Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Sayer Ji:
Hogyan okoz a cukor rákot?

Fordította:Szabó-Velvárt László

Forrás: Sayer Ji: Research Reveals How Sugar CAUSES Cancer

Egy átlag amerikai évente nagyjából a testsúlyával azonos mennyiséget fogyaszt el ebből a rákkeltő anyagból, és a kórházakban is előszeretettel etetik cukorral a rákbetegeket, elfelejtve, hogy mennyire ártalmas.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Hogy miért adnak a kórházakban cukrot és magas szénhidráttartalmú ételeket a rákbetegeknek? Mert a leghalványabb fogalmuk sincs a táplálkozás és a betegségek kapcsolatáról. Nem véletlen, hogy az amerikai kórházak kórtermei folyamatosan zsúfolásig tömve vannak.

Bár a tudomány Otto Warburg rákról szóló elméletének 1924-es megszületése óta tisztában van vele, hogy a daganatok elsősorban cukor fermentálásából nyerik az energiát a sokkal hatékonyabb, oxigén alapú feldolgozás helyett, az amerikai kórházak mégis a McDonald'sot és más gyorsétterem láncokat kértek fel betegeik étkezési élményének "javítására", vélhetően azzal a céllal, hogy a fájdalmas sebészeti beavatkozásokat, valamint a sugár- és kemoterápiás kezeléseket - amelyeket tévesen kizárólagos "gyógymódokként" kínálnak számukra - lelkileg elviselhetőbbé tegyék.

Az idők azonban változnak, és az új kutatások fényében a kórházak kénytelenek lesznek felülvizsgálni az általuk képviselt, táplálkozással kapcsolatos nézeteket, legalábbis ha szeretnék elmondani magukról, hogy a "bizonyítékokon alapuló" orvoslás elveit követik.

A cég általam ajánlott kedvezményes termékei itt tekinthetők meg


Egy új vizsgálat tanúsága szerint a cukor nemcsak hogy táplálja a rákot, hanem rákkeltő is

Egy korszakalkotó jelentőségű, új vizsgálat, amelyre weboldalunk, a Greenmedinfo egyik "önkéntes kutató" olvasója, Jonathan Middleton talált rá, elsőként mutatta ki, hogy a cukor nemcsak energiaforrásként szolgál a már meglévő rák számára, hanem annak kialakulásában is kulcsszerepe van.

A vizsgálat a Journal of Clinical Investigation (Klinikai Vizsgálatok Lapja) című folyóiratban jelent meg Increased sugar uptake promotes oncogenesis via EPAC/RAP1 and O-GlcNAc pathways (A sejtek fokozott cukorfelvétele az EPAC/RAP1 és O-GlcNAc jelutakon keresztül elősegíti az onkogenezist) címmel. A szerzők megkérdőjelezték és közelebbről megvizsgálták azt a rákkutatói körökben elterjedt (téves) nézetet, mely szerint "a fokozott cukor alapú anyagcsere a sejtek elrákosodását és életben maradását elősegítő génaktivitás következménye".

A vizsgálatból kiderült, hogy a fent idézett nézettel szemben "a fokozott cukorlebontás maga is rákkeltő...", azaz a sejtek cukor alapú anyacserére való átállása - amelyet a rendelkezésre álló vércukor emelkedett szintje és a sejthártyán levő glükózreceptorok számának növekedése együtt okoz - rákos folyamatokat indít be.

Másfelől azt is tapasztalták a kutatók, hogy "a mellráksejtek glükózfelvételének gátlása a sejtek normalizálódásához" vezet, ami azt jelenti, hogy a rendelkezésére álló cukor mennyiségének, ill. a cukorfelvétel csökkentésének hatására a rákos sejtek szerkezetileg és funkciójuk tekintetében VISSZAALAKULTAK olyanná, amilyenek elrákosodásukat megelőzően voltak.

Mik e vizsgálat tanulságai táplálkozási szempontból?

A vizsgálatból kiderült, hogy a cukor az egyik fő oka a rákot okozó sejtanyagcsere-változásoknak, és hogy aki felhagy e makrotápanyag fogyasztásával, ezáltal megfosztva tőle sejtjeit, annak szervezetében a rákos folyamatok VISSZAFORDULHATNAK.

Rejtett cukor, rejtett rákveszély

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) becslése szerint egy átlag amerikai évente 90 kg gabona alapú élelmiszert fogyaszt el. De hogyan kapcsolódik ez az étrend cukortartalmának kérdéséhez? Úgy, hogy a finomított szénhidrátok - mint pl. kekszek, kenyerek, tészták, gabonapelyhek - valójában "rejtett" cukrok. A puffasztott rizs pl. jobban megemeli a vércukorszintet (és ezáltal feltételezhetően több rákos sejtet is táplál), mint a fehér cukor, mert az utóbbihoz képest magasabb a glikémiás indexe. Ha az elfogyasztott gabonamennyiséghez hozzáadjuk még a cikk alcímében említett "nyílt" cukorfogyasztást is (amely utóbbi az étkezési cukorra és a magas fruktóztartalmú kukoricaszirupra vonatkozik), akkor 160 kg-os összcukorbevitel jön ki, ami elképesztően sok.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Ez az egyik oka, hogy a ketogén étrend - amely egy zsír- és fehérjealapú, az egyszerű és komplex szénhidrátokat (azaz az étkezési cukrokat és a gabona-, burgonya, rízsalapú ételeket) egyaránt mellőző étrend - annyira hatásosnak bizonyult a legagresszívebb rákfajtákkal, többek között az agydaganatokkal szemben. Ha az ember "kihúzza a talajt" a cukorra éhes ráksejtek lába alól, akkor azoknak nem marad más választásuk, mint a programozott sejthalál (apoptózis) vagy a normális sejtekké való visszaalakulás.

Ha ilyen ártalmas a cukor, akkor miért eszünk mégis belőle ennyit?

Magas cukor- és egyéb szénhidrátfogyasztásunk egyik fő oka az, hogy ezek a tápanyagok függőséget okoznak. Elfogyasztásuk után pár perccel a testünk egyfajta neuroendokrin (az idegrendszert és a belső elválasztású mirigyeket érintő) "hullámvasutazásba" kezd. Az agy nem bírja ki hosszabb ideig a sejtek alapvető energiaforrását jelentő glükóz nélkül, ezért ha csak 2-3 percre is megszakad a folyamatos utánpótlása ebből a tápanyagból, akkor "kiborul". Az endokrin rendszer viszont veszélyként kezeli a magas cukorszintet - mert a glikáció (a cukor hozzákapcsolódása fehérjékhez és zsírokhoz) fehérje- és zsírkárosodást okozhat a sejteken belül; ezt úgy is elképzelhetjük, hogy a vér karamellizálódik, ragacsossá válik, és eltömíti a szervezet precíz "mechanikáját" -, és hatására inzulint, andrenalint és kortizolt szabadít fel a vér- és a szöveti cukorszint normalizálása érdekében. Az inzulin hatására a cukor a sejtekben eltárolódik glikogén és zsír formájában, azonban ez sokszor olyan "jól" sikerül, hogy agy nem jut elegendő glükózhoz. Ilyenkor a "vészjelzéseknek" egy olyan körfolyamata indul be, amelynek hatására a mellékvese több kortizolt és adrenalint kezd termelni a vércukorszint növelése érdekében. Ezt természetesen további inzulinszint-növekedés követi, és a ciklus újra, meg újra megismétlődik...

Ez a végeláthatatlan ördögi kör az elsődleges oka annak a csillapíthatatlan éhségnek, amely a magas szénhidráttartalmú táplálkozással jár, és akkor még nem is beszéltünk arról a gyönyörélményről, amelyet a fruktóz okoz az agyban levő opioid- és dopaminreceptorok modulálása által (hasonlóan az alkoholhoz), sem azokról a több gluténtartalmú gabonafajtában is megtalálható, farmakológiailag aktív fehérjékről, amelyek ugyancsak függőséget képesek okozni, és amelyek hatására szinte pszichotikus szintű kényszerré is válhat az, hogy az ember minden étkezésnél egyen szénhidrátot.

Nem csoda, hogy "rákjárvány dúl" egy olyan világban, ahol a nyugati étrend uralja az emberek táplálkozását. Ezzel együtt természetesen nem állítom, hogy a cukor és a többi szénhidrát a rák kizárólagos okai - számos más tényező is szerepet játszik a betegség kialakulásában. Ilyenek pl. a következők:

- vegyszerekkel való érintkezés

- radioaktív sugárzás

- az immunrendszert gyengítő krónikus stressz

- rejtetten retrovírusokat és más karcinogén vírusokat tartalmazó vakcinák

- természetes módon való megfertőződés rákkeltő baktériumokkal vagy vírusokkal

- alváshiány

- különböző tápanyagok hiánya (pl. a B12- és B6-vitamin, hiányában a szervezet nem képes "kikapcsolni", azaz metilálni a rák kialakulásában szerepet játszó géneket.)

Habár a rák egy komplex jelenség, amelynek kialakulása sok tényezőtől függ, és e tényezőket nem mindig tudjuk befolyásolni, az mindig rajtunk múlik, hogy mit teszünk a szánkba. És a cukornak pl. nincs ott helye, amennyiben igazán szeretnénk elkerülni a rákot vagy kigyógyulni belőle. És ne feledjük, hogy az elfogyasztásukkor nem édes, gabonaalapú szénhidrátok (kenyér, kekszek, gabonapelyhek) is a szervezetünkben pár perc alatt cukorrá alakulnak.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Összefoglalva a lényeget: ha szeretné elkerülni a rákot vagy annak kiújulását, ill. ha rákbeteg, akkor mindenképpen tanácsos elhagynia étendjéből a cukrot, és más szénhidrátokat is csak mértékkel fogyasztania. És ezt nemcsak a józan ész, hanem immár tudományos tapasztalatok alapján is kijelenthetjük.

További írásokat a rákkal kapcsolatban itt olvashat

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre