Feliratkozás hírlevélre

Print Friendly and PDF

Dr. Mercola:
Az emlőrákos szövetminták 99%-a parabént tartalmaz

Fordította, kivonat : Mezei Elmira

Forrás: Dr. Mercola: 99% of Breast Cancer Tissue Contained This Everyday Chemical (NOT Aluminum) May 24 2012

 

A Google adatkezelési elvei

 

Új kutatásokban a rákos humán mellszövetekben talált parabéneket vizsgálták és arra mutatták rá, hogy az izzadásgátló dezodorok és egyéb kozmetikumok megnövelik a mellrák esélyét.

Ez a kutatás, amelyről a Journal of Applied Toxicology című neves szaklapban is megjelent egy vezércikk, azt vizsgálta, hogy hol jelennek meg az emlődaganatok, és azt találta, hogy magasabb koncentrációjú parabének voltak a mell felső-külső negyedében és a hónaljban, ahol a dezodorokat alkalmazzuk. A parabéneket tartósítószerként használják a dezodorokban és sok egyéb kozmetikumban, valamint naptejekben. Korábbi vizsgálatokban kimutatták, hogy minden parabén ösztrogénszerű aktivitást mutat a humán emlőrák sejtekben.

Az izzadásgátlók egy másik komponense, az alumínium klorid is hasonlóan viselkedik, mint a rákkeltő anyagok, amennyiben molekuláris átalakulást biztosít a ráksejtekben. A vizsgálatokról beszámoló cikk szerzői szerint "ezek az anyagok nem annyira biztonságosak, mint korábban hittük, és még több kutatás szükséges".

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


A mellrákos szövetek 99%-a parabént tartalmaz

A Barr és mtsai. által végzett, idézett vizsgálatban egy vagy többféle parabén észtert találtak 40 emlőeltávolításból vett 160 szövetminta 99%-ában. Nem volt korreláció a parabén koncentráció és az életkor, a szoptatás hossza, a tumor elhelyezkedése, vagy a tumor ösztrogén receptor tartalma között.

Igaz ugyan, hogy a dezodorok a parabének gyakori forrásai, a vizsgálatban résztvevő 40 páciens közül 7 soha életében nem használt dezodort. Ez azt jelenti, hogy a parabének, forrásuktól függetlenül fel tudnak gyülemleni az emlő szöveteiben. És nagyon sok kozmetikumban illetve gyógyszerben jelen vannak, de a bőrön keresztül bejutott parabének jelentik a legnagyobb terhelést.

A parabének biztonságosságát SOHA nem mutatták ki….

Elképesztően hangzik, de igaz, hogy annak ellenére, hogy rendkívül elterjedt a használatuk, e kémiai anyagok toxikológiáját alig tesztelték. Egyetlen vizsgálat sem követi a rákkeltő anyagokkal kapcsolatos elfogadott sztenderd protokollt. Az egyik hivatkozott vizsgálat pl. egy 1956-os patkánykísérlet! És erre alapozzák a humán biztonságosságot… Ezen kívül a legtöbb vizsgálatban a szájon át bevitt parabének hatását vizsgálják, ami csupán feltevéseken alapszik.

A parabének ösztrogénszerű aktivitása

Az ösztrogének, akár szintetikus, akár természetes formában, elsőszámú rizikó faktort jelentenek a mellrákra. Kb. 20 különböző vizsgálat mutatta ki, hogy a parabének ösztrogénszerű aktivitást fejtenek ki, ami összefüggésbe hozható az ösztrogénérzékeny tumorokkal. Egy 2011-es vizsgálat beszámolt arról, hogy a metylparabén elősegíti a sejtciklust, és a humán emlősejteket ellenállóbbá teszi az apoptózisra (a rosszindulatú folyamatot kontrolláló sejtelhalás), ami a rosszindulatú tumor burjánzásának molekuláris alapját adja. Egy 2007-es vizsgálat kimutatta, hogy a butylparabén és a propylparabén DNS károsodást okoz.

Az emlőrák gyakoriságának növekedése összefüggésbe hozható a vegyi anyagokkal

A kozmetikumokban lévő vegyi anyagok egészségkárosító hatásának hipotézisét két kulcsfontosságú megfigyelés támasztja alá:

1. Az elmúlt évtizedekben megemelkedett az emlőrákok előfordulási gyakorisága, ami számos párhuzamosan változó életmódbeli kérdéssel függ össze: étrend, elhízás, és a tesztelés nélküli vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikumok használata.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


2. A tumorok irreálisan nagy százaléka az emlő felső-külső negyedében alakul ki, és több daganatot találnak a bal, mint a jobb mellben. Ez arra utal, hogy mivel az emberek többsége jobbkezes, a bal hónaljra öntudatlanul is több dezodort teszünk.

Az az állítás, hogy "nincs bizonyíték arra, hogy a dezodorok kapcsolatba hozhatók az emlőrákkal" technikailag helytálló, de csupán azért, mert nem készültek megfelelő vizsgálatok a lehetséges kapcsolat feltárására. Az ilyen kijelentések pedig hamis bizonyosságot sugallnak, elkendőzik a megnyugtató eredmények hiányát.

Alumínium - egy másik rákkeltő anyag a dezodorokban

Az izzadásgátlók, az aktív alumínium összetevő által eltömítik, elzárják a hónaljban lévő pórusokat. Ez akadályt képez a szervezet egyik méregtelenítő pályáján, a hónalji izzadtsággal nem tudnak távozni a toxinok. Felmerül a kérdés, hogy a ráfújt vagy golyós dezodorral bedörzsölt fémek hová kerülnek?

A parabénekhez hasonlóan, az alumínium sók ugyancsak utánozzák az ösztrogént, és az alumínium az emlőszövetekben szívódik fel. Bizonyos kutatók szerint az emelkedett alumínium szint biomarkerként használható azoknál a nőknél, akik emiatt megnövekedett emlőrák rizikót hordoznak.

Az alumínium sók az izzadásgátlók kb. 25%-át képezik. Egy életen át tartó használatuk során komoly mennyiség halmozódhat fel ebből a talán a higanynál is mérgezőbb fémből. Az oltások mellett az izzadásgátlók a legjelentősebb alumíniumforrások!

A természetes dezodorokkal is vigyázni kell

Sokfajta vegyi anyagoktól és alumíniumtól mentes dezodort lehet kapni, és ezek között számos biztonságos alternatíva létezik. A kristálydezodorokra gyakran ráírják, hogy alumíniummentes, de néhányuk timsót tartalmaz, ami más néven alumínium-kálium-szulfát (E522 vagy potassium alum). Ez egy természetes ásványi sókból álló anyag, aminek a molekulái túl nagyok ahhoz, hogy a bőrön keresztül felszívódjanak. Egy védőréteget képeznek a bőrön, amely megakadályozza az izzadtságszagot okozó baktériumok szaporodását. Sok rákterápiás centrum ajánlja őket. Igaz, hogy jobb alternatívát kínálnak, mint a legtöbb dezodor, de nem teljesen alumíniummentesek, és a parabéntartalmat is árgus szemekkel figyelni kell!

Évtizedek óta nem használok semmilyen dezodort, természeteset sem. Észrevettem, hogy sárga színű foltot hagynak az ingeimen. Először arra gondoltam, hogy ez az izzadtságomtól van, de hamar rájöttem, hogy a dezodorokban lévő vegyi anyagok okozzák. Rendszeresen megmosom a hónaljam szappannal és vízzel, és ez teljesen jól működik. Ha rendszeresen napoztatom a hónaljamat, akkor az UV sugárzás sterilizálja, és a D vitaminszintemnek is jót tesz. Akkor semmi szaga nincs a hónaljamnak, még mosakodás nélkül sem.


A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Mit lehet tenni az emlőrák megelőzésére?

Az amerikai nők körében a bőrrák mellett a mellrák a leggyakoribb. Sajnos, míg az Amerikai Rák Társaság nagy erőkkel biztatja a nőket a mammográfia igénybe vételére, addig megközelítőleg sem tesz eleget a valós prevencióval kapcsolatos edukáció terén. Az alábbi életmód változtatások segíthetnek csökkenteni a mellrák kialakulásának rizikóját:

  • Radikálisan csökkentsük a cukor és a fruktóz bevitelét! Az inzulinszint normalizálása az egyik leghatékonyabb eszköz, amellyel csökkenthetjük a rák rizikót. Sajnos ma még nagyon kevés onkológus érti meg, és használja fel ezt a tudást. Az Amerikai Rák Központok (Cancer Centers of America) az egyik kivétel. Náluk szigorú étrendi változtatások szerepelnek a rák kezelésének programjában. A fruktóz különösen veszélyes, mert kutatások igazolták, hogy a fruktóz egyenesen felgyorsítja a tumornövekedést.
  • Optimalizáljuk a D vitamin szintünket! Ideális esetben 50 ng/ml felett kell legyen, de a 70-100 ng/ml közötti érték már radikálisan lecsökkenti a rákrizikót. A biztonságos napozás a leghatékonyabb D vitamin szint növelő. Utána következik a biztonságos szoláriumok használata, majd végső megoldásként a D3 vitamin szájon át való szedése. (lásd. bővebben: Napfényvitamin)
  • Tartsuk meg az ideális testsúlyunkat! Ezzel nem lesz probléma, ha valaki megfelelően táplálkozik és hatékony, nagy intenzitású edzéseket tart. Azért is fontos lefogyni, mert az ösztrogén a zsírszövetben termelődik.
  • Gondoskodjunk sok állati eredetű omega-3 zsírsav beviteléről! A legjobb forrás a tengeri halak, rákok olaja. Az omega-3 hiány gyakori mögöttes faktor a rákbetegségnél.(lásd. Kedvezmények oldala
  • Ne igyunk alkoholt, vagy csökkentsük egész minimálisra.
  • A nők kizárólag szoptassanak a baba hat hónapos koráig. Tanulmányok igazolják, hogy ez csökkenti a mellrák rizikóját.
  • Vigyázzunk, hogy ne legyen vastöbblet a szervezetünkben! Ez nagyon gyakori állapot a már nem menstruáló nőknél. Az extra vas erőteljes oxidánsként működik, megnöveli a szabad gyököket, és ezáltal a rák rizikóját. Tehát, ha menopauza után van valaki, vagy mellrákja van, akkor feltétlenül csökkenteni kell a ferritin szintet a szervezetében. A ferritin az a vasszállító fehérje, aminek az értéke nem haladhatja meg a 80-at. Ha ennél magasabb, tanácsos véradás útján lecsökkenteni.(bővebben lásd: Vashiány és vastöbblet

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre