Küldje el barátjának, ismerősének!

Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Mezei Elmira paleolit étkezési tanácsadó

Mezei Elmira vagyok, holisztikus táplálkozási tanácsadó, "zöldségnagykövet". 1998 óta tanítok tudatos táplálkozást, a gourmet vegetáriánus főzés a legkedveltebb területem. Én magam nem vagyok vegetáriánus, de mindig is nagy zöldség fogyasztó voltam. Fő érdeklődésem az ételek egészségre gyakorolt hatása, és az étkezéshez kapcsolódó érzelmi tényezők. 1998-2000 Angliában a Lawrence Plaskett Holistic Nutritional Medicine College-ban tanultam táplálkozás tudományt.

Tíz évig éltem Angliában és Indonéziában, ahol sok helyi specialitással megismerkedtem, így a főzőtanfolyamaimon szereplő receptek skálája számos egzotikus fogással bővült. Angliában olyan emberekkel dolgoztam, akik friss diagnózissal a zsebükben kerestek fel, mert betegségük terápiájának része volt a teljes diétás változtatás. Ebben a gyakran nagyon nehéz átállási időszakban praktikus segítséget nyújtottam: a kliens saját otthonában főztem, valamint az új diétával kapcsolatos összes birtokomban lévő információt átadtam.

2007-től 2009-ig, újra itthon, az Angyalok Konyhája munkatársaként dolgoztam, ahol feladataim közé tartozott az egyéni ügyfél konzultáció és személyre szabott menütervezés. 2008-ban megismerkedtem Bácskai Mártával, a Gondolkodj Egészségesen! Program vezetőjével. Örömmel tettem eleget a felkérésnek, hogy a program táplálkozási területének "arcává" váljak. 2009 ősze óta az Ízek és Érzések gasztro és életmód magazin szakmai csapatának tagja vagyok.

2010. január eleje óta paleo módon táplálkozom, és eddigi saját tapasztalataim nagyon pozitívak. Konzultációimban elkezdtem használni a paleo irányvonalat, és a hozzám fordulók visszajelzései igen biztatóak. E tapasztalatok alapján úgy döntöttem, hogy rendszeres paleo tanfolyamokat indítok, ahol a konkrét receptek elsajátítása mellett sok elméleti információ is elhangzik majd. Részint hagyományos magyar ételek paleo változatát, valamint az új diéta által inspirált kreatív recepteket is tanítok majd.

Célom az egészséges táplálkozás megszerettetése, úgy, hogy ínyenc módon tanítok főzni egészségeset, hogy élmény szinten kapcsolódjon össze a "finom" és az "egészséges". Tanfolyamaim abban is segítenek, hogy a résztvevők számára változatosságot hozzon a napi ételek megválasztásában, és magabiztosságot az elkészítésben.


Elmira paleo blogja remek receptekkel folyamatosan frissül

 

 

A Google adatkezelési elvei

 

 

PALEO FŐZŐTANFOLYAM SOROZAT INDULT!

Egy kis ízelítő a paleo főzőtanfolyamról:

 

Megjelent Mezei Elmira süteményeskönyve, amiben jó sok karácsonyi recept is található majd. A könyv megrendelhető.

Megjelent Mezei Elmira új könyve

A házi sütemények különleges hangulatot teremtenek. Narancshéj, vanília, fűszerek édes illata száll a levegőben. Már előre örülünk, pedig még meg sem kóstoltuk a készülő finomságot. Az otthonosság érzése azonban már eltölti szívünket. A sütés öröm és kényeztetés. Egy kicsit mindig ünnepélyes. Nem véletlen, hogy a családi süteményreceptek generációkon át öröklődnek. Mezei Elmira Paleolit süteményeskönyve elsősorban azoknak nyújt segítséget, akik időhiánnyal küzdenek, mégis szeretnének házi készítésű, egészséges süteményekkel megörvendeztetni szeretteiket.

A könyv 20% kedvezménnyel, ingyenes házhozszállítással megrendelhető a Jaffa kiadónál.

 

Megjelent!
Mezei Elmira új szakácskönyve a gyerekes szülőknek

Sok mozgás, friss levegő, napfény és paleolit finomságok - ezekre van szüksége gyermekünknek, hogy egészséges és boldog legyen. Mezei Elmira régóta várt, új szakácskönyve változatos, ötletes és egyszerű receptekkel segít a paleo iránt elkötelezett szülőknek összeállítani az ideális étrendet gyermekük számára.

A könyv 20% kedvezménnyel, ingyenes házhozszállítással megrendelhető a kiadónál az alábbi linkre kattintva:
www.jaffa.hu/konyvek-reszletek.php?konyv_id=2740

 

2012 novemberében megjelent új szakácskönyvem

A paleolit diéta – nem is igazi "diéta". Legalábbis ez derül ki MEZEI ELMIRA legújabb szakácskönyvéből, amellyel eloszlatja a paleo elvek szerinti sütéssel-főzéssel kapcsolatos, szokásos tévhiteket. Nem kell éheznünk, nem kell megvonnunk magunktól a finom falatokat, még véletlenül sem kell mindig ugyanazt fogyasztanunk, sőt, drágán és nehezen beszerezhető alapanyagokra sem lesz szükségünk.

A könyv 20% kedvezménnyel és ingyenes házhozszállítással megrendelhető a kiadónál
ezen a linken keresztül

A tanfolyamok során többek között a következő témákat fogjuk körbejárni:

  • vendégvárás és ünnepi főzés paleo módra
  • paleo hétköznapok félig paleo családban
  • mi van, ha nem szeretem a húst?
  • sütés, kenyér helyett mit?
  • saláták másképp - avagy egy világkörüli utazás ízélményei

19 éve tanítok főzni, és specialitásom mindig a szűkített keresztmetszetű diétákon belüli teljesség megtalálása volt.

A következő tanfolyam időpontja 2016. február 26-án pénteken este 6-tól 9-ig (SaltnPepper főzőiskola 1133 Budapest, Váci út 112.)

Indiai bőségtál est

Hatalmas kedvencem a csodálatosan fűszeres, szívet-lelket melengető indiai konyha! Egy olyan télbúcsúztató főzőestre invitállak, ahol e csodás ételek minden csínját-bínját megtanulhatod, a házi fűszerkészítéstől egészen egy komplett indiai lakoma tálalásáig. Sokkal könnyebb, mint hinnéd és a vacsora után garantáltan mind a tíz ujjad megnyalod!

     Menü:

  • Fűszeres darált hússal töltött tésztapárna
  • Hagyma-édesburgonya bhaji
  • Zöldség curry
  • Vegyes gyümölcs chutney
  • Fokhagymás uborka raita

Részvételi díj: 11.900 Ft

Bővebb információ és jelentkezés és jelentkezés: paleo.tanacsado@tenyek-tevhitek.hu

Egy hetes paleo étrendi ajánlatom:


Bogyós gyümölcs torony citromos piskótával recept

Provance-i sült csirke körettel


 

 

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre