Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Öt jó dolog
a házasságról, amit senki nem mond el Önnek

Fordította: Mezei Elmira

Forrás: Five positive truths no one tells you about marriage

Az igazi megtalálásának, akinél meg tudunk állapodni, mindenképpen megvannak az előnyei.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Nem titok, hogy a házasság nem mindig könnyű. Két különböző személyiség összecsiszolódása, akiknek megvan a saját előtörténetük, különböznek hóbortjaikban, álmaikban és céljaikban, mindig kihívás. De mivel a (legtöbb) házasság szereteten alapszik, ezt biztosan megéri ünnepelni.

Lássuk a házasság (vagy a hosszú távú kapcsolatok) pozitívumait (mert nem mindenki akarja, vagy tudja kimondani azt a bizonyos boldogító igent):

1. A házasság jó móka lehet

Mikor egy ideje együtt vagy már a pároddal, kialakulnak bizonyos saját különbejáratú viccek, a humorotok és mondásaitok saját titkos nyelve, és a házi használatú népszerű kulturális hivatkozások. Lehet, hogy számotokra a szórakozás azt jelenti, hogy jótékony célú, brutálisan kemény akadályversenyen vesztek részt együtt, vagy esetleg nagy dózisban nézitek a kedvenc TV sorozatotok epizódjait. Az együttlét pillanatai, a közös nevetés, és egymás társaságának az élvezete mind nagy érték.

2. A házasság nem jelenti azt, hogy nincs több szex

Felejtsd el azt a klisét, hogy a szex véget ér a házassággal! Lehet, hogy bizonyos kapcsolatokra nézve ez igaz, mások viszont felszabadítónak találják azt a biztonságot és bizalmat, amit egy hosszú távú partnerrel lehet megélni. A házastársi szexben van valami hitelesség, valami, ami a szeretetből és a tiszteletből ered. A vágyak közös feltérképezése, az őszinte és világos kommunikáció arról, hogy mit szerettek és mit nem. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek csúcsok és mélypontok, sőt, néha teljes aszály. Lesz, amikor tényleg csak tévéztek és relaxáltok. Máskor a libidótok nem épp azonos szinten lesz, de a szex a házasságban ezzel együtt is elképesztően jó tud lenni.

És a szexet félretéve, az egymásba simulós együtt alvás, mint olyan, bizony elég csodás.

3. A gyerekek mindent megváltoztatnak - de nem feltétlenül negatív irányban

Nora Ephron írónő mondta: "Egy gyerek olyan, mint egy kézigránát. Amikor megszületik a baba, robbanás keletkezik a házasságban, és mire eloszlik a füst, a házasság nem ugyanolyan, mint előtte volt."

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Az az igazság, hogy a gyerekvállalás feszültté teheti, de meg is erősítheti a kapcsolatot, néha egy napon belül mindkettő… Mielőtt megszületnek a gyerekeid, absztrakt módon elképzeled, hogy a dolgok változni fognak. Ez elég nyilvánvaló. És mégis, ameddig nem vagy benne az álmatlan éjszakák, a véget nem érő pelenkázás és a csontig hatoló kimerültség kellős közepében, addig nem fogod fel teljesen, mi történik.

Nemrég, mikor a fiam rosszullétre ébredt éjjel 2-kor, és a férjemmel álomtól kótyagosan botorkáltunk a lakásban lázcsillapítót és hőmérőt keresve, egyszer csak azt mondta: "Tudod mit? Nincs senki, akivel szívesebben takarítanék hányást, mint veled." És lehet, hogy csak azért, mert hullafáradt voltam, de úgy éreztem, hogy ez a legromantikusabb dolog, amit életemben hallottam. Mint ahogy a szervezetünk is hozzáigazodik a kevesebb alváshoz, a kapcsolatok is (remélhetőleg!) hozzászoknak az élet új ritmusához, amit egy gyerek magával hoz.

4. A nehéz idők megerősíthetik a párkapcsolatodat

Gyakran a leg embert próbálóbb idők hozzák ki a legjobbat a párokból, mert még jobban összekovácsolják két ember szövetségét. Amíg az életben sok olyan stresszt kell átélnünk, amit nem választhatunk meg, addig azt általában megválaszthatjuk, hogy kivel éljük át. Komoly betegség, munkanélküliség, veszteség, gyász, ezekben a helyzetekben eláraszthat a hála a társadért, a jelenlétéért, a támogatásáért. Sokéves együttlét után a társad pontosan érzi, hogy mire van szükséged, és mire nem.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Az egy dolog, amikor a házastársi esküben a párod szájából elhangzik, hogy betegségben és egészségben is melletted lesz (és a kettő között minden egyébben is), az meg egy másik, amikor krízishelyzetben ezt tényleg meg is teszi. És ez egy elképesztően jó érzés.

N., az egyik nagyon kedves, éppen mellrákkal küzdő kétgyerekes fiatal barátnőm mondta a férjéről: "Kitart mellettem egészségben és betegségben. Akkor is, amikor nincs hajam, menopauzában és egyéb nehézségekben vagyok a rák miatt. Amikor látom, hogyan van együtt a gyerekekkel, miként kompenzál azokban a dolgokban, amiket én most nem tudok csinálni velük, minden nappal csak még jobban szeretem."

5. Az ismerősség nem egyenlő az unalommal

Van valami nagyon különleges abban, hogy valaki kívül-belül ismer (néha jobban, mint te magadat) és minden hibáddal együtt szeret téged. Annyi év után, a bizonyosság, hogy valaki támogat és szeret, és az érzés, hogy számodra ő jelenti az otthont, nagy kiváltság. És a kis dolgok is számítanak, például hogy tudtok ülni csendben, mert nem muszáj a teret mindig kitölteni beszéddel. És felébredni reggel az imádott személy mellett, az alvástól gyűrött arccal, hálásan, hogy ő téged választott és te őt.

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre