Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Dr. Mercola:
"UGRÁS A SÖTÉTBE"
- Az oltóanyagoknak akár végzetes mellékhatásai is lehetnek

Fordította, szerkesztette: Czárán Judit

Forrás: Documentary “Shots in the Dark” Delves into Catastrophic Vaccine Reactions. Dr. Mercola 2015 jan. 24.

Egyre több vizsgálat bizonyítja, hogy a vakcináknak gyermekek esetében bármilyen más gyógyszeripari terméknél több káros mellékhatásuk van. A legutóbbi időkben végzett kutatások rámutatnak, hogy bizonyos oltóanyagok kulcsszerepet játszhatnak például az autizmus, a szklerózis multiplex, a Guillain-Barré szindróma vagy más súlyos betegségek kialakulásában, különösen olyan egyedeknél, akik hajlamosak rosszul reagálni az oltások bizonyos összetevőire.

 

A Google adatkezelési elvei

 

A vakcinák biztonságosságára vonatkozó kutatási eredmények száz éve elavultak!

Az oltóanyagokban egy egész sor toxikus anyag található, amilyen például a timerozál (higanytartalmú tartósítószer) vagy az alumínium-hidroxid, az egyik leggyakrabban használt adjuváns, amely még a higanynál is veszélyesebb.

Az oltóanyaggyártás évi 30 milliárd dolláros üzlet. És míg pár évtizeddel ezelőtt még cégek tucatjai foglalkoztak oltóanyaggyártással, mára már mindössze öt multinacionális gyógyszervállalat osztozik ezen a roppant nyereséges piacon: a Pfizer, a Merck, a Sanofi Pasteur, a Novartis és a Glaxo-SmithKline.

A gyártók, a kormányzati egészségügyi szervek, a forgalmazók és az orvosok többsége hallani sem akar arról, hogy bármilyen ok-okozati összefüggés állna fenn bizonyos vakcinák és különböző súlyos betegségek között, és ezt a véleményüket olyan rosszul megtervezett vizsgálatokkal igyekeznek alátámasztani, amelyek egy része még a múlt század húszas éveiben keletkezett.

Ha belegondolunk, hogy az elmúlt száz évben milyen tempóban fejlődött a tudomány, akkor ezek a kutatási eredmények kissé elavultnak tűnnek. Hogy egy konkrét példát említsünk, az 1920-as években még fogalmunk sem volt róla, hogy bizonyos vegyületek interakcióba lépve egymással toxikus hatásúak, és mutációkat hozhatnak létre az ember DNS-ében.

Már csak azért sem lehet előre megjósolni, hogy egy vakcina milyen új mutációkat okozhat, károsítva ezzel az ön vagy gyereke DNS-ét, mert ezt eddig nem vizsgálták. Korábban ugyanis nem sokat tudtunk az agyunk és az immunrendszerünk fejlődéséről, illetve működéséről, de az az igazság, hogy sok mindent ma sem tudunk.

Napjainkban a Járványkezelési- és Megelőzési Központ (Center for Disease Control and Prevention; CDC)1 ajánlása alapján gyermekeinket életük első 18 évében összesen 69-szer oltják be 16 különböző vakcinával, ebből 49 oltást még hatéves koruk előtt kapnak meg. Ez több mint a duplája a harminc évvel ezelőtt előírtaknak.

Ennyi vakcina már befolyásolhatja, és adott esetben károsíthatja is egy gyermek fejlődésben levő immunrendszerét, növelve a különböző agyi diszfunkciók vagy autoimmun rendellenességek kialakulásának kockázatát.

A vakcinák adjuvánsai veszedelmes génmutációkat okozhatnak

A hivatalos irányvonal szerint az oltóanyagok nem okoznak olyan agyi és immunrendszeri diszfunkciókat, amelyeket az orvosok szokásosan az "autizmus" vagy az "autizmus spektrum rendellenesség" kifejezésekkel szoktak jelölni. De azért jó tudni, hogy az autizmussal élők illetve egyéb krónikus immunológiai és idegrendszeri zavarban szenvedők aránya éppen azóta emelkedett meg ugrásszerűen, mióta gyermekeink szervezetét ilyen nagyszámú vakcinával bombázzuk.

Az autizmussal élők száma az elmúlt harminc évben kb. a kétszázszorosára nőtt. Míg 1985-ben Amerikában tízezerből még csak egy gyerek volt érintett, 2014-ben már minden ötvenedik. Stephanie Seneff, az MIT vezető tudományos munkatársa úgy becsüli, hogy a jelenlegi tendenciát alapul véve 2025-ben már a gyermekeink fele autista lesz2.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


A vakcinák prókátorai azt állítják, hogy az autizmus "genetikai probléma", ám ez az elképzelés ma már nem állja meg a helyét. Egyértelmű bizonyítékok állnak ugyanis rendelkezésünkre azzal kapcsolatban, hogy itt epigenetikus zavarról van szó, ami azt jelenti, hogy az autizmus okát a gyermek génállományának megváltozott működésében kell keresnünk.

De vajon mi okozza ezeket a működés-, illetve DNS-változásokat? A legvalószínűbb az, hogy ebben több tényező játszik szerepet, amelyek mind a modern kor toxikus környezeti hatásaival függnek össze. Ugyanis a környezetünkben található vegyszerek és más mérgező anyagok bekapcsolhatnak normális körülmények közt inaktív, ún. alvó géneket, és kikapcsolhatnak más géneket, amelyek normális körülmények közt a védelmünket szolgálják.

Például vannak tudósok, akik szerint az autizmus terjedése kapcsolatba hozható olyan vakcinák bevezetésével, amelyekhez humán magzati sejttenyészetet, illetve legyengített retrovírusokat használnak. Az is tudományosan bizonyított, hogy az oltóanyagok higanytartalmú tartósítószerei és alumínium adjuvánsai egészségügyi problémákat okozhatnak.

A tudósok közvetlen összefüggést találtak a higanytúlterhelés és a gyerekkori autizmus között

Az elmúlt 30 évben drámai módon megnövekedett a higanynak illetve alumíniumnak való kitettségünk, és mivel szervezetünk ezeket a fémeket nem képes sem lebontani, sem eliminálni, azok idővel felgyűlhetnek a szöveteinkben. A tudósok számára nem kis kihívást jelentett annak kiderítése, hogy ez a megnövekedett higanyterhelés hosszú távon milyen hatással van az egészségünkre.

Rájöttek például, hogy vannak emberek, akiknek a szervezete genetikai vagy egyéb biológiai eltérések okán másoknál nehezebben tudja kiválasztani a higanyt. Márpedig a higany felhalmozódása a szervezetben akár végzetes is lehet.

Dr. Robert Nataf, a párizsi Philippe August Laboratory igazgatóját például azzal bízták meg, hogy derítse ki, milyen biológiai sajátosságaik vannak az autizmussal diagnosztizált gyerekeknek. Nos, Dr. Nataf rájött például, hogy közvetlen összefüggés van az autista gyerekek szervezetének megnövekedett higanyszintje és a higany eltávolitásával kapcsolatos megnövekedett porfirinek szintje között. A porfirinek olyan létfontosságú vegyületek, amelyek segítenek a szervezetnek megküzdeni a mérgekkel, ő pedig specifikusan higannyal kapcsolatos porfirinek emelkedett szintjét találta autista gyerekek szervezetében, ami túlzott higanyterhelésre utal. (A teóriát természetesen vitatják, de több szaklap is leközölte az eredményeket.)

Ahogy erre korábbi tanulmányok is rámutatnak, egy higanymérgezésben szenvedő személy testi sejtjei nem képesek felépíteni a sejtközi transzporthálózatot (microtubulus), így a sejt által termelt anyagok nem jutnak el oda, ahol szükség lenne rájuk. Márpedig ezek blokkolódása krónikus betegségekhez vezethet. Dr. Nataf a következő metaforával írja le a helyzetet: "A higany olyan, mint egy közúti baleset. Az eredmény pedig a sejtek működésének meggyengülése. A meggyengült sejt azonban hibákat követ el, ami torzulásokhoz vezet".

Az alumíniumtartalmú adjuvánsok hatására a szervezet saját magát támadhatja meg

Az oltóanyagokhoz használt alumínium még a higanynál is veszedelmesebb méreg. Az alumínium olyan az agynak, mint a cigarettafüst a tüdőnek: rendkívül nagy oxidatív stresszt okoz. Ha megnézzük, milyen tünetei vannak az alumíniummérgezésnek, azok nagyon hasonlóak az autizmus, a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar (ADHD), az Alzheimer-kór, az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS), a Parkinson kór és egyéb idegrendszeri betegségek tüneteihez.

Az alumínium-hidroxid a vakcinák legrégebben és legáltalánosabban használt adjuvánsa, amit annak ellenére "biztonságosnak" szokás tekinteni, hogy egy sor tény bizonyítja az ellenkezőjét. Egy adjuvánsnak az a szerepe, hogy hiperstimulálja az immunrendszert, annak érdekében, hogy fokozott antitest választ váltson ki egy laboratóriumilag módosított és vakcina formájában a szervezetbe juttatott vírusra vagy baktériumra.

Korábban úgy gondolták, hogy a testből pár nap alatt eliminálódik a vakcinával belekerült alumínium, de ma már tudjuk, hogy ez nem feltétlenül van így. Ugyanis egyelőre nem tisztázott genetikai vagy biológiai hajlamnak köszönhetően bizonyos emberek szervezete nehezebben képes hatástalanítani az alumíniumot, így az felgyűlik a szöveteikben, ami izomfájdalomhoz, fáradsághoz, kognitív rendellenességekhez és egyéb betegségekhez vezet.

Egy másik, viszonylag ritka betegség, ami ugyancsak az alumínium-hidroxid bevitellel függ össze, a makrofágos myofasciitis (falósejtes izompólya gyulladás)3 (MMS), amely bénító izom-, bőr- és izomhüvely fájdalommal jár. MMF-ben szenvedő emberek izomzatából vett szövetminták sötét rostszerkezetet mutattak makrofágjaik citoplazmájában, amelyekről kiderült, hogy az nem más, mint alumínium-hiperoxid. Az izomszöveteikben levő makrofágok ún. granulómákká állnak össze, és az ebből fakadó gyulladás egész testre kiterjedő fájdalmat okoz.

Az alumínium adjuváns azt teszi, amit tennie kell: erős válaszra készteti az immunrendszert. Ám ha az alumínium felhalmozódik az izmokban, akkor a szervezet önmagát támadja meg, kikényszerítve a klasszikus autoimmun reakciót. Az alumínium, rátelepedve szervezetünk vasszállító rendszerére, szabadon, minden korlátozás nélkül képes közlekedni a testünkben, keresztülhatolva olyan biológiai akadályokon is, mint az ún. vér-agy-gát, amin normális esetben más mérgező anyagok nem jutnak át. Így az alumínium idővel felgyűlik az agyban, és ott gyulladást okoz. Lehet, hogy az alumíniummérgezés szerepet játszik az Alzheimer-kór és más neurológiai illetve immunbetegségek gyors terjedésében is.

Egyes vakcinák akár hatszor annyi alumíniumot is tartalmazhatnak, mint ami rájuk van írva

Már akkor is túl sok alumínium kerül az oltásokkal gyermekeink szervezetébe, ha elhisszük, ami a vakcinák csomagolásán szerepel, ám ha ehhez a mennyiséghez még hozzávesszük azt is, ami nem szerepel rajtuk - véletlen szennyeződések miatti "eseti kitettség"- akkor a helyzet még súlyosabb. Volt olyan vizsgálat, amelynek során ötször-hatszor annyi alumíniumot találtak bizonyos vakcinákban, mint amennyi a dobozaikon szerepelt. Ráadásul nemcsak az oltóanyagokkal kerül alumínium a szervezetünkbe, hiszen az jelen van a levegőben, a vízben, az ételünkben, az italunkban, a kozmetikai szereinkben, a dezodorainkban és sok más általánosan használt fogyasztási cikkben is. Nem csoda, hogy ahogy nő gyermekeink szervezetének alumíniumterhelése, úgy válnak egyre gyakoribbá a gyermekkori neurológiai rendellenességek.

Okozhatnak-e a vakcinák visszafordíthatatlan agykárosodást?

Bár egy sor biológiai mechanizmus is szerepet játszik a vakcinák által okozott agyi gyulladások és immundiszfunkciók kialakulásában, a kulcsot a nehézfémek agyra gyakorolt mérgező hatásának megértéséhez mégis egy viszonylag új diszciplina, a neuroimmunológia szolgáltatja. Az agy immunrendszerét olyan sejtek alkotják, amelyeket mikrogliáknak hívunk, és amelyek hasonlóan működnek, mint a test egyéb részeiben található makrofágok. Az ember agyában annyi mikroglia van, ahány neuron - ezek gyakorlatilag az egész agyszövetet beburkolják, és kifejezetten mozgékonyak, úgyhogy bárhova eljutnak, ahol idegen részecskéket kell azonosítni és megsemmisíteni, amelyek veszélyt jelenthetnek az idegsejtekre.

A mikrogliák, amelyeknek kulcsszerepük van az agyi immunválaszokban, gyulladáskeltő molekulákat állítanak elő. Ez a gyulladásos válasz azonban kétélű fegyver. Ha a gyulladás tartós, akkor károsíthatja az agyszöveteket - és ez a károsodás akár visszafordíthatatlan is LEHET. Ha a mikrogliák összezavarodnak és "hiperaktívvá" válnak, akkor megtámadnak mindent, ami az útjukba kerül, és ez adott esetben kognitív zavarokhoz, demyelinációs betegség kialakulásához, tartós agykárosodáshoz vagy akár halálhoz is vezethet. Vagyis ily módon a vakcina adjuvánsok valóban okozhatnak visszafordíthatatlan agykárosodást, különösen erre genetikailag hajlamos csecsemőknél és gyerekeknél, akik valamilyen diagnosztizált vagy nem diagnosztizált idegrendszeri vagy immunrendszeri zavarban szenvednek. (Mint egy másik cikkben olvashatja, elég egyértelmű a kapcsolat az Hepatiti B oltás és a szklerózis multiplex között)

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Ha az ön gyermeke hajlamos a normálistól eltérő, hiperszenzitív immunválaszokra, akkor nagyobb eséllyel fog rosszul reagálni az oltásokra. Ám mivel közismert módon jelenleg még a tudósok sem tudnak eleget a vakcinák biztonságosságáról, az orvosok aligha tudják megbízhatón előre jelezni, hogy egy-egy oltás melyik gyereknél milyen mellékhatást fog okozni. A szülőket amúgy sem szokták figyelmeztetni az összes kockázatra, még akkor sem, ha a gyereknél korábban már okozott problémát valamely vakcina, vagy ha tudható, hogy olyan idegrendszeri vagy immunrendszeri rendellenességben szenved, ami az ő személyes kockázatát jelentősen megnöveli.

A vakcinák mellékhatásait a legritkább esetben kötik a vakcinákhoz

A vakcinákra adott reakciók esetében rendkívül nehéz bizonyítani az ok-okozati összefüggést. Hacsak a tünetek nem azonnaliak és drámaiak, sem a szülő, sem az orvos nem gondol arra, hogy a gyermek egészségromlása a korábban kapott oltásokkal lenne kapcsolatban. Ha a szülő beszámol a gyerekorvosnak a tünetekről, többnyire azt a választ kapja, hogy azokat nem okozhatta a vakcina - pusztán "véletlen egybeesésről" van szó. Csak az egészen szélsőséges, adott esetben életveszélyes esetek landolnak a szövetségi vakcina-bíróság előtt - vagyis azok, ahol a szálak könnyen összeköthetők. De ekkorra a baj sajnos már megtörtént, és többnyire nem is visszafordítható.

Az Oltások Mellékhatásait Nyilvántartó Rendszer (VAERS)4 adatbázisa 8000 különböző vakcina mellékhatást tart nyilván, a helyi duzzanattól és anafilaktikus sokkon át az autizmusig, a kómáig és a halálig5. Ám a korábban már említett tényezők miatt a valóságos szám ennél is jóval magasabb is lehet, hiszen a mellékhatások döntő többsége nyilvánvalóan feltáratlan marad.

A kormány legféltettebben őrzött titka: a Vakcinák Károsultjait Kompenzáló Alap

Mivel az illetékesekből minden alkalommal dührohamot vált ki, ha valaki nyilvánosan kétségbe meri vonni, hogy az oltóanyagok tényleg biztonságosak, az ember azt gondolná, hogy az Egyesült Államok kormánytisztviselői meg vannak győződve róla, hogy a vakcinák mindenki számára ártalmatlanok. Ezzel szemben a valóság az, hogy évtizedek óta tisztában vannak azok súlyos kockázataival, ahogy azt is tudják, hogy bizonyos emberek másoknál jobban ki vannak téve az oltások mellékhatásainak, amelyek egész életükre megbetegíthetik őket, vagy akár a halálukat is okozhatják.

Az oltóanyaggyártók nyomására, akik féltek a vakcinák által okozott egészségkárosodások miatt nyakukba zúduló perektől, a Kongresszus létrehozta a Vakcinák Károsultjait Kompenzáló Alapot (angol rövidítés VICP). A vakcinák által okozott egészségkárosodást az ún. Vakcina Bíróság6 (US Court of Claims) állapíthatja meg, és a VICP bizonyos esetekben gyorsított, peren kívüli eljárás keretében anyagi kártérítést ad a vakcinák áldozatainak, összhangban az 1986-os ún. Vakcina-károsult Gyerekekért Törvénnyel (National Childhood Vaccine Injury Act)7, amely törvény gyakorlatilag felmenti mind az oltóanyaggyártókat, mind pedig a gyerekorvosokat és más szolgáltatókat az összes erkölcsi és anyagi felelősség alól az oltások okozta egészségkárosodásokért illetve halálesetekért.

Sajnálatos módon háromból két VICP-hez forduló vakcina-károsult üres kézzel kénytelen távozni, ugyanis a legtöbb család egy fillért sem kap ebből az alapból, vagy ha mégis, akkor csak nevetségesen hosszú várakozás után. Sok szülő nem is tud a kártérítési alap létezéséről, ezért elmulasztja az igénye benyújtására rendelkezésre álló rövid határidőt (ami az oltóanyag által okozott halál esetében két év, tartós egészségkárosodás esetében pedig három év az első tünetek jelentkezésétől számítva).

A kártérítésért folyamodó szülők nem azért fordulnak a Vakcina Bírósághoz, mert ellenezték, hogy a gyermeküket beoltsák, hanem azért, ami azután történt velük, hogy beoltották őket. Ahogy Dawn Loughborough vakcina-aktivista mondja a VICP-ről:

Az Országos Oltási Programot a gyerekeink érdekében hoztuk létre. Azért, mert meg akartuk védeni őket a fertőző betegségekkel szemben. De egy idő után mintha a program fontosabbá vált volna, mint a gyerekeink.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre

 

 

 

Hivatkozások

 

1, http://www.cdc.gov/vaccines/schedules/

2, Autism Rates To Increase By 2025? Glyphosate Herbicide May Be Responsible For Future Half Of Children With Autism

3, Israeli E, Agmon-Levin N, Blank M, Shoenfeld Y. Macrophagic myofaciitis a vaccine (alum) autoimmune-related disease. Clin Rev Allergy Immunol. 2011

Oct;41(2):163-8. doi: 10.1007/s12016-010-8212-4.

4, https://vaers.hhs.gov/index

5, http://www.vaccinationcouncil.org/2013/10/19/revelations-by-shawn-siegel/

6, http://www.uscfc.uscourts.gov/vaccine-programoffice-special-masters

7, http://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/index.html