Küldje el barátjának, ismerősének!

Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Sayer Ji:
A 2013-as kanyaró járvány: nem az oltás maradt el, hanem az oltóanyag vallott kudarcot.

Fordította: Mezei Elmira

Forrás: The 2013 Measles Outbreak: A Failing Vaccine, Not A Failure To Vaccinate. 2013, szeptember 19.

A közelmúltban bejelentett kanyarós megbetegedéseket az USA-ban az oltás elmulasztása vagy a hatástalan vakcina okozta? Megdöbbentő módon, a 100%-ban oltott populációk körében a sikertelen kanyaróoltásról szóló, klinikailag igazolt beszámolók világszerte negyedszázados múltra tekintenek vissza.

 

A Google adatkezelési elvei

 

"2013-ban az USA kanyaró statisztikái 17 éve a legrosszabbak" címmel a közelmúltban elhangzott egy CNN Egészség vélemény, amit túl könnyű összetéveszteni egy beszámolóval. Elizabeth Cohen, a CNN Egészségügyi Tudósítója a CDC (Járványkezelési- és Megelőzési Központ) beszámolójában, a január 1.-e és augusztus 24.-e között előforduló 159 kanyarós esetért "az olyan országokból idelátogatókat, ahol a kanyaró gyakori", illetve "az USA-ban élő oltásmegtagadókat" hibáztatja.

Cohen nyilvánvalóan hivatkozások nélküli statisztikáit az teszi annyira zavaróvá, hogy egy tekintélyes mennyiségű irodalomról nem vesz tudomást. Ezek között szakmailag lektorált és publikált epidemiológiai és klinikai vizsgálatok is vannak, amelyek azt mutatják, hogy a közelmúlt kanyarós megbetegedéseit épp annyira okozhatta a hatástalan oltóanyag, mint a feltételezetten irracionális és/vagy felelőtlen szülők, akik törvényes jogukat és felelősségüket gyakorolva eldönthetik, hogy beoltatják-e a gyerekeiket vagy sem.

Emlékeztessük magunkat azokra az adatokra, amelyeket oly nyilvánvalóan eltüntetett a memória-süllyesztőbe ez a felelőtlen CNN "beszámoló".

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Először is, ismerjük el az immunológia egyik keveset említett tényét: az oltóanyag által előidézett antitest emelkedés nem garantál védelmet a valós világban az ellen a kórokozó ellen, ami ellen a vakcinának immunizálnia kellene.

Ez nem új megfigyelés. Évtizedekre nyúlik vissza, amikor 1990-ben megjelent egy tanulmány a Journal of Infectious Diseases című szaklapban, amiben azt találták, hogy bár egy csoport városi afrikai gyereknek a 95%-nál találtak kanyaró antitesteket az oltás után, az oltóanyag hatékonysága nem haladta meg a 68%-ot.

Vagy nézzük meg azt a 2008-as vizsgálatot, amelyben azt találták, hogy még akkor is, ha a kanyaró oltás sikeresen előidézi a kanyaró-specifikus antitestek emelkedését, 20,7%-nál (29-ből 6-nál) nem nyújt védelmet a koncentráció. Vagy van egy 1988-as cikk, amely beszámol egy magas százalékban oltott közösségben kitörő kanyarójárványról, ahol a kanyaróra adott antitestválaszok 100%-ban megtalálhatók voltak a nem beoltott, és csak 89,2%-ban a beoltott alanyoknál. Ezt a konklúziót vonják le: "A megelőző kanyaróoltás nem mindig függ össze az immunitással, sem a specifikus antitestek jelenlétével."

A lényeg ugyanaz: az oltás kiváltotta szintetikus immunitás nem garantálja a valós világban a védelmet, és biztosan nem 100%-os hatékonysággal, annak ellenére, amire a CDC (Amerikai betegség nyilvántartó Központ, olyasmi, mint az ÁNTSZ), az oltóanyaggyártók, vagy a főáramlat hírbeszámolói célozgatnak: a nem beoltott lakosságot hibáztatják a hatástalan oltóanyag által előidézett megbetegedésekért.

Ha erről a kritikus szempontról még szükség van mélyrehatóbb magyarázatra, olvassák el a mi beszámolónkat (http://www.greenmedinfo.com/blog/study-disproves-cdcs-primary-justification-vaccination) az Immunity című tudományos folyóiratban megjelent 2011-es korszakalkotó vizsgálatról, ami kétségbe vonja az oltások elsődleges, antitest-alapú igazolását. (A tanulmány röviden a következőt fogalmazza meg: ma az oltások hatékonyságát azzal mérik, követi -e az oltást antitestek képződése. A való életben azonban az antitestek jelenléte nem jelent feltétlen védettséget, mert számos eset ismert, amikor magas antitest szint mellett a beteg meghalt pl. tetanuszban. Az oltások hatékonysága akkor áll fenn, ha antigén (azaz kórokozó) specifikus antitestek képződnek. Antitest választ ugyanis az oltóanyagokhoz adott tartósítószerek is kiválthatnak, de ezk hatástalanok fertőzések ellen. -Sz. G. megj.)

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Számos tanulmány érhető el manapság, amely kimutatja a kanyaróoltással összefüggésbe hozható káros egészségügyi hatásokat, különösen a hármas mumpsz, kanyaró és rubeola kombinált oltásét, ami messze túlsúlyban van az állítólagos terápiás hatásaival szemben. Még ha egy oltás sikeresen megelőzi és/vagy késlelteti a kanyarófertőzést, ez nem jelenti azt, hogy a beoltottak általános egészsége is javul. Épp ellenkezőleg: több évtizede ismert tény, hogy a kanyaróoltás a fejlődő országokban valójában magasabb csecsemő mortalitást eredményezhet. Ez tartósan kritikai véleményt fogalmaz meg az UNICEF erősen oltáspárti stratégiájával kapcsolatban Afrika bizonyos régióiban, ami úgy tűnik, megnövelte a halálozási rátát. Nem egyedül az UNICEF hibáztatható, mivel elég sok "jótékonysági egészségügyi organizáció" veregeti hátba egymást az "életek megmentéséért" "az oltással megelőzhető betegségek" csökkentése által, épp abban a pillanatban, amikor az oltások káros mellékhatásaival összefüggő halálozás növekszik. Pontosan ez az, ami annyira zavaros a Globális Polio Megsemmisítési Kampányban is, amely azt állítja, hogy lényegében kiirtották a vad típusú poliót Indiában. Ez elfedi azt a tényt, hogy az élő oltás-specifikus polio törzs kétszer olyan halálos, mint a természetes formája, és lehet, hogy ma évente közel 48.000 polio oltáshoz köthető egészségkárosodást okoz.

Világszerte negyed évszázada dokumentált hatástalan kanyaróoltások

Lássuk a probléma gyökerét a CNN beszámolóban. A kanyaróoltás valós (és nem elképzelt) történetében, sorozatos kudarcokat írtak le:

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre