt jelenti, hogy bizonyos körülmények között a kanyarófertőzés a jelenleg hatályos kanyaróellenes intézkedések pontos betartása ellenére is fennmaradhat".
  • 1988, Colorado, USA: Az American Journal of Public Health című folyóiratban 1991-ben megjelent cikk szerint, "1988 elején, egy coloradói főiskolán 84 kanyarós megbetegedés történt, több, mint 98%-ban beoltott (egy 1986 óta érvényben lévő immunizációs törvény értelmében), megfelelő kanyaró elleni immunitással rendelkező tanuló körében. A kutatók következtetése: "...kanyarójárvány magas százalékban beoltott főiskolai populáció esetében is kitörhet".
  • 1989, Québec, Kanada: A Canadian Journal of Public Health című lapban, 1991-ben megjelent cikk szerint egy 1989-es kanyarójárvány "nagyrészt a nem megfelelő mértékű oltottságnak volt köszönhető", de egy kimerítő felülvizsgálat után a kutatók így foglalták össze: "A hiányos oltási lefedettség nem nyújt alapos magyarázatot a quebeci kanyaró járványra.
  • 1991-1992, Rio de Janeiro, Brazília: A Revista da Sociedade Brasileira de Medicina Tropical egyik számában jelent meg egy cikk, mely szerint, egy Rio de Janeiro-i, 1991 márciusától 1992 áprilisáig tartó kanyarójárványban a fertőzöttek 76,4%-a az első életéve előtt kapott kanyaró elleni oltást.
  • 1992, Fokváros, Dél-Afrika: A South African Medical Journal c. szaklapban, 1994-ben megjelent cikk szerint "1992 augusztusában járvány tört ki. A bejelentett esetek számos iskolában a feltételezhetően beoltottak közül kerültek ki." A kanyaró elleni immunizáció mértéke 91% volt, de az oltóanyag hatékonysága csak 79%-os. Ez vezetett arra a következtetésre, hogy az elsődleges és másodlagos oltóanyaghiba volt a járvány egy lehetséges magyarázata.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre

 

 

hatastalan-kanyaro-oltas.htm