Arjun Walia:
Az új metaanalízis szerint az Ivermectin használatával
"nagymértékben csökkenhet a COVID-19 halálozás".

Fordította:Szendi Gábor

Forrás:Arjun Walia: New Meta-Analysis Finds "A Large Reductions In COVID-19 Deaths" Possible Using Ivermectin

Régóta tudjuk, hogy van az üzleti tudomány és a valódi tudomány. Ivermektin ügyben egyelőre az üzleti tudomány áll nyerésre, mert ő diktál a médiának és a közösségi platformoknak.

 

A Google adatkezelési elvei

 

A tények:

Az American Journal of Therapeutics című folyóiratban nemrégiben egy új metaanalízis jelent meg, amely arra a következtetésre jutott, hogy a mérsékelt bizonyosságú bizonyítékok szerint az ivermektin alkalmazásával nagymértékben csökkenthető a COVID-19 halálozás. Az ivermektin alkalmazása a klinikai lefolyás korai szakaszában csökkentheti a betegségek súlyos betegséggé alakulását. A nyilvánvaló biztonságosság és az alacsony költségek arra utalnak, hogy az ivermektin valószínűleg jelentős hatást gyakorolhat a SARS-CoV-2 világjárványra világszerte.

Kérdés ezzel kapcsolatban:

Miért büntették az újságírókat a közösségi média tényellenőrzői az Ivermektin lehetséges hatékonyságával kapcsolatos tudományos eredmények és viták ismertetéséért?

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Vegyen egy nagy levegőt. Engedje el a testében lévő feszültséget. Helyezze figyelmét a szívére. Lélegezzen lassan 60 másodpercen át oda, és koncentráljon a könnyedség érzésére.

A független médiában dolgozni ma már nem olyan, mint régen. A világjárvány kezdetével a Facebookon harmadik félként működő ellenőrök szigorúan megbüntettek minket, amiért vitákat folytattunk a COVID-19 lehetséges laboratóriumi eredetéről. Például közzétettünk egy cikket Dr. Francis Boyle-ról, az Illinois-i Egyetem Jogi Főiskolájának nemzetközi jogi professzoráról. Boyle kidolgozta a biológiai fegyverekről szóló törvényt, és részletes nyilatkozatban osztotta meg véleményét, miszerint a COVID-19 egy laboratóriumból származik, és biológiai hadviselési fegyvernek tervezték. Azt állította, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tudott róla. Boyle összes akkori videó interjúját levették a YouTube-ról, és minden róla és meggyőződéséről írt cikket "álhírnek" bélyegzett a Facebook. Ennek eredményeképpen a független médiumokat démonizálták, és csökkentették a közösségi média elérésüket, hogy a közönség ne láthassa a tartalmakat.

A Facebook már legalább 16 millió tartalmat távolított el a platformjáról, és mintegy 167 millió másik tartalomhoz figyelmeztetéseket fűzött. A YouTube közel 1 millió videót távolított el, amelyek szerintük "veszélyes vagy félrevezető covid-19 orvosi információkkal" kapcsolatosak.

Előreugorva napjainkig, a laboratóriumi eredetről szóló vita elérte a mainstream médiát, miután "ők" megváltoztatták a véleményüket arról, hogy ez egy csak "összeesküvés-elmélet", amely nem érdemli meg a vitát.

Most beszéljünk az Ivermektinről, egy másik erősen cenzúrázott vitáról. Több mint egy évig nem lehetett az Ivermektinről írni anélkül, hogy ne kellett volna a Facebook ellenőreinek a haragját elszenvedni, kivéve persze, ha a cikkben megosztott narratíva az volt, hogy az Ivermektin teljesen haszontalan a COVID-19 kezelésére.

Hogy őszinte legyek, ezt a cikket is meg lehet jelölni "hamisnak", "félrevezetőnek" vagy "hiányzó kontextusúnak", annak ellenére, hogy egy olyan tanulmányt idéz, amely elég megbízható volt ahhoz, hogy egy lektorált tudományos folyóiratban publikálják.

Ez sokakat összezavar, különösen az újságírókat, mivel számos kiadvány, orvos és tudós szorgalmazza, hogy vizsgálják meg az Ivermektin alkalmazását a COVID-19-ben megbetegedettek kezelésére.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Kezdetben nem tudjuk, hogy valami hasznos-e, de ha tesztelünk és megvizsgáljuk az eredményeket, akkor kiderül. Az újságírók segítenek megosztani ezeket a történeteket a világgal. Ehelyett azonban ezt a vitát teljesen lezárták, cenzúrázták, és ismét "összeesküvés-elméletnek" bélyegezték.

A jó hír az, hogy ez a cenzúra önmagában katalizátorként szolgált az emberek számára, hogy valóban megkérdőjelezzék, mi folyik itt. Hogyan vizsgálhatjuk meg társadalmi szinten, hogy valami hasznos lehet-e vagy sem a COVID-19 ellen, ha még azt sem engedik meg, hogy nyíltan és átláthatóan megvitassuk? Milyen gondolkodásmód vezet minket oda, hogy elfogadjuk a cenzúra ilyen szintjét?

"Az elmúlt néhány hónapban láttam, hogy professzorok tudományos cikkeit és véleménycikkeit visszavonták, vagy a közösségi médiaplatformok "álhírnek" bélyegezték. Gyakran nem adtak magyarázatot sem. Aggódom emiatt a durva fellépés és az időnkénti nyílt cenzúra miatt." - Vinay Prasad, orvos, Közegészségügyi diplomával (1)

Az American Journal of Therapeutics című folyóiratban nemrégiben megjelent új metaanalízis a következőket állapítja meg (2):

A vírusellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkező parazitaellenes ivermektint mára számos klinikai vizsgálatban tesztelték....Közepes bizonyosságú bizonyítékok szerint az ivermektin alkalmazásával nagymértékben csökkenthető a COVID-19 halálozás. Az ivermektin alkalmazása a klinikai lefolyás korai szakaszában csökkentheti a súlyos betegséggé fajuló esetek számát. A nyilvánvaló biztonságosság és az alacsony költségek arra utalnak, hogy az ivermektin valószínűleg jelentős hatást gyakorolhat a SARS-CoV-2 világjárványra világszerte.

Nem ez az első alkalom, hogy az Ivermektin hatékonyságát empirikusan alátámasztják. Például, amint arra a metaanalízis rámutat, a Front Line COVID-19 Critical Care Alliance által készített áttekintés 27 vizsgálat eredményeit foglalta össze az ivermektin COVID-19 fertőzés megelőzésére és kezelésére gyakorolt hatásáról, és arra a következtetésre jutott, hogy az ivermektin "erős jelét mutatja a terápiás hatékonyságnak" a COVID-19 ellen.

Ennek ellenére a National Institutes of Health az Egyesült Államokban azon a véleményen van, hogy "nem áll rendelkezésre elegendő adat ahhoz, hogy az ivermektin alkalmazását a COVID-19 kezelésére javasoljuk vagy ellenezzük", és a WHO is ellenzi a klinikai vizsgálatokon kívüli alkalmazását.

A Facebook tényellenőrzője szerint (3),

"Az ivermektin COVID-19 elleni alkalmazását alátámasztó klinikai vizsgálatokban tervezési hibák és módszertani korlátok vannak... Összességében az ivermektin hatékonyságát és biztonságosságát alátámasztó bizonyítékok hiánya miatt az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) nem javasolja az ivermektin alkalmazását COVID-19 ellen (4). Az Infectious Diseases Society of America szintén nem ajánlja az ivermektin alkalmazását a COVID-19 ellen... 2021. március 22-én az Európai Gyógyszerügynökség nyilatkozatot adott ki, amelyben az ivermektinnek a COVID-19 megelőzésére vagy kezelésére történő alkalmazását - a randomizált klinikai vizsgálatokon kívül- ellenzi (5).".


A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Ha érdekli, itt olvashat egy másik véleményt az ivermektinről az Egészségügyi Visszajelzések webszájtról (6).

Az új metaanalízis

Az új metaanalízis szerzői a következő módszereket alkalmazták:

"Átnéztük a bevont tanulmányok hivatkozási listáját, valamint az ivermektinnel kapcsolatos két másik 2021-es irodalmi áttekintést, továbbá a WHO közelmúltbeli jelentését, amely az ivermektin elemzését tartalmazta. Felvettük a kapcsolatot a terület szakértőivel (Dr. Andrew Hill, Pierre Kory és Paul Marik) az új és megjelenő vizsgálati adatokkal kapcsolatos információkért. Ezenkívül ellenőriztük a folyó klinikai vizsgálatok nyilvántartását, és 39 folyamatban lévő vizsgálat vagy nem minősített tanulmány kísérleti szakembereivel vettük fel a kapcsolatot, hogy tájékoztatást kérjünk a vizsgálatok állapotáról és az adatokról, amennyiben rendelkezésre álltak. A MedRxiv és a Research Square preprint (előpublikáló) szervereken, valamint a Nemzetközi Klinikai Vizsgálati Nyilvántartási Platformon számos előnyomtatásban megjelent publikációt és nem publikált cikket azonosítottunk. Ez egy gyorsan bővülő bizonyítékbázis, így a vizsgálatok száma gyorsan növekszik. A kizárás okait minden olyan tanulmány esetében rögzítettük, amelyet a teljes szöveges áttekintés után kizártunk...."

A tanulmány további fontos megállapításai,

A 2438 résztvevőt vizsgáló 15 vizsgálat metaanalízise szerint az ivermektin átlagosan 62%-kal (95% CI 27%-81%) csökkentette a halálozás kockázatát az ivermektin kezelés nélküli kezeléshez képest (azaz a hagyományos kezelésekhez képest további 62%-kal csökkent a halálozás); az elemzés szerint a halálozás kockázata 2,3%, illetve kórházi betegek esetében 7,8%.

"Azokból az országokból is vannak bizonyítékok, ahol az ivermektint alkalmazták. Peruban például a világjárvány korai szakaszában nagyon sok volt a COVID-19 okozta halálozás. A megfigyelési adatok alapján a perui kormány 2020 májusában engedélyezte az ivermektin alkalmazását a COVID-19 ellen. A bevezetést követően 8 államban két hónap alatt 64% és 91% között csökkent a halálozási arány. Az ivermektin korai bevezetésével 24 államból származó perui adatok egy másik elemzése arról számolt be, hogy a többlethalálozások száma 59%-kal csökkent 30 nap, és 75%-kal 45 nap elteltével."

A tanulmány meglehetősen részletes, és sokkal mélyebbre megy, mint az általam adott összefoglaló. Mindenképpen olvassa el a további információkért, és ha mélyebben meg akarja érteni az eredményeiket.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az Egyesült Királyságban az Oxfordi Egyetem a Covid-19 kezelésére szolgáló PRINCIPLE (Platform Randomised Trial of Treatments in the Community for Epidemic and Pandemic Illnesses/ Platform A Járványos és Pandémiás Megbetegedések Járóbeteg Kezeléseinek Randomizált Vizsgálata) tanulmányba az ivermektint is felvették. A PRINCIPLE egy nagyszabású klinikai vizsgálat, amelynek célja a Covid-19 lehetséges terápiáinak értékelése olyan, nem kórházi kezelésben részesülő betegek esetében, beleértve az otthoni gyógyulást is, akiknél nagyobb a kockázata annak, hogy betegségük súlyossá válik.

Mint a PRINCIPLE vizsgálat megállapította: Az ivermektin széles spektrumú parazitaellenes szer, amelyet világszerte gyakran használnak parazitás fertőzések kezelésére. A vírusellenes tulajdonságairól ismert gyógyszer laboratóriumi vizsgálatokban csökkentette a SARS-CoV-2 szaporodását. Kisebb kísérleti vizsgálatokban az ivermektin korai alkalmazása képes volt csökkenteni a vírusterhelést és a tünetek időtartamát néhány enyhe Covid-19-es betegnél. (7)

Nem az ivermektin volt az egyetlen terápiás szer, amely ígéretesnek bizonyult, sok más is volt már, például az intravénás C-vitamin. Mégis, ezekről nem beszélhetünk, és nem is folytathatunk tudományos vitát. A mainstreamben az ilyen típusú kezeléseket teljesen nevetségessé tették. Miért is?

Tegyük hozzá, hogy az https://c19ivermectin.com/ oldalon regisztrálnak minden ivermektin vizsgálatot, s metaanalízisük szerint röviden összefoglalva ezt kapták:

IVERMEKTIN A COVID-19 ESETÉBEN

60 vizsgálat, 549 tudós, 18 931 beteg

31 randomizált, kontrollált vizsgálat

85%-os javulás 14 megelőzési vizsgálatban RR 0,15 [0,09-0,25]

76%-os javulás 25 korai kezelési vizsgálatban RR 0,24 [0,14-0,41]

46%-os javulás 21 késői kezelési vizsgálatban RR 0,54 [0,41-0,71]

70%-os javulás 22 halálozási eredményt mérő vizsgálatban RR 0,30 [0,19-0,47]

64%-os átlagos javulás 31 randomizált, kontrollált vizsgálatban RR 0,36 [0,26-0,51]

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


 

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre

 

 

Hivatkozások:

1, https://www.medpagetoday.com/opinion/vinay-prasad/89932

2, https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/06/Ivermectin_for_Prevention_and_Treatment_of.98040.pdf

3, https://healthfeedback.org/claimreview/ivermectin-isnt-a-highly-effective-drug-for-treating-covid-19-tess-lawrie/

4, https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/why-you-should-not-use-ivermectin-treat-or-prevent-covid-19

5, https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-advises-against-use-ivermectin-prevention-treatment-covid-19-outside-randomised-clinical-trials

6, https://healthfeedback.org/claimreview/strong-evidence-lacking-to-support-claim-that-ivermectin-is-a-cure-for-covid-19-there-are-only-limited-clinical-results-at-this-stage-oann/

7, https://www.clinicaltrialsarena.com/news/ivermectin-principle-trial-covid/