Sean Kernan:
Négy jele annak, hogy valaki titokban elégedetlen az életével

Fordította:Szendi Gábor

Forrás:Sean Kernan: Four Signs a Person Is Secretly Unhappy with Their Life

Tanuljunk meg olvasni az emberi elégedetlenségében, és ez javítani fogja a kapcsolatainkat és a boldogságunkat.

 

A Google adatkezelési elvei

 


Egy nemrégiben készült felmérés szerint az embereknek mindössze 14%-a mondta magát nagyon boldognak. Valójában boldogtalanabbak vagyunk, mint az elmúlt 50 évben bármikor.


Mégis sokan nem is tudnak róla. A legtöbb ember nem járkál duzzogva. A barátok jól meg tudják játszani magukat. Mi meg jók vagyunk abban, hogy bedőljünk az illúzióknak. Aztán, amikor a barátunk viselkedése megváltozik, azt magunkra vesszük. Elfelejtjük, hogy végig voltak jelek. Ezek soha nem rólunk szóltak.


Értsük meg a boldogtalanság finom jeleit, és ezzel fokozhatjuk az empátiánkat. Jobban megértük ezzel majd önmagunkat. Ezenfelül javulnak a társas kapcsolataink, ami jobb egészséghez, boldogsághoz és hosszú élethez vezet.

A cég általam ajánlott kedvezményes termékei itt tekinthetők meg


A "problémás vásárló" védelmében

Három évig dolgoztam a kiskereskedelemben egy színvonalas lakberendezési üzletben, a Crate & Barrelben. Igazából szerettem ezt a munkát. Nem volt nagy hajtás, és mindenféle emberekkel találkozhattam és beszélgethettem. Azonban volt részem nehéz vásárlókban is. Egy alkalommal egy nő jött be, aki kissé zavartnak tűnt. Percekkel előtte foglalkoztam vele. Átcsúsztatta a nyitott dobozát az asztalon, és azt mondta: "Uram, sajnálom, de rosszul csomagolta be."

Ránéztem a csomagra, és nem láttam semmi kivetnivalót. Megkérdeztem tőle, hogy mi a probléma. Azt mondta: "Rossz ajándék csomagolópapírt tett bele. Én kéket kértem."

Lenéztem, és így szóltam: "Asszonyom, ez az egyetlen kékünk." Felemelte a dobozt: "Nem, ez türkizkék! Nem figyelt rám!" Meglepett az agresszió. Elmagyaráztam, hogy csak türkizkékünk van. Szó nélkül kiviharzott az üzletből.

Ő volt az én "problémás nőm". Valójában kiképeztek minket az ilyen helyzetek kezelésére. Egy felsővezető megtanította nekünk, hogy a kirohanások ritkán rólunk szólnak. Gyakran egy nagyobb problémáról szólnak az ügyfél életében. Ez nem menti persze a durvaságot. De jobban érthetővé teszi a jelenséget.

Ilyen nézőpontból a "problémás nő" kissé sajnálatra méltó. Elképzelhető, hogy egy háziasszony, akinek hálátlan munkája van. Méltatlan házasságban él. A gyerekei kezelhetetlenek. A férje nem segítőkész. Fáradt. Az ajándék csomagolópapír a feldolgozatlan frusztrációjának a levezetése. A kirohanás nem különbözik attól, mint amikor a szüleink kiakadtak azon, hogy elfelejtettük bevetni az ágyat. Szüleink indulata a miattunk érzett általánosabb frusztrációról szólt..

Amikor nem érteni a viselkedést

Egy általam ismert házaspár éppen ezen a nehéz szakaszon ment keresztül. A feleség panaszkodott nekünk a férjére. A férj egész nap aludt. Hazajött, és csak feküdt az ágyában. Felébredt, elment dolgozni, nagyon keményen dolgozott. Aztán hazatért és kikapcsolt.

Érthető, hogy felesége nagyon boldogtalan volt, mivel a férfi nem figyelt rá, és nem segített neki otthon. A házaspár sokat veszekedett az ezt megelőző időszakban. Kicsit előre ugorva, elváltak, nem kis részben a férfi viselkedése miatt.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


A férjnél később depressziót diagnosztizáltak, ami egy nehezen kiismerhető betegség, mivel egymásnak ellentmondó tünetei lehetnek. Lehet tőle az ember álmatlan, de alhat tőle túl sokat is. Ki lehet maradni tőle egész éjjel. Megfigyeltem, hogy ez akkor van, amikor valakinek hirtelen és következetesen megváltozik az energiaszintje. Vagy tartósan fáradtabb, vagy szélsőségek között ingadozik. Ilyenkor kezdek én aggódni.

A valódi kommunikáció megszakad

A társam régészként dolgozik a tudományos életben. Egy olyan labort vezet, ahol 3D-s szkenneléssel vizsgálják a leleteket. Felbérelt egy szolgáltatót, hogy elvégezzen néhány speciális szkennelést. Előre kifizette a fickót. Hónapokig tartó dráma után még mindig nem tudta elérni a férfit. Az illető nem vette fel a telefont. Nem válaszolt az e-mailekre. Időnként megkereste, hogy lemondja a találkozókat. A kifogásai mindig nevetségesek voltak.

A részleteket megspórolva, tudtuk, hogy sokat iszik és személyes problémái vannak. De a helyzet és az ő hanyagsága sokkal nagyobb problémákat okozott az életében. Elfogadta egy cég pénzét, és megtagadta a szolgáltatások teljesítését. Tönkretette kulcsfontosságú üzleti kapcsolatait és a hírnevét. Gyakorlatilag tönkretette a karrierjét.

Ha valakinek megszakad a kommunikációja, ha nem válaszol a hívásokra és nem végzi el a szokásos feladatait, az általában nem jó jel a jólétére nézve. A depressziós emberek gyakran kerülik és halogatják a kommunikációt. Láttam már, hogy egyébként remek barátságok és karrierek teljesen szétesnek, mert valaki szellemmé válik mindenki számára, beleértve a főnökét és a partnerét is.

A boldogtalanság titkos és egyetemes jele

Évekkel ezelőtt volt egy kapcsolatom, amelyben nem voltam különösebben boldog. Akkoriban nem is fogtam fel, hogy nem vagyok boldog. Hiányzott az önismeretem és az érzelmi nyelvezetem ahhoz, hogy ezt megfogalmazzam magamnak. Tagadásban is voltam. Általában kellemes ember vagyok, és valószínűleg senki nem gondolt volna boldogtalannak, ha beszélgetek vele.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Utólag visszagondolva, ez mégis szembeötlő volt. Inkább a hobbijaimba temetkeztem, semmint hogy időt töltsek a párommal. Ostoba dolgok megszállottja lettem, amelyek megakadályozták, hogy vele legyek. Ő jogosan nehezményezte, hogy helyette ezekkel foglalkozom. Közben nem élveztem az együtt töltött időt, mert túl sokat veszekedtünk. Valójában nem voltunk egymásnak teremtve. Ő egy nagyszerű ember, és továbblépett. Örülök neki.

Azt tettem, amit sok boldogtalan partner tesz. Ez egyfajta menekülés volt. Látod, amikor a barátok elkezdenek szerencsejátékozni, videojátékozni, barátokkal lógni. Valami új dolog hirtelen felemészti az összes idejüket. Sötétebb változatában a menekülés megcsalásban nyilvánul meg. Végső soron az ember csak egy csomó dolgot csinál, hogy elkerülje a problémáival való szembenézést. Az elkerülés a boldogtalanság egyik fő jelzője.

Az empátia mindenható életkészség. Élesítse szemét a boldogtalanságra, és nagyobb valószínűséggel veszi észre magában.

Megváltoztathatja valakinek az életét azzal, hogy észreveszi a szenvedését, amikor mások nem. Valaki évekkel ezelőtt kihúzott egy gödörből, amikor senki más nem vette észre a problémámat. Keresse ezeket a jeleket finomabb formáikban is.

Emlékeztetőként: a boldogtalanság négy jele

1. Egész nap aludni kezdenek, vagy hirtelen megváltozik az energiaszintjük.

2. Elkezdenek kiakadni buta dolgokon. Egy mélyebb boldogtalanságot vezetnek ilyenkor le.

3. A kommunikációjuk elkezd akadozni, ritkulni vagy megváltozni. Kerülik a beszélgetést vagy a vállalások betartásától.

4. Hirtelen új hobbikba kezdenek, és ezekbe temetkeznek, hogy elkerüljék a valóságot. A menekülés lesz a stratégiájuk.

 

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre