Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Mihalovic, D:
Orvosok saját bevallásuk szerint rákosnak diagnosztizálnak egészséges embereket, hogy több pénzre tegyenek szert

Fordította:Szabó-Velvárt László

Forrás:Mihalovic, D: More Doctors Confessing To Intentionally Diagnosing Healthy People With Cancer To Make Money

Az alábbi írás nem a hazai helyzetről szól, de tanulságai óvatosságra intenek mindenkit. A túldiagnosztizálás kockázata anélkül is nagy, hogy orvosok ezt szándékosan követnék el merő pénzéhségből. Ugyanakkor az emberek az egész világon hasonlóan gondolkodnak, így hamis illúziókat sem érdemes táplálni. Ahol kísértés van, ott mindig lesz, aki el is csábul.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Gyakrabban előfordul, mint hinné. Az elmúlt években több orvosról is kiderült, hogy esküjét megszegve szándékosan hamis rákdiagnózist adott egészséges embereknek, majd kemoterápiás mérgekkel kezelte őket, hogy felvehesse az ezért járó jutalékot.

És miért ne csalnának, mikor az egész rákipar hatalmas koholmányra épül? Senki ne csodálkozzon, hogy manapság világszerte sokkal több pénzt fektetnek kemoterápiás szerek és sugárkezelések fejlesztésébe, mint a megelőzésbe, hiszen a betegség megelőzéséből nem lehet pénzt csinálni, a kezeléséből viszont igen.

Egy ismert michigani onkológus, Dr. Farid Fata tavaly bíróság előtt ismerte el, hogy pénzért szándékosan hamisan diagnosztizált rákkal egészséges embereket, majd kemoterápiás szerekkel kezelte őket, mert abból anyagi haszna származott.

Fogadni mernék, hogy a pácienseit sokkolta a hír. Hiszen, ugyan ki hinné, hogy az orvosa ilyesmire képes? Ugyan már, ez agyrém! Pedig jobb, ha tudjuk, hogy ez más betegségek esetében is előfordul, ahol az orvos részesedést vagy jutalékot kap, ha a páciensét egy bizonyos szerrel kezeli. Az ember ugyanolyan áruvá válik, mint bármi mást.

"Ezek az orvosok igazából lelkiismeretlen és gátlástalan üzletemberek. Csak annyi a különbség, hogy ők a betegeik egészségével és a bizalmával üzletelnek - ami tekintettel arra, hogy pénz is van a dologban, roppant veszélyes kombináció" - mondja Dr. Sayed Mohhamed, nyugalmazott onkológus, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy az elmúlt évtizedben a helyzet tovább romlott.

Fata a beismerő vallomásában név szerint felsorolta azokat a szereket, amelyeket az évek során indokolatlanul írt fel a betegeinek. És többször is elmondta, hogy "Végig tisztában voltam vele, hogy ezt elfogadható orvosi indikáció nélkül teszem".

Fatát az egészségügyi ellátórendszerrel szemben elkövetett 35 millió dollár értékű csalással vádolják, ilyen összegben állított ki számlát fölösleges onkológiai és hematológiai kezelésekért. Fata 2009-től mostanáig folytatta üzelmeit különböző egészségügyi vállalkozásain keresztül.

Barbara McQuade államügyész életfogytiglani börtönt fog kérni rá, arra hivatkozva, hogy ilyen égbekiáltó orvosi bűncselekménnyel még nem találkozott, amióta a hivatalában van. Fata ugyanis nemcsak az egészségbiztosítót károsította meg - ez minden biztosítási csalásban közös -, hanem szándékosan ártott a betegeinek is.

Csalás a statisztikával

Az egyik a prosztatarák, ahol gyakran előfordul, hogy az orvos hamis prognózist ad a betegség várható lefolyásáról, és elhallgatja a páciens elől a tényeket. A prosztata vérvizsgálat (PSA) egy prosztata-specifikus antigén, egy, a prosztatamirigy által termelt fehérje kimutatására szolgál. Azt szokták mondani, hogy ha ez az érték magas, akkor a páciensnek valószínűleg prosztatarákja van. A baj csak az, hogy ez nem mindig van így, és még ha így is van, a prosztatarák nem feltétlenül halálos betegség. A férfiaknak mindössze 3 százaléka hal meg prosztatarákban. A PSA-vizsgálat sokszor túldiagnosztizáláshoz vezet, ami után rendszerint szövettani vizsgálat, majd olyan kezelések sorozata következik, amelyek impotenciát és inkontinenciát okoznak. A megismételt szövettani vizsgálat pedig a rákos sejtek szóródásához, illetve azoknak közvetlenül a véráramba, ill. a nyirokrendszerbe kerüléséhez vezethet. Az orvosok 90%-a, aki a prosztatarák kezelését javasolja a betegének, jutalékot kap minden egyes kezelés után, amely kezelés hosszú távon kockázatokkal jár, és akár végzetes is lehet azok számára, akik vakon bíznak az orvosukban, vagy hagyják magukat megtéveszteni a hamis statisztikák által.

Több tucat átfogó vizsgálat igazolja, hogy a férfiak 97%-ánál, akinek a prosztatájában a szövettani vizsgálat rákot mutat ki, a rák vagy soha nem szóródik a prosztatamirigyen kívülre, és így tüneteket sem okoz, vagy meghal a páciens valami másban még jóval azelőtt, hogy a rákos sejtek áttétet képeznének a prosztatán kívül. Abban a 3%-ban meg, amikor a tumor valóban agresszíven terjed, és tüneteket is okoz, a rákos sejtek többnyire már a felfedezésük előtt szétszóródnak a szervezetben, így ezekben az esetekben a sebészeti beavatkozás sem segít a betegen.

Nos, az orvosok nagy része az egyetem után még minimum hét évig posztgraduális képzésben vesz részt, ahol elvileg mindent megtanul az ember érzelmi, mentális és fizikai felépítéséről. Ezek után elvárható lenne, hogy mindent megtegyenek a betegeikért, ami emberileg lehetséges, de ez a valóságban sajnos nincs így. Sok orvos ugyanis kizárólag saját magával, illetve a saját egzisztenciájával van elfoglalva, és a nagy pénzhajhászásban éppen a betegei érdekeit téveszti szem elől, rosszabb esetben még árt is nekik.

De vegyünk egy másik példát. Nők gyakran hallják, hogy méheltávolítással a rák és sok más betegség kivédhető. Ez a valóság szándékos elferdítése. Az eddigi kutatások ugyanis egyáltalán nem igazolják, hogy a méheltávolítás növelné a nők túlélési esélyeit, tehát felesleges őket ilyen agresszív, műtéti beavatkozásnak kitenni.

Ahogy a mellrákszűrés is csak növeli a mellrák halálozás kockázatát, a megelőzésre viszont teljesen alkalmatlan. Bár semmilyen tényadat nem támasztja alá, hogy a rendszeres mammográfiai szűrésnek bármilyen életkorban bármilyen haszna lenne, a Mammográfiai Társaság (Society of Breast Imaging, SBI) és az Amerikai Radiológiai Társaság (American College of Radiology, ACR) ajánlása szerint 40 fölött minden nőnek, 40 alatt pedig a "veszélyeztetetteknek" rendszeresen mellrákszűrésen kellene részt venniük.

Az USA-ban a 25-39 éves korosztályban az előrehaladott mellrákkal diagnosztizált nők száma 1976 és 2009 között megduplázódott, ami nem lehet véletlen. A növekedés oka minden valószínűség szerint a diagnosztikai módszerekben keresendő.

A New England Journal of Medicin meghökkentő tanulmányt tett közzé azzal kapcsolatban, hogy a mammográfiai szűrővizsgálatok jóval több kárt okoztak azon nők millióinak, akik az elmúlt 30 évben ezt tekintették a mellrák megelőzés fő eszközének, mint amennyi hasznot hajtottak. (Erről bővebben olvashat a 2015 decemberi Paleolit Életmódmagazinban)

Nem lenne itt az ideje, hogy felébredjünk végre, és megértsük, hogy ez sem szól másról, csak a pénzről?

A kemoterápia nem gyógyszer, hanem lassan ölő méreg

A kemoterápia serkenti a rák növekedését és hosszú távon növeli a halálozási rátát. A legtöbb kemoterápiával kezelt beteg a kezelést követő 10-15 évben meghal, vagy különböző betegségek támadják meg. A kemoterápiás szerek ugyanis tönkreteszik az immunrendszert, idegrendszeri zavarokat okoznak, gátolják a belső elválasztású mirigyek megfelelő működését és végső soron mérgezik a páciens szervezetét. A kemoterápiával kezelt emberek gyakorlatilag életük végéig betegek maradnak. Ennek ellenére a módszer terjed, mert a rákipar fokozatosan kiszorítja a piacról a biztonságos és hatékony gyógymódokat, és helyettük a saját szabadalmazott, drága és toxikus termékeit reklámozza, amelyek sokkal többet ártanak a betegnek, mint amennyit használnak. És mindezt roppant hatékonyan teszi, mert utóbbiakból mesés anyagi haszonra tesz szert.

Hogy 5 év túlélés után a rákos beteget gyógyultnak tekintik, annak az az oka, hogy a legtöbbjük állapota ezután kezd romlani. Márpedig, ha a rákipar ezt elismerné, azzal ártana az üzletnek. Nekik az a jó, ha az emberek nem tudják, hogy hosszú távon az áttételes rákban szenvedő betegek 97%-ánál a kemoterápiás kezelés kudarccal végződik. Akkor 5 év helyett minimum 10 évben kellene megjelölniük azt az időszakot, ami utána beteg valóban gyógyultnak tekinthető, és kiderülne a teljes igazság a kemoterápiás szerek költséghatékonyságáról, az immunrendszerre, az életminőségre, illetve a morbiditási és mortalitási rátára gyakorolt hatásáról. Akkor ország-világ előtt világossá válna, hogy a kemoterápiás kezelések nagyon kevéssé vagy egyáltalán nem javítják a rákos betegek túlélési esélyeit. Ám mióta kemoterápia létezik, ilyen kutatást soha nem végeztettek független kutatókkal. Kizárólag olyan tanulmányok hozzáférhetők, amelyeket a gyógyszeripar által szponzorált intézmények és kutatók készítenek.

Hogy miért? Mert a rákipart kizárólag a pénz, a profit és a kapzsiság mozgatja. Az egészségügyi intézmények pedig behódolnak, mert a probléma gyökeres megszüntetése senkinek nem érdeke. És nincs a világon olyan állami intézmény, amely megvédené az embereket ezektől a mérgektől, vagy felhívná a lakosság figyelmét a környezetünkben és a táplálékunkban levő rengeteg rákkeltő anyagra, mert ez is valakinek a profitját csökkentené. Márpedig itt őrületesen nagy pénzek forognak kockán.

Dr. Farid Fata csak logikus következménye ennek a rendszernek. Rajta kívül még ezer és ezer orvos és onkológus praktizál az Egyesült Államokban és másutt, akik hasonló bűncselekményeket követnek el, ám mivel a radar alatt repülnek, sosem fogják elkapni őket.

És mivel továbbra is próbáljuk elhitetni az emberekkel, hogy mérgekkel meg lehet gyógyítani a rákot, a betegek továbbra is meg fognak halni, viszont az őket kezelő orvosok addig is jól járnak. De azért időnként a jövőben is elkapunk majd egy-egy Dr. Fata-szerű alakot, aki kapzsiságában a legelemibb óvatosságról is megfeledkezik, ezeket törvényen kívül helyezzük és kivonjuk a forgalomból, mondván, hogy egészséges embert nem szabad pénzért kemoterápiás kezelésnek alávetni. Vagyis keményen elítéljük és a törvény szigorával sújtunk le arra az orvosra, aki pénzért egészséges embereket mérgez meg, de büszkén kiállunk azok mellett, akik pénzért beteg embereket gyilkolnak lassan ölő mérgekkel. Hát nem őrület?

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre