Group és Cooperman:
Veszélyes napozószerek

Fordította:Szendi Gábor

Forrás:Dr. Edward Group: 5 Dangerous Chemicals in Sunscreen és Tod Cooperman: Which sunscreens and after-sun products are contaminated with benzene and which are not? Utolsó frissítés 2021 július 15

A napozó szerekkel sok gond van. Az egyik, hogy némelyik rákkeltő benzollal szennyezett, de sok egyéb adalékanyag is kockázatot jelent.

 

A Google adatkezelési elvei

 

A hagyományos fényvédő krémek számos olyan kémiai összetevőt tartalmaznak, amelyek károsak lehetnek az egészségre. A bio naptej az ideális választás, mivel csak természetes összetevőket tartalmaz, és nem tartalmaz vegyszereket vagy más veszélyes anyagokat.

Az általános ok, amiért a bio naptejet ajánlja Dr. Edward F. Group, az a hagyományos naptejekben található vegyi anyagok miatt van. A legtöbb manapság árult napvédő krém olyan kémiai keverék, amelyet számos egészségügyi betegséggel hoztak összefüggésbe. Íme egy lista a nem organikus fényvédő krémekben található 5 leggyakoribb vegyi anyagról és azok egészségügyi hatásairól. Látva a nem organikus naptejekkel kapcsolatos negatív egészségügyi következmények sokaságát, látni fogja, miért csak az organikus fajtákat ajánlja a szerző.


1, Avobenzone

Az avobenzon a kereskedelmi forgalomban kapható fényvédő szerek egyik fő hatóanyaga, mivel hatékonyan elnyeli az ultraibolya (UV) sugarak széles skáláját, különösen azt a típust, amelyről ismert, hogy leégést okoz. Eddig viszonylag biztonságos vegyi anyagnak tartották, de a legújabb kutatások mást sugallnak.

A cég általam ajánlott kedvezményes termékei itt tekinthetők meg


Az avobenzon a napon lebomlik, ami szabad gyökök felszabadulásához vezet, amelyek ténylegesen növelhetik a rák kockázatát.[1, 2] A szabad gyökökről az is ismert, hogy felgyorsítják a bőr öregedését, és a kutatások egy sor allergiával is kapcsolatba hozták.[3] A szabad gyökök a bőr öregedését is felgyorsítják.

2. Illatanyag

A napvédő krémekbe gyakran különféle mesterséges illatanyagokat kevernek, hogy a terméket vonzóbbá és elviselhetőbbé tegyék az érzékek számára. Az e célra használt illatot szolgáltató vegyi anyagok listája óriási - több mint 1500 -, és ritkán látni az illatanyag tényleges kémiai nevét a címkén, mivel sok vegyi anyagot a "mesterséges illatanyag" gyűjtőfogalom alatt csoportosítanak. Rák, idegrendszeri rendellenességek, allergia és születési rendellenességek - ez csak néhány a mesterséges illatanyagokkal összefüggésbe hozott aggodalmak közül." Nem meglepő, hogy egyre több nyilvános helyen tiltják az illatanyagok használatát.

3. Oxybenzone

Az oxibenzon és az avobenzon hasonló módon működik, és mindkettő megtalálható a kereskedelmi forgalomban kapható fényvédő szerek többségében. Bár mindkettő elnyeli a napsugarakat, így azok nem hatolnak be a bőrbe, az oxibenzon valójában mérgezőbb, mint az avobenzon. Valójában ez a vegyi anyag állhat a melanoma, a bőrrák megnövekedett arányának hátterében, amelyet a legtöbb ember a napvédő krémek használatával próbál elkerülni! Az oxibenzonról kiderült, hogy csökkenti azon lányok születési súlyát, akiknek az anyák teste magas expozíciós szintnek volt kitéve. Emellett allergiával, hormonális zavarokkal és sejtkárosodással is összefüggésbe hozták[5, 6, 7].

4. Parabének

A parabéneket általában tartósítószerként használják a fényvédő krémekben, valamint számos testápolási és szépségápolási termékben. Tizennyolc különböző fajtájuk létezik, és a legtöbb címkén könnyen felismerhetőek, mivel mindegyikben szerepel a "parabén" szó. Az teszi őket veszélyessé, hogy ösztrogénbontók. A parabéneket kapcsolatba hozták a meddőséggel, a herék rendellenes fejlődésével, az elhízással, az asztmával, az allergiával, a méh vagy az emésztőrendszer jóindulatú daganataival és a mellrákkal[8].

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


5. A-vitamin

Tekintettel arra, hogy ez egy szükséges tápanyag, meglepőnek tűnhet, hogy az A-vitamin aggodalomra ad okot. A meglepő igazság az, hogy amikor az A-vitamin - gyakran retinil-palmitát formájában - UV-fénynek van kitéve, szabad gyököket hoz létre, amelyek valóban növelhetik a rák kockázatát. A retinil-palmitát napi szintű használata terhes nőknél szintén mérgező lehet a fejlődő magzatra. Összefüggésbe hozták az agyduzzanattal, a fejlődési toxicitással, a sejtszintű változásokkal és a szervi toxicitással. A retinil-palmitát felesleges reaktív oxigénfajokat termel, ami sejthalálhoz vezethet, és a vegyület a szív- és érrendszeri betegségekben is szerepet játszhat. [9]

6, Benzol

A vérrákkal összefüggésbe hozott benzolról számos olyan napvédő krémben és napozás utáni termékben számoltak be, amelyeket a Valisure, LLC (10), a gyógyszerek és egészségügyi termékek kémiai összetételét függetlenül ellenőrző cég független vizsgálatnak vetett alá.

A termékek között voltak spray-k, gélek, bőrápolók és krémek. A 224 napvédő krém közül 43-ban találtak benzolt, 48 napozás utáni termékből pedig 8-ban.

Az FDA iránymutatása szerint a benzol semmilyen szintje nem biztonságos, és sem ezekben, sem más termékekben nem engedélyezett. Az Egészségügyi Kanada Kémiai Veszélyek Irodájának tanulmánya kimutatta, hogy a napvédő krémek alkalmazása kifejezetten növeli a benzol felszívódási sebességét a bőrön keresztül (11).

A napvédő krémek közül a legmagasabb átlagos benzolkoncentráció (2 ppm és 6 ppm között) a Neutrogena négy sprayjében volt - bár a Neutrogena számos más sprayjében és termékében kevesebb vagy egyáltalán nem volt kimutatható benzol. A következő legmagasabb átlagos benzolkoncentráció (0,1 és 1 ppm között) tizenkét termékben volt, amelyek elsősorban spray-k voltak, de négy krém is tartalmazott.

[FRISSÍTÉS: 7/15/21: A Johnson and Johnson tegnap bejelentette, hogy visszahívja 15 Neutrogena napvédő krém és egy Aveeno napvédő krém összes tételét, köztük négyet, amelyeket mi szennyezettként tüntettünk fel, és további 12 terméket (amelyeket hozzáadtunk a listánkhoz). A J&J belső vizsgálata alacsony benzolszintet mutatott ki e termékek egyes mintáiban. Az alábbi listán ezek a termékek mindegyike a "Visszahívott" jelölést viseli].

A legmagasabb benzolkoncentrációjú napozás utáni termékek közül négy zselé és egy spray volt. (Lásd még a ConsumerLab's Review of Aloe Supplements, Gels and Drinks (12) /Az aloe-kiegészítők, -gélek és -italok felülvizsgálata/ című cikket, amely a napozás után vagy leégés esetén gyakran használt helyi aloe-termékek tesztjeit is tartalmazza. Megjegyzés: A Fruit of the Earth márkájú aloe vera gél, amelyről az alábbiakban jelezzük, hogy magas benzolkoncentrációt tartalmaz, szintén nem felelt meg a ConsumerLab aloe vera tesztjein).

A szennyezett termékekben felsorolt hatóanyagok olyan termékekben is szerepeltek, amelyek nem voltak szennyezettek - így ezekből a felsorolt összetevőkből nem lehet megállapítani, hogy mely termékek tartalmaznak benzolt. A benzol forrását nem ismerjük, de ez összefügghet azzal, hogy egy adott összetevőt hogyan gyártottak, honnan szerezték be, vagy hogyan mozgott az ellátási láncban. Következésképpen az azonos összetevőket tartalmazó termékek eltérőek lehetnek a benzolszennyezettség tekintetében.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


Az alábbi táblázat a termékekben található benzol átlagos koncentrációját mutatja (milliomodrészben vagy PPM-ben). Ha egy termékből egynél több tételt vizsgáltak, és az eredmények egy intervallumban szóródtak, az átlagos eredményt az intervallum mellett tüntettük fel. (További részletek az eredményekről és a tesztelésről a Valisure FDA napvédő krémekkel kapcsolatos polgári petíciójában találhatók. /13/)

  • A legmagasabb benzolkoncentrációt a rózsaszínnel (2 ppm és 6 ppm között) és narancssárgával (0,1 ppm és 1 ppm között) árnyékolt termékekben találták. Célszerűnek tűnik, hogy lehetőség szerint kerüljük ezeket a termékeket.
  • - Kisebb koncentrációkat (legfeljebb 0,1 ppm) találtak a sárga árnyalatú termékekben -- ezekkel a termékekkel is érdemes óvatosnak lenni.
  • - A zöld színnel árnyékolt ("ND" (Not Detected), azaz nem észlelt) termékekben, amelyek a termékek többségét alkották, nem mutattak ki benzolt.

Márka

Típus

Leírás

Átlagos. PPM

Intervallum

NAPFÉNYVÉDŐ:

Neutrogena
Visszahívott ezekkel SPF 30, 50, AND 70 VERSIONS

Spray

Tengerparti védelem olajmentes testre való napozó szer Spray - SPF 100

3.18

(0.41-5.20)

Neutrogena

Spray

Ultra tiszta könnyű napozó szer Spray, SPF 70

3.02

(<0.1-5.96)

Neutrogena
VISSZAHÍVOTT

Spray

láthatatlan napi védelem testre való napozó szer széles spektrumú SPF 60+

2.48

(1.99-4.65)

Neutrogena

Spray

Ultra tiszta könnyű napozó szer Spray, SPF 100+

2.30

(0.37-6.26)

 

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg


 

Márka

Típus

Leírás

Átlagos. PPM

Intervallum

Goodsense

Lotion

napozó szer Lotion SPF 30

0.71

Raw Elements

Lotion

Eco Formula napozó szer Lotion SPF 30

0.68

(ND - 1.35)

Neutrogena
Visszahívott ezekkel SPF 50 AND 100 VERSIONS

Spray

Cooldry Sport vízálló napozó szer Spray SPF 70

0.66

Neutrogena

Spray

Ultra tiszta testre való Mist napozó szer széles spektrumú SPF 30 Spray

0.49

Banana Boat

Spray

UltraMist Deep napozó Dry Oil folyamatos tiszta Spray SPF 4

0.36

Banana Boat

Spray

Gyerekek Max védelem & játék napozó szer C-Spray SPF 100

0.18

(ND-0.41)

Neutrogena

Spray

Ultra tiszta testre való Mist napozó szer széles spektrumú SPF 45

0.15

Banana Boat

Spray

Ultra Sport tiszta napozó szer Spray SPF 100

0.15

Neutrogena

Lotion

Ultra tiszta száraz tapintású víznek ellenálló napozó szer SPF 70

0.13

Neutrogena
(Visszahívott ezekkel SPF 70 AND 100 VERSIONS)

Spray

Cooldry Sport vízálló napozó szer Spray SPF 50

0.13

TopCare Every napi

Lotion

Ultra tiszta napozó szer Lotion SPF 70

0.12

EltaMD

Spray

UV Aero széles spektrumú Teljes- testre való napozó szer Spray, SPF 45

0.11

 

 

Márka

Típus

Leírás

Átlagos. PPM

Intervallum

CVS Health

Lotion

70 tengerparti védő Sun napozó szer SPF 70

<0.1

La Roche-Posay

Spray

Anthelios napozó szer Lotion Spray SPF 60

<0.1

Aveeno

Lotion

Baby folyamatos védelem ion Érzékeny bőr napozó szer Lotion széles spektrumú SPF 50

<0.1

VISSZAHÍVÁS MIATT HOZZÁADVA:
Aveeno

Spray

védelem -Refresh SPF 60

Amount not published by J&J

Live Better by CVS Health

Spray

testre való Mineral Spray napozó szer SPF 50

<0.1

Walgreens

Lotion

széles spektrumú Sport SPF 50 Sunscreen

<0.1

Raw Elements

Lotion

Eco Formula napozó szer Lotion Tin SPF 30

<0.1

Equate

Lotion

Gyerekek széles spektrumú napozó szer Lotion, SPF 50

<0.1

(ND-<0.1)

Banana Boat

Spray

Gyerekek Sport napozó szer Lotion Spray SPF 50

<0.1

Babyganics

Spray

Gyerekeknek napozó szer folyamatos Spray - SPF 50

<0.1

Ethical Cink

Lotion

Natural tiszta Cink napozó szer SPF 50+

<0.1

Sun Bum

Lotion

Oxy Free Cink Oxid napozó szer Lotion - SPF 50

<0.1

Banana Boat

Spray

védelem ive Dry Oil tiszta napozó szer Spray with Coconut Oil SPF 15

<0.1

(ND-<0.1)

Solimo

Lotion

Tiszta arc napozó szer Lotion SPF 55 (842379152474 Upc Description)

<0.1

CVS Health

Spray

tiszta Mist Spray széles spektrumú Uva/Uvb Cont. Spray napozó szer SPF 70

<0.1

(ND-<0.1)

Neutrogena

Lotion

tiszta Cink száraz tapintású Face napozó szer SPF 50

<0.1

Banana Boat

Spray

Simply védelem Gyerekek napozó szer Spray SPF 50+

<0.1

CVS Health

Spray

Sport tiszta Spray napozó szer SPF 100+

<0.1

Walgreens

Lotion

Sport Lotion napozó szer SPF 50

<0.1

TopCare Every napi

Lotion

Sport napozó szer Lotion SPF 70

<0.1

Max Block

Lotion

Sport napozó szer Lotion Water Resistance Blue 30 SPF

<0.1

Max Block

Lotion

napozó szer Lotion 4 Fl Oz széles spektrumú víznek ellenálló SPF 30

<0.1

Walgreens

Lotion

napozó szer Sport SPF 50

<0.1

TopCare Every napi

Lotion

Ultra tiszta Sun Lotion napozó szer SPF 55

<0.1

Banana Boat

Spray

Ultra védelem Ultra Mist tiszta napozó szer Spray SPF 100

<0.1

CVS Health

Lotion

Ultra tiszta széles spektrumú napozó szer Lotion SPF 100 (050428415528)

<0.1

CVS Health

Lotion

Ultra tiszta Lotion széles spektrumú napozó szer SPF 45

<0.1

Coppertone

Spray

Hab napozó szer Lotion Spray SPF 50

<0.1

 

 

Márka

Típus

Leírás

Átlagos. PPM

Intervallum

Neutrogena

Lotion

Ráncvédő napozó szer Lotion SPF 110

ND

Neutrogena

Lotion

Ráncvédő napozó szer Lotion, SPF 70

ND

Derma E

Spray

Minden Sporthoz teljesítmény napozó szer SPF 50

ND

La Roche-Posay

Lotion

Anthelios Gyerekek gyengéd napozó szer Lotion arcra és testre való - SPF 60

ND

La Roche-Posay

Lotion

Anthelios Light Fluid napozó szer SPF 60

ND

La Roche-Posay

Lotion

Anthelios Melt In Milk napozó szer Lotion - SPF 100

ND

Blue Lizard

Lotion

Australian napozó szer Lotion Baby SPF 30

ND

Raw Elements

Lotion

Baby + Gyerekek bevizsgált Natural napozó szer Lotion SPF 30

ND

Equate

Lotion

Baby széles spektrumú napozó szer SPF 50

ND

Alba Botanica

Lotion

Baby tiszta Mineral napozó szer Hypoallergenic SPF 50+

ND

Badger

krém

Baby napozó szer krém - Chamomile And Calendula SPF 30

ND

Neutrogena

Lotion

tengerparti védelem víz Plus nap védelem ion napozó szer széles spektrumú Lotion SPF 70

ND

Live Better by CVS Health

Lotion

testre való Mineral napozó szer Lotion SPF 50

ND

Australian Gold

Lotion

Botanical Mineral napozó szer széles spektrumú SPF 50

ND

Australian Gold

Spray

Botanical Natural napozó szer folyamatos Spray - SPF 50

ND

Australian Gold

Spray

Botanical napozó szer széles spektrumú Spray SPF 70

ND

Ulta Beauty

Spray

széles spektrumú napozó szer Spray SPF 30

ND

 

 

Márka

Típus

Leírás

Átlagos. PPM

Intervallum

Ulta Beauty

Lotion

széles spektrumú Tinted Mineral napozó szer Lotion SPF 30

ND

Hampton Sun

Spray

Bronze folyamatos Mist napozó szer Spray SPF 70

ND

Avon Skin So Soft

Lotion

Rovarok ellen védő Plus IR3535 Cool N Fabulous Lotion SPF 30

ND

Avon Skin So Soft

Lotion

rovarok ellen védő Plus Ir3535 Insect Repellent Gentle Breeze napozó szer Lotion SPF 30

ND

Avon Skin So Soft

Lotion

rovarok ellen védő Plus IR3535 napozó szer Lotion, Gentle Breeze, SPF 30

ND

Honest Beauty

Lotion

CCC Clean Corrective with Vitamin C Tinted Moisturizer, Light SPF 30

ND

Raw Elements

Lotion

bevizsgált Natural napozó szer Tinted napi Face Moisturizier SPF 30

ND

Coola

Lotion

Classic testre való Organic napozó szer Lotion SPF 50

ND

Coola

Spray

Classic Organic napozó szer Spray Peach Blossom SPF 70

ND

365 by Whole Foods Market

Spray

tiszta Spray napozó szer Light Coconut Scent SPF 50

ND

CVS Health

Spray

tiszta Spray napozó szer SPF 70

ND

Coppertone

Spray

tiszta ly tiszta C- napozó szer Spray - SPF 50

ND

Revlon

Lotion

ColorStay Makeup For Combination/Oily Skin With SPF 15 - 220 Natural Beige

ND

Hampton Sun

Spray

folyamatos Mist napozó szer Spray SPF 30

ND

Up & Up

Spray

folyamatos Sport napozó szer Spray - SPF 50

ND

Alba Botanica

Spray

Cool Sport tiszta Spray napozó szer SPF 50

ND

Maybelline

Lotion

Dewy + Smooth Foundation SPF 18

ND

No7

krém

Early Defence napi krém SPF 30

ND

EltaMD

Lotion

Eltamd UV Pure széles spektrumú napozó szer Lotion SPF 47

ND

Mineral Fusion

Lotion

arcra való Moisturizer SPF 40

ND

Alba Botanica

Spray

Hawaiian Coconut napozó szer Spray - SPF 50

ND

Oars + Alps

Spray

Hydrating Antioxidant napozó szer and UV blokkoló Spray with Vitamin C, Water and Sweat Resitant, Reef Safe, SPF 50

ND

Neutrogena

Lotion

Hydro Boost Water Gel Lotion napozó szer SPF 50

ND

Neutrogena

Spray

láthatatlan napi védelem Face Mist, SPF 50

ND

Neutrogena

krém

láthatatlan napi védelem Face Serum with SPF 60+

ND

Neutrogena

Lotion

láthatatlan napi védelem Lotion, SPF 30

ND

Hawaiian Tropic

Spray

Island Sport tiszta Spray napozó szer SPF 50

ND

Hawaiian Tropic

Lotion

Island Sport Lotion napozó szer SPF 50

ND

Hawaiian Tropic

Lotion

Island Sport Ultra Light napozó szer SPF 30

ND

Hawaiian Tropic

Spray

Island napozó tiszta Spray napozó szer Coconut Oil SPF 30

ND

Badger

krém

Gyerekek széles spektrumú Natural Mineral napozó szer krém SPF 40

ND

Solimo

Spray

Gyerekek széles spektrumú napozó szer Spray SPF 50

ND

Equate

Spray

Gyerekek széles spektrumú napozó szer Spray, SPF 50

ND

365 by Whole Foods Market

Spray

Gyerekek tiszta Spray napozó szer SPF 50

ND

SolRX

Spray

Gyerekek Dry-Spray napozó szer SPF 60

ND

Banana Boat

Lotion

Gyerekek Mineral Based napozó szer Lotion SPF 50+

ND

Jason

Lotion

Kid's napozó szer széles spektrumú SPF 45

ND

Babyganics

Lotion

Gyerekek napozó szer Lotion SPF 50+

ND

Coppertone

Lotion

Gyerekek könymentes Mineral-Based napozó szer Lotion SPF 50

ND

Neutrogena

Spray

Gyerekek vízálló napozó szer Spray olajmentes SPF 70

ND

Coppertone

Lotion

Limited Edition napozó szer Lotion SPF 70

ND

Australian Gold

Lotion

Lotion napozó szer With Instant Bronzer SPF 30

ND

Bare Republic

Spray

Mineral Citrus Cooler napozó szer Spray - SPF 30

ND

Bare Republic

Lotion

Mineral Sport napozó szer Lotion, Natural Vanilla Coco Scent SPF 50

ND

Sun Bum

Lotion

Mineral napozó szer Lotion, SPF 50

ND

Bare Republic

Spray

Mineral napozó szer Spray Vanilla Coconut - SPF 50

ND

Babyganics

Spray

Mineral-Based Baby napozó szer Spray SPF 50

ND

Sun Bum

Lotion

Moisturizing napozó szer Lotion SPF 30

ND

Sun Bum

Lotion

Moisturizing napozó szer Lotion SPF 50

ND

Sun Bum

Lotion

Moisturizing napozó szer Lotion SPF 70

ND

No7

Lotion

No7 Lift & Luminate Triple Action napi krém SPF 30

ND

Neutrogena

Lotion

olajmentes arcra való Moisturizer with napozó szer SPF 15

ND

Soleil Toujours

Spray

Organic tiszta napozó szer Mist napozó szer Spray SPF 50

ND

Sun Bum

Lotion

Original napozó szer Lotion SPF 70

ND

Revlon

Lotion

PhotoReady BB krém Light/Medium SPF 30

ND

Supergoop!

Spray

játék Antioxidant testre való Mist napozó szer Spray SPF 50

ND

Supergoop!

Mousse

játék testre való Mousse napozó szer With Blue Sea Kale SPF 50

ND

Supergoop!

Powder

Poof 100% Mineral Part széles spektrumú napozó szer Powder SPF 45

ND

Sun Bum

Spray

Premium napozó szer napozó Oil SPF 15

ND

No7

Lotion

védelem & Perfect Intense Advanced napi krém napozó szer SPF 30

ND

Neutrogena

Lotion

Pure & Free Baby napozó szer Lotion - SPF 50

ND

No7

Lotion

Restore & Renew Face & Neck Multi Action napi krém napozó szer SPF 30

ND

Neutrogena

Lotion

Érzékeny bőr napozó szer Lotion With SPF 60+

ND

Equate Beauty

Lotion

tiszta széles spektrumú napozó szer Lotion, SPF 70

ND

Hawaiian Tropic

Lotion

tiszta Touch Lotion napozó szer SPF 50

ND

Babo Botanicals

Spray

tiszta Cink folyamatos Spray Sunscreen, Fragrance Free SPF 30

ND

Banana Boat

Spray

Simply védelem érzékeny Mineral Enriched napozó szer Lotion Spray SPF 50

ND

Person & Covey, Inc.

krém

SolBar PF napozó szer krém SPF 50

ND

Person & Covey, Inc.

krém

Solbar Cink Oxide SPF 38 Unscented Transparent napozó szer krém

ND

Solimo

Spray

Sport széles spektrumú napozó szer Spray SPF 50

ND

Equate

Spray

Sport széles spektrumú napozó szer Spray, SPF 30

ND

Equate

Spray

Sport széles spektrumú napozó szer Spray, SPF 70

ND

Walgreens

Spray

Sport Spray napozó szer SPF 70

ND

Equate

Lotion

Sport napozó szer széles spektrumú,SPF 70

ND

Coppertone

Spray

Sport napozó szer folyamatos Spray SPF 50

ND

Coppertone

Spray

Sport napozó szer folyamatos Spray SPF 70

ND

SolRX

Spray

Sport napozó szer Dry-Spray SPF 50

ND

Vani krém

Lotion

Sport napozó szer For Érzékeny bőr víznek ellenálló SPF 35

ND

Up & Up

Lotion

Sport napozó szer Lotion - SPF 50

ND

Solimo

Lotion

Sport napozó szer Lotion SPF 50

ND

Australian Gold

Spray

Spray Gel napozó szer With Instant Bronzer - SPF 30

ND

MyChelle

Lotion

Sun védelem ion Replenishing Solar védelem testre való Lotion SPF 50

ND

MyChelle

Spray

Sun pajzs tiszta Spray SPF 30

ND

Coppertone

Spray

napozó szer folyamatos Spray SPF 50

ND

Sun Bum

Lotion

napozó szer Face Lotion - SPF 50

ND

Sun védelem or

Lotion

napozó szer Lotion SPF 30

ND

Thinkbaby

Lotion

napozó szer Lotion SPF 50

ND

GoodSense

Lotion

napozó szer Lotion SPF 50

ND

Max Block

Lotion

napozó szer Lotion Water Resistance 50 SPF

ND

Max Block

Lotion

napozó szer Lotion víznek ellenálló SPF 50

ND

Ulta Beauty

Spray

napozó szer Rose Water Setting Spray SPF 50

ND

Sun Bum

Spray

napozó szer Spray SPF 30

ND

California Baby

Lotion

Super érzékeny No Added Fragrance Mineral napozó szer Lotion, SPF 30+

ND

Coppertone

Lotion

napozó napozó szer Lotion Lightweight & Moisturizing SPF 15

ND

Coppertone

Spray

napozó napozó szer Spray Light Forumula SPF 15

ND

Mario Badescu

Lotion

The Moisture Magnet széles spektrumú napozó szer Lotion Skin Types C,D,S

ND

Thinksport

Lotion

Thinksport Gyerekek Safe napozó szer Lotion SPF 50+

ND

Alba Botanica

Lotion

Tropical Fruit Gyerekek napozó szer SPF 45

ND

Daily logic

Lotion

Ultra tiszta védelem or Solar Super Cobertura SPF 100

ND

Shiseido Ginza Tokyo

Lotion

Ultimate Sun védelem ion krém For Race SPF 50+

ND

Shiseido Ginza Tokyo

Spray

Ultimate Sun védelem ion Spray SPF 50+

ND

Heliocare by Cantabria Labs

Gel

Ultra Gel 90 Sunscreen, SPF 50

ND

Coppertone

Spray

Ultra védő napozó szer Spray SPF 50

ND

CVS Health

Lotion

Ultra tiszta széles spektrumú napozó szer Lotion SPF 30

ND

Neutrogena

Lotion

Ultra tiszta száraz tapintású napozó szer Lotion széles spektrumú SPF 55

ND

Neutrogena

Lotion

Ultra tiszta száraz tapintású napozó szer Lotion SPF 30

ND

Neutrogena

Lotion

Ultra tiszta száraz tapintású napozó szer Lotion SPF 45

ND

Neutrogena

Spray

Ultra tiszta Face Mist napozó szer Spray - SPF 55

ND

VISSZAHÍVÁS MIATT HOZZÁADVA:
Neutrogena

Spray

Ultra tiszta testre való Mist napozó szer Spray — SPF 30, 45, 70, 100+

Amount not published by J&J

Derma E

Spray

Ultra tiszta Mineral testre való napozó szer Mist SPF 30 Spray

ND

CVS Health

Spray

Ultra tiszta Spray napozó szer SPF 70

ND

Neutrogena

Lotion

Ultra tiszta napozó szer Lotion SPF 100+

ND

CVS Health

Lotion

Ultra tiszta napozó szer Lotion SPF 55

ND

Banana Boat

Lotion

Ultra Sport napozó szer Lotion SPF 100

ND

napi logic

Lotion

Ultra napozó szer Lotion széles spektrumú with Vitamin E SPF 70

ND

Aveeno

Lotion

Ultra-nyugtató napi arcra való Moisturizer napozó szer with SPF 30

ND

EltaMD

Lotion

UV tiszta széles spektrumú Moisturizing arcra való napozó szer Lotion SPF 46

ND

EltaMD

Lotion

UV napi széles spektrumú napozó szer Lotion SPF 40

ND

EltaMD

Lotion

UV pajzs széles spektrumú napozó szer Lotion SPF 45

ND

Coppertone

Spray

Water Babies napozó szer Lotion Spray, SPF 50

ND

Baby Bum

Lotion

víznek ellenálló napozó szer Lotion SPF 50

ND

Neutrogena

Spray

Wet Skin Swim Humidity Sweat napozó szer széles spektrumú SPF 30

ND

 

Márka

Típus

Leírás

Átlagos. PPM

Intervallum

NAPOZÁS UTÁNI

Sun Bum

Gel

HűsítőGel

5.33

Fruit of the Earth

Gel

Aloe Vera Gel

2.78

CVS Health

Spray

Napozás utáni Aloe Vera Soothing Spray

2.30

(ND-4.71)

 

Márka

Típus

Leírás

Átlagos. PPM

Intervallum

NAPOZÁS UTÁNI

CVS Health

Gel

Napozás utáni Aloe Vera Moisturizing Gel

0.81

SunBurnt

Gel

Advanced Napozás utáni Gel

0.38

(ND-0.75)

 

Márka

Típus

Leírás

Átlagos. PPM

Intervallum

NAPOZÁS UTÁNI

CVS Health

Gel

Napozás utáni Aloe Vera Moisturizing Gel

0.81

SunBurnt

Gel

Advanced Napozás utáni Gel

0.38

(ND-0.75)

 

Márka

Típus

Leírás

Átlagos. PPM

Intervallum

NAPOZÁS UTÁNI

Burt's Bees

krém

Aloe and Coconut Oil Napozás utániSoother, Sunburn Relief Lotion

ND

SunBurnt

Lotion

Advanced Napozás utáni Lotion

ND

Pacifica

Spray

Napozás utáni testre való Spray Coconut Vanilla

ND

Oars + Alps

Spray

Napozás utániCooling Spray, Includes Aloe Vera and Niacinamide for Sunburn Relief, Green Tea Scent

ND

B.Tan

Lotion

Napozás utániLotion - Ooooh Napozás utániDelight - Moisturizing Napozás utániwith Soothing Aloe Vera & Vitamin E

ND

B.Tan

Gel

Napozás utániLotion - Say Aloe To My Little Friend - Moisturizing Napozás utániwith Soothing Aloe Vera & Vitamin E

ND

Hawaiian Tropic

krém

Napozás utániLotion Moisturizer and Hydrating testre való Butter with Coconut Oil

ND

napi logic

Lotion

Napozás utániLotion With Aloe

ND

Equate

Gel

Napozás utániSoothing Gel with Aloe

ND

Equate

Gel

Napozás utániSunburn Relief Gel with Aloe

ND

Uncle Bud's Hemp

Lotion

Leégés utáni Soother

ND

CVS Health

Gel

Napozás utáni Aloe Vera Moisturizing Gel

ND

CVS Health

Gel

Napozás utáni Cooling Gel with Lidocaine Aloe Vera Value Size

ND

Olita

Spray

Napozás utáni Hydrating testre való Serum Spray Cool Coconut

ND

Olita

Spray

Napozás utáni Hydrating testre való Serum Spray Fragrance Free

ND

Total Activation

krém

Aloe Butter Hawaiian Aloe Vera Face & testre való Moisturizer & Night krém for Sunburn Relief

ND

Walgreens

Gel

Aloe Vera Napozás utániGel érzékeny

ND

Thinkbaby

krém

Aloe Vera Napozás utániLotion

ND

Up & Up

Gel

Aloe Vera tiszta Gel

ND

Walgreens

Gel

Aloe Vera Gel Green

ND

Walgreens

Gel

Aloe Vera Gel Lidocaine

ND

Walgreens

Gel

Aloe Vera Gel érzékeny

ND

Max Block

Gel

Aloe Vera Gel Soothing Napozás utániMoisturizing Relief

ND

Up & Up

Spray

Aloe Vera Spray

ND

Banana Boat

Gel

Aloe Vera Sun Burn Relief Gel

ND

Walgreens

Spray

Burn Relief Spray

ND

Sun Bum

Lotion

HűsítőHydrating Napozás utáni Lotion

ND

Up & Up

Gel

Green Aloe Vera Gel

ND

Pura D'or

Gel

Healing Organic Aloe Vera Gel - Lavender

ND

Thinksport

krém

Gyerekek Aloe Vera After Sun

ND

Hawaiian Tropic

krém

Lime Coolada Napozás utániMoisturizer

ND

Banana Boat

Lotion

Moisturizing Aloe Napozás utániLotion

ND

Green Leaf Naturals

Spray

Organic Aloe Vera Gel Spray for Skin, Hair, Face, After Sun

ND

Maui Vera

Lotion

Organic Sunburn Relief & Napozás utániMoisturizer

ND

Solar Recover

Spray

Védje a bőrét - minden napi Moisturizer Lotion Delivered in Water

ND

Hawaiian Tropic

Lotion

Silk Hydration Weightless Napozás utáni Gel Lotion with Hydrating Aloe and Gel Ribbons

ND

Banana Boat

Gel

Soothing Aloe Napozás utániGel with Aloe Vera

ND

Vaseline

Lotion

Spray & Go Moisturising Lotion Aloe

ND

Nivea

Lotion

Sun Moisturising Napozás utáni Lotion

ND

Walgreens

Spray

Napégést enyhítő folyamatos Spray

ND

További információk a benzolról:

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjai (CDC), az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és más szabályozó ügynökségek szerint a benzol az emberekben rákot okoz. A Nemzeti Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Intézet (NIOSH) a benzolt rákkeltő anyagként határozza meg (14), és a "belégzés, bőrfelszívódás, lenyelés, bőrrel és/vagy szemmel való érintkezés" expozíciós útvonalakat sorolja fel.

 

 

A Google adatkezelési elvei

 

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Feliratkozás hírlevélre

 

 

Hivatkozások:

1, Earth Working Group (EWG). "Avobenzone." EWG. Fact Sheet.

2,Karlsson I, Hillerström L, Stenfeldt AL, Martensson J, Börje A. "Photodegradation of dibenzoylmethanes: potential cause of photocontact allergy to sunscreens." Chemical Research in Toxicology. November 2009. doi: 10.1021/tx900284e.

3,Kockler J, Robertson S, Oelgemöller M, Davies M, Bowden B, Brittain HG, Glass BD. "Butyl methoxy dibenzoylmethane." Profiles Drug Subst Excip Relat Methodol. 2013;38:87:87-111. doi: 10.1016/B978-0-12-407691-4.00003-4.

4, Earth Working Group (EWG). "Oxybenzone." EWG. Fact Sheet.

5, do Nascimento DF, Silva AC, Mansur CR, Presgrave Rde F, Alves EN, Silva RS, Ricci-Júnior E, de Freitas ZM, dos Santos EP. "Characterization and evaluation of poly(epsilon-caprolactone) nanoparticles containing 2-ethylhexyl-p-methoxycinnamate, octocrylene, and benzophenone-3 in anti-solar preparations." Journal of Nanoscience and Nanotechnology. September 2012. PMID: 23035447.

6, Cameron GJ Hayden, Michael S Roberts, Heather AE Benson. "Systemic absorption of sunscreen after topical application." The Lancet. September 2, 1997. doi:10.1016/S0140-6736(05)62032-6.

7, Environmental Working Group (EWG). "Parabens. EWG. Fact Sheet.

8, Crinnion WJ. Toxic effects of the easily avoidable phthalates and parabens." Alternative Medicine Review. September 15, 2010. PMID: 21155623.

9, Earth Working Group (EWG). "Retinyl Palmitate (Vitamin A Palmitate)." EWG. Fact Sheet.

10, https://www.valisure.com/blog/valisure-news/valisure-detects-benzene-in-sunscreen/

11, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9233379/

12, https://www.consumerlab.com/reviews/aloe-supplements-gels-drinks/aloe/

13, https://www.valisure.com/wp-content/uploads/Valisure-Citizen-Petition-on-Benzene-in-Sunscreen-and- Napozás utáni-Care-Products-v9.7.pdf

14, https://www.cdc.gov/niosh/npg/npgd0049.html