Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Boyd és Kemp:
Koronavirus: Nyolc rejtett jele annak, hogy Ön COVID-19 vírussal fertőzött lehet, mielőtt a betegség jelentkezne

Fordította:Váradi Judit

Forrás:Milo Boyd and Dan Kemp:Eight hidden signs you already had COVID-19 before the outbreak

Vannak apró előjelei a fertőzésnek, amik persze bizonyulhatnak vaklármának is, és ha még valóban a fertőzés előjelei volnának,akkor sem kell halálra rémülni: egészséges embereknek általában a fertőzés nem okoz komoly betegséget.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Számos ember jelezte, hogy ilyen tüneteket észlelt, még mielőtt a járvány kitörését igazolták volna az Egyesült Királyságban.

A zárlat elrendelése utáni első hét vége felé néhány szakértő azt pedzegeti, hogy a COVID-19 már régebb óta jelen van az országban, mint gondoltuk volna. Az Oxford University kutatása szerint január közepe óta terjedhet a vírus az Egyesült Királyság területén. Az oxfordi kutatócsoport, amely a fertőző betegségek evolúciós ökológiájával foglalkozik, azt sejteti, hogy már több mint egy hónappal azelőtt kezdett el terjedni a vírus, mielőtt az első eseteket hivatalosan bejelentették. Ebből következően lehetséges, hogy az Egyesült Királyság lakosságának több mint fele már megfertőződött a koronavírussal, állítja az oxfordi professzor, Sunetra Gupta.

Az alábbi nyolc tünetből kiderítheti, hogy megkapta-e a fertőzést.

Szemfertőzés

Az új kutatás azt jelzi, hogy a szemet érintő fertőzés, mint például a kötőhártya-gyulladás lehet a COVID-19 egyik tünete. Az optometristák kollégiuma szerint: "ismert tény, hogy a felső légúti fertőzések vírusos kötőhártya-gyulladást okozhatnak másodlagos szövődményként, a COVID-19 vírussal is ez lehet a helyzet. Azonban mégis valószínűtlen, hogy valaki, aki a COVID-19 szövődményeként vírusos kötőhártya-gyulladást produkál, ne mutatna más tüneteket is, mint például láz vagy köhögés. A kötőhártya-gyulladás inkább egy kései tünetként jelentkezik".

A cég általam ajánlott kedvezményes termékei itt tekinthetők meg


Száraz köhögés

Talán ez a COVID-19 leginkább felismerhető tünete, mivel nagyon másként hangzik, mint a tipikus köhögés. Ez egy kitartó,folyamatos köhögés, ami általában új jelenség. Többnyire legalább egy fél napig tart.

Szellemi fáradtság

Jóllehet ezt még hivatalosan nem vették fel a tünetlistára, a megbetegedettek arról számolnak be, hogy szellemileg kimerültnek érezték magukat.

Thea Jourdan elmondása szerint (The Daily Mail) egyből a vírusra gyanakodott, amikor viszketni kezdett a torka és fejfájása volt. A háromgyermekes anya akkor azt érezte, köd ereszkedett az agyára. "Eleinte kimerültnek éreztem magam, alig vonszoltam a tagjaimat, le kellett feküdnöm, Nem igazán köhögtem, a lázam sem szökött fel", meséli el a hampshere-i asszony. "Különös érzésem volt, mintha valami mélyen a tüdőmre telepedett volna, olyasmi, mintha hintőport lélegeztem volna be."

Magas láz

Ez a különböző betegek esetében más és más, de általában 37,7 fölé emelkedik. Ha a mellkasunkon vagy a hátunkon melegnek érezzük a bőrünket, valószínűleg lázunk van.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Nehéz légzés

Ha szorító érzést tapasztal a mellkasában, vagy nem tud lélegezni, lehet, hogy koronavírusa van. Valószínűleg a legtöbb fiatal, illetve korábban betegségekkel nem küzdő szervezet ezt a tünetet nem tapasztalja meg.

A dyspnea - nehézlégzés - együtt jár egy mellkasi szorítással, lihegéssel és szapora szívveréssel.

Íz- és szagérzékelés elvesztése

A Brit Fül-orr-gégészeti Társaság figyelmeztetést adott ki a hétvégén, miszerint az íz és szagérzékelés elvesztése jelentheti azt, hogy COVID-19 fertőzöttek vagyunk. A szakorvosok azt tanácsolják, ha ilyen tünetünk van, azonnal szeparáljuk magunkat. Azzal magyarázzák ezt a jelenséget, hogy a koronavírus talán megöli az orrban, és a torokban lévő sejteket.

"Más országokból származó bizonyítékok alapján elmondható, hogy a koronavírus gyakran a szem, orr és száj nyálkahártyáján keresztül lép be a szervezetünkbe." jelentették ki közleményükben.

Ha nincs is más tünet, csak az íz- és szagérzékelés elvesztése, el kell szeparálódnia a tünetet mutató személynek annak érdekében, hogy a vírus terjedését megakadályozza.

Hasi fájdalom

Az étvágy elvesztéséhez hasonlóan a hasfájás is gyorsan elmúlhat, mint egy ártalmatlan rosszullét. Egy, az Amerikai Gasztroenterológiai szaklapban újonnan megjelent tanulmány szerint a hasfájás is lehet a COVID-19 tünete. A vizsgálat megállapította, hogy a Kinai Hubei tartományban a koronavírussal fertőzött 204 beteg 48,5 százalékának voltak emésztőrendszeri tünetei, például hasmenése.

Fizikai fáradtság

A COVID-19 további jellemző tünete, az influenzához, a náthához és sok egyéb vírusos betegséghez hasonlóan, a fáradtság, kimerültségérzés.

Amikor az ember beteg, pihennie kell, de a dolgot megnehezíti az, ha fáradtnak érzi magát és mégsem tud aludni a köhögés és nehéz légzés miatt.

Thaiföldön a 73 éves Jaimuay Sae-ung kapta el először a vírust tavaly decemberben. Annak ellenére, hogy komoly egészségügyi problémái voltak, mégis átvészelte a betegséget, mivel orvosai elkülönítették őt a kórházban.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


"Csak miután kórházba kerültem, akkor tudtam meg, hogy koronavírusom van" mondta el egy hétgyermekes anya a Sky News-nak. "Egy kicsit szomorú és ijedt voltam, fáradt és étvágytalan".

Mindezek ellenére nem biztos, hogy bármelyik vagy akár mindegyik fenti tünet fennállása esetén COVID 19 vírusunk van!

Koronavírus cikkek a Tenyek-tevhik.hu-n

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre