Dr. Mercola:
További jó hírek az Ivermektinről

Fordította:Szendi Gábor

Forrás:Joseph Mercola: More Good News on Ivermectin

Az ivermektin körül nem csitul a vita.

 

A Google adatkezelési elvei

 

A lényeg röviden

- Az ivermektin egy parazitaellenes gyógyszer, amely még hasznosabb lehet a COVID-19 ellen, mint a hidroxiklorokvin (HCQ). A HCQ-hoz hasonlóan azonban az ivermektin alkalmazását is világszerte visszaszorították, lebeszélték, sőt, még óvtak is tőle, annak ellenére, hogy évtizedek óta biztonságosan alkalmazzák más betegségekre.

- Az Egyesült Államokban a Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) az ivermektin széles körű alkalmazását szorgalmazza, mind megelőzésre, mind a COVID-19 valamennyi fázisának kezelésére.

- Az ivermektint az teszi különösen hasznossá a COVID-19 esetében, hogy mind a betegség kezdeti vírusos szakaszában, amikor vírusellenes szerekre van szükség, mind pedig a gyulladásos szakaszban, amikor a vírusterhelés lecsökken és gyulladáscsökkentők válnak szükségessé.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


- A WHO által finanszírozott tudományos felülvizsgálat megállapította, hogy az ivermektin 75%-kal csökkentette a COVID-19 halálozását. Emellett növelte a vírusürítést is. Egy nagyobb számú tanulmány metaanalízise a halálozások 68%-os csökkenését állapította meg.

- Az ivermektin szilárd tudományos alátámasztása ellenére a WHO, az amerikai FDA (amerikai gyógyszerhatóság) és az NIH (Nemzeti Egészség Intézet) mind elutasítja a gyógyszer ajánlását, mivel "nem áll rendelkezésre" elegendő bizonyíték.

A COVID-19 kezelését illetően számos nyugati nemzetet hátráltat az orvostudomány átpolitizálása. A média és számos közegészségügyi szakértő egész 2020-ban óva intett a hidroxiklorokvin (HCQ) alkalmazásától, annak ellenére, hogy sok gyakorló orvos hangsúlyozta a hatásosságát és életmentő jellegét. A legtöbbjüket elhallgattatták az online cenzúrával. Néhányan még az állásukat is elvesztették azért a "bűnért", hogy nyilvánosan megosztották a gyógyszerrel elért sikereiket.

Egy másik, évtizedek óta ismert parazitaellenes gyógyszer, amely még a HCQ-nál is hasznosabb lehet, az ivermektin. A HCQ-hoz hasonlóan az ivermektin is szerepel az Egészségügyi Világszervezet alapvető gyógyszerek listáján, de előnyeit a közegészségügyi tisztviselők szintén figyelmen kívül hagyják, és a mainstream média is tagadja.

Az Ivermektin egy szívférgesség elleni gyógyszer, amelyről kimutatták, hogy in vitro gátolja a SARS-CoV-2 szaporodását.(1) Az Egyesült Államokban a Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) az Ivermektin széles körű alkalmazását szorgalmazza, mind megelőzésre, mind a COVID-19 valamennyi fázisának kezelésére.(2,3).

Az ivermektin hasznos a COVID minden stádiumában

Az ivermektint az teszi különösen hasznossá a COVID-19 esetében, hogy mind a betegség kezdeti vírusos szakaszában, amikor vírusellenes szerekre van szükség, mind pedig a gyulladásos szakaszban működik, amikor a vírusterhelés csökken, és gyulladáscsökkentőkre van szükség.

Dr. Surya Kant indiai orvos szerint, aki szakcikket írt az ivermektinről (6), a gyógyszer több ezerszeresére csökkenti a SARS-CoV-2 vírus szaporodását.(7) Kant tanulmánya alapján 2020 nyarán több indiai tartományban is megkezdték az ivermektin alkalmazását, mind profilaktikus, mind COVID-19 kezelésére.(8)

Dr. Tess Lawrie a gyógyszerről és annak COVID-19 elleni alkalmazásáról beszél egy videóban. Lawrie orvos és doktori fokozatot szerzett kutató, aki sokat dolgozott Dél-Afrikában.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Emellett az Egyesült Királyságban működő Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd. igazgatója (4), és segített megszervezni a brit ivermektin Recommendation Development (BIRD) panelt (5) és a 2021. április 24-én tartott az International ivermektin for COVID konferenciát.

Ironikus módon az Egészségügyi Világszervezet és számos más közegészségügyi szervezet tanácsadójaként éppen azok a legnagyobb ügyfelei, akik most aktívan visszaszorítják ennek a gyógyszernek a használatát.

A videóban Lawrie áttekinti az ivermektin használatára vonatkozó ajánlása mögött álló tudományos eredményeket. Összefoglalva:

-A Liverpooli Egyetem kutatója, Dr. Andrew Hill által készített, a WHO és az UNITAID által finanszírozott, és 2021. január 18-án közzétett tudományos felülvizsgálat szerint az ivermektin 75%-kal csökkentette a COVID-19 halálozását. Emellett növelte a vírustisztulást is. Ez a megállapítás hat randomizált, kontrollált vizsgálat áttekintésén alapult, amelyekben összesen 1255 beteg vett részt.

-Lawrie 2021. február 8-án közzétett metaanalízise a halálozás 68%-os csökkenését állapította meg. Itt 13 tanulmányt vontak be az elemzésbe. Ez - magyarázza - a jótékony hatás alulbecslése, mert bevontak egy olyan vizsgálatot, amelyben a kontroll csoportban HCQ-t kaptak.

Mivel a HCQ egy aktív kezelés, amelyről szintén kimutatták, hogy pozitív hatással van az eredményekre, nem meglepő, hogy ez a vizsgálat nem értékelte az ivermektint jobbnak, mint a kontrollkezelést (amely a HCQ volt).

-A februári elemzéséhez, amely a halálozási adatokat is tartalmazta, Lawrie két új, randomizált, kontrollált vizsgálatot csatolt, és 2021. március 31-én frissített elemzést tett közzé, amely a halálozások 62%-os csökkenését mutatta.

Amikor egy későbbi érzékenységi elemzés során eltávolítottak négy magas torzítási kockázatú tanulmányt, a halálozások 72%-os csökkenését kapták. Az érzékenységi elemzéseket az eredmények kétszeres ellenőrzésével és megerősítésével végezték.


A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


A WHO még mindig elutasítja az ivermektin ajánlását

Érdekes módon, amikor a WHO végül 2021 márciusának végén aktualizálta az ivermektinre vonatkozó iránymutatását (9,10) lefelé mutató hüvelykujjat mutatott, mondván, hogy több adatra van szükség. Csak olyan betegek számára ajánlják, akik klinikai vizsgálatban vesznek részt. Ugyanakkor negatív ajánlásukat egy olyan felülvizsgálatra alapozták, amely mindössze öt tanulmányt tartalmazott, de amely végül 72%-os csökkenést mutatott a halálozások számában.

Lawrie rámutat a WHO elemzésében található ellentmondásokra, például arra, hogy két, Lawrie által magas elfogultsági kockázatúnak ítélt tanulmányt a WHO csapata alacsony elfogultsági kockázatúnak minősített. (Az interjúban elmagyarázza, hogy miért tartja ezeket a vizsgálatokat magas elfogultsági kockázatúnak. Pl. különböző dózisokat alkalmaztak, kevés számú betegen végezték a vizsgálatot, több nagykockázatú beteg volt a vizsgálatokba keverve. Ezeket a hatásokat súlyozva kellett volna figyelembe venni.)

Mi több, a WHO összefoglalójában hirtelen hét tanulmány adatait is közli, amelyek együttesen 81%-os csökkenést mutatnak a halálesetek számában. A megbízhatósági intervallum is meglepően magas, az alsó értéken 64%-os, a felső értéken 91%-os halálozáscsökkenés szerepel.

Ráadásul a standard ellátás abszolút hatásása becslésük szerint 70 halálozás 1000 főre vetítve, míg az ivermektinnel történő kezelés esetén csak 14 halálozás 1000 főre vetítve. Ez az ivermektin alkalmazása esetén 1000 főre vetítve 56 halálesettel kevesebbet jelent. A statisztika nyelvén fogalmazva, a halálozáscsökkenés 1000 beteg esetén 44 és 63 közé esik.

Ennek ellenére a WHO elutasítja, hogy ezt a gyógyszert a COVID-19-re ajánlja. Rabindra Abeyasinghe, a WHO fülöp-szigeteki képviselője megjegyezte, hogy az ivermektin "erős" bizonyítékok nélküli alkalmazása "káros", mert "hamis bizalmat" kelthet a lakosságban.(11)

Amint azt Daniel Horowitz a The Blaze 2021. április 1-jei cikkében megjegyezte (12): "Ez nagyon úgy hangzik, mintha azt mondanánk az embereknek, hogy ha beltérben maszkot viselnek, akkor nem kapnak COVID-ot. Tragikus módon, amikor ugyanúgy elkapják a vírust, a globális egészségügyi elitnek nincs mivel kezelni őket."

Az orvosok az ivermektin elfogadását sürgetik az életek megmentése érdekében

Mint korábban említettük, az Egyesült Államokban az FLCCC szintén az ivermektin széles körű alkalmazását szorgalmazza, mind profilaktikumként, mind a COVID-19 valamennyi fázisának kezelésére (13,14).

Az FLCCC elnöke, Dr. Pierre Kory, a wisconsini Milwaukee-ban található St. Luke's Aurora Medical Center volt orvosprofesszora több COVID-19 bizottság előtt is tanúskodott az ivermektin előnyeiről, többek között a Szenátus Belbiztonsági és Kormányzati Ügyek Bizottsága előtt 2020 decemberében (15), valamint a NIH (Nemzeti Egészségügyi Intézet) COVID-19 Kezelési Iránymutatásokkal Megfogalmazó Testület előtt 2021. január 6-án.(16) Amint azt az FLCCC megjegyezte (17):

"Az adatok azt mutatják, hogy az ivermektin gyógyszer képes megelőzni a COVID-19-et, megakadályozni, hogy a korai tünetekkel rendelkezők a betegség hipergyulladásos fázisába lépjenek, sőt, még a súlyos állapotúak gyógyulását is elősegíti.

Dr. Kory azt tanúsította, hogy az ivermektin gyakorlatilag egy 'csodaszer' a COVID-19 ellen, és felszólította a kormány egészségügyi hatóságait ..., hogy sürgősen vizsgálják felül a legújabb adatokat, majd adjanak ki irányelveket az orvosok, ápolók és orvosasszisztensek számára az ivermektin felírására a COVID-19 ... ellen (18).

... számos klinikai tanulmány - beleértve a szakértői értékeléssel rendelkező, randomizált, kontrollált vizsgálatokat is - kimutatta az ivermektin nagymértékű előnyeit a megelőzésben, a korai kezelésben és a betegség késői stádiumában is. Összességében ... a világ minden tájáról származó klinikai vizsgálatok tucatjai alapvetően elégségesek ahhoz, hogy megbízhatóan értékeljék a klinikai hatékonyságot.

... 18 randomizált, kontrollált vizsgálat adatai, amelyekben több mint 2100 beteg vett részt, ... bizonyították, hogy az ivermektin gyorsabb vírustisztulást, koraibb kórházi elbocsátást, gyorsabb klinikai gyógyulást és 75%-os csökkenést eredményez a halálozási arányban. "(19)

Az ivermektinre vonatkozó klinikai vizsgálatok bizonyítékainak egyoldalas összefoglalója letölthető az FLCCC honlapjáról (20). A Frontiers of Pharmacology című folyóiratban a kísérleti adatok átfogóbb, 31 oldalas áttekintése jelent meg (21).

E cikk írásakor az ivermektinnel végzett vizsgálatok száma 55-re emelkedett, ebből 28 randomizált, kontrollált vizsgálat. Az összes eddig elvégzett ivermektin vizsgálat felsorolása, a közzétett tanulmányokra mutató linkekkel együtt, a c19Ivermectin.com oldalon található.(22 )

Az FLCCC COVID-19 protokollját eredetileg MATH+-nak nevezték el (ez a rövidítés a kezelés kulcsfontosságú összetevőin alapul), de több módosítás és frissítés után a profilaxis és a korai ambuláns kezelés protokollja ma I-MASK+ (23) néven ismert, míg a kórházi kezelés az ivermektin hozzáadása miatt I-MATH+ (24) lett.

A két jegyzőkönyv (25,26) több nyelven letölthető az FLCCC Szövetség weboldaláról. Az I-MATH+ kórházi protokoll klinikai és tudományos indoklása szintén szakértői értékelésen esett át, és 2020. december közepén jelent meg a Journal of Intensive Care Medicine folyóiratban (27).

Az NIH enyhíti a korlátozásokat, az FDA figyelmeztet a profilaktikus alkalmazás ellen

2021. január közepén az NIH felülvizsgálta az ivermektinre vonatkozó iránymutatásait, nagyrészt a Kory és mások által bemutatott adatoknak köszönhetően. Azonban, bár az NIH már nem figyelmeztet a használat veszélyeire, de nem is ajánlja kifejezetten, és nem adtak az ivermektinnek sürgősségi felhasználási engedélyt.

Ennek eredményeképpen az Egyesült Államokban sok beteg még mindig nehezen jut hozzá a gyógyszerhez, mivel sok orvos nem hajlandó off-label (a jelenlegi törzskönyvezésen túl) felírni az egészségügyi tisztviselők ajánlása ellenére.

"Ebben a sorsdöntő helyzetben tehát választanunk kell: továbbra is a korrupt szervezetek, az egészségügyi hatóságok, a Big Pharma és a milliárdos szociopaták diktálását fogjuk-e követni, vagy pedig teljesítjük erkölcsi és szakmai kötelességünket, hogy ne ártsunk, és mindig a legjobbat tegyük a ránk bízottakért? Ez utóbbihoz tartozik az is, hogy sürgősen felvesszük a kapcsolatot kollégáinkkal szerte a világon, hogy megvitassuk, mely kipróbált és bevált, biztonságos, régebbi gyógyszereinket lehet használni a COVID ellen." Dr. Tess Lawrie

Az FDA (az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala) még kedvezőtlenebb álláspontra helyezkedett, 2021. március 9-én és 2021. március 5-én ténylegesen kiadott egy fogyasztói figyelmeztetést, hogy az ivermektint ne használják profilaktikumként.(28) Az FDA szintén nem hagyta jóvá az ivermektint a SARS-CoV-2 megelőzésére vagy kezelésére.(29)

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Nemzetközi "Ivermektin a COVID ellen" konferencia

2021. április 24-25. között Lawrie adott otthont az első Nemzetközi "Ivermektin a COVID ellen" online konferenciának.(30) A konferencián tizenkét orvosszakértő osztotta meg ismereteit a világ minden tájáról, áttekintve a hatásmechanizmust, a megelőzésre és a kezelésre vonatkozó protokollokat, beleértve az úgynevezett hosszú-covid szindrómát, a kutatási eredményeket és a valós adatokat (31).

Az összes előadás, amelyet a Zoom segítségével rögzítettek, megtekinthető a Bird-Group.org oldalon.(32) Lawrie záróbeszédében kijelentette (33):

"Az Ivermektin története rávilágított arra, hogy az orvostudomány történetében figyelemre méltó fordulóponthoz érkeztünk. A gyógyításhoz használt eszközeinket és a betegeinkkel való kapcsolatunkat a vállalati kapzsiságból eredő könyörtelen dezinformáció szisztematikusan aláássa.

Az Ivermektin története azt mutatja, hogy mi, mint közvélemény tévesen helyeztük bizalmunkat a hatóságokban, és alábecsültük, hogy a pénz és a hatalom milyen mértékben korrumpál.

Ha az Ivermektint 2020-ban alkalmazták volna, amikor az orvoskollégák világszerte először figyelmeztették a hatóságokat annak hatékonyságára, életek millióit lehetett volna megmenteni, és a világjárványnak a vele járó szenvedéssel és veszteségekkel együtt gyorsan és időben véget lehetett volna vetni.

...

Azzal, hogy politikusok és más, nem orvosok diktálják nekünk, hogy mit írhatunk fel a betegeknek, mi, orvosok, olyan helyzetbe kerültünk, hogy a hippokratészi eskü követésének a lehetősége veszélybe került.

Ebben a sorsdöntő helyzetben tehát választanunk kell: továbbra is a korrupt szervezetek, az egészségügyi hatóságok, a Big Pharma és a milliárdos szociopaták diktálását fogjuk-e követni, vagy pedig eleget teszünk erkölcsi és szakmai kötelességünknek, hogy ne ártsunk, és mindig a legjobbat tegyük a ránk bízottakért?

Ez utóbbihoz tartozik az is, hogy sürgősen felvesszük a kapcsolatot a kollégákkal szerte a világon, hogy megvitassuk, mely kipróbált és bevált biztonságos régebbi gyógyszereinket lehet használni a COVID ellen".

A konferencia során Lawrie azt javasolta, hogy az orvosok világszerte fogjanak össze, és hozzanak létre egy új, emberközpontú Egészségügyi Világszervezetet. "Orvosként még soha nem volt ilyen fontos a szerepünk, mert még soha nem voltunk bűnrészesek ennyi kár okozásában" - mondta.

 

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre